Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. ápr. 26. (pé) – Ervin
Egész-ség

Almásy Zsolt cikksorozata

Otthonunk – elektroszmog nélkül (4.)

Gondolt-e már arra, hogy számos betegség, probléma hátterében lehetséges kiváltó okként a lakásában található elektroszmog, illetve a földsugárzások különböző típusai húzódhatnak meg? Biztos-e abban, hogy Ön és gyermekei hálóhelye mentesek ezektől a káros hatásoktól?

3/1. oldal

Alvászavarok, kimerültség, levertség, fáradékonyság. Gyermeke nyugtalanul alszik, éjszaka gyakran felébred. Depressziós problémák, gyakori fejfájás. Gyenge immunrendszer, allergiás tünetek. Daganatos és krónikus betegségek. Ezek a jelenségek csupán kiragadott, gyakori példák arra, milyen gondokat okozhat a lakásban rejtőző elektroszmog.

A cikksorozat előző részeiben olvashattak a lakásokban található elektroszmog két fajtájáról, az alacsonyfrekvenciás elektromos, illetve elektromágneses erőterekről. Megtudhatták, hogy mit tehetünk az elektroszmog e fajtáinak felismerése és az ellenők való védekezés érdekében. Az elektroszmog témakörével foglalkozó cikksorozat mostani, záró részében az elektroszmog egy másik okozóját, az elektromágneses sugárzásokat vesszük szemügyre.

Az elektromágneses hullámok meghódítják a világot

„1901. december 12-én Kanada partjainál egy papírsárkányra rögzített antenna három gyenge kattanást észlelt, melyek a Morze-abc ”s„ betűjének feleltek meg. A jelek vétele történelmi jelentőségű, hiszen azok a Délnyugat-Angliában található Poldhu mellett összetákolt rádióállomásból érkeztek, elsőként áthaladva az Atlanti-óceán felett. A kísérletet egy olasz feltaláló, Guglielmo Marconi irányította.” (BBC archívum)

Ettől a történelmi pillanattól kezdve megállíthatatlanul elindult a mesterséges elektromágneses hullámok világhódítása. Napjainkra ezek a láthatatlan sugárzások teljesen átszövik környezetünket, nélkülük már nem létezhetne modern életünk. Nehéz elképzelni, de szinte már nincs olyan hely a bolygónkon, ahol nem ér bennünket valamilyen, ember által létrehozott mesterséges elektromágneses sugárzás. Műholdakról a Föld felszínét pásztázó polgári és katonai radarhullámok; műholdas helymeghatározó rendszerek; a Föld felszínére és a világűrbe telepített számtalan hírközlési, tv- és rádióadás, különböző mobil kommunikációs eszközök által keltett sugárzások – és sorolhatnám még hosszasan.

Az elektromágneses sugárzást a gyorsuló töltések hozzák létre, melyek egymásra merőlegesen haladó, oszcilláló elektromos és mágneses térben, hullám formájában terjednek, energiát és impulzust fénysebességgel szállítva.

Döbbenetes hatás az élővilágra

A magasfrekvenciás elektromágneses hullámokat elsősorban információ továbbítására használják, de az otthonaikban megtalálható mikrohullámú sütők is ezeknek a sugárzásoknak segítségével működnek.

Ki gondolná, hogy a Föld minden egyes pontjára több tízezer rádiójel érkezik másodpercenként? Vajon milyen hatást gyakorolnak az élővilágra?

A sugárzások szilárd tárgynak ütközve részben visszaverődhetnek, részben áthatolhatnak azon, illetve részben elnyelődhetnek és hővé alakulnak. Az elektromágneses sugárzások utóbbi tulajdonságát, a hőhatás veszik figyelembe a hivatalos határértékek meghatározásánál. (Ezt a hatást hasznosítja a mikrohullámú sütő.)

A cikksorozat egyéb írásai:
Kapcsolódó cikkek:
A szerző egyéb cikkei:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com