Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. márc. 28. (csü) – Gedeon,Johanna,Hanna
Egész-ség

Almásy Zsolt cikksorozata

Otthonunk – elektroszmog nélkül (3.)

A sorozat előző részében megismerkedhettünk a leggyakrabban előforduló alacsonyfrekvenciás elektromos terekkel. Most az elektroszmog „veszélyesebb” fajtáját, az alacsonyfrekvenciás elektromágneses erőtereket és a testben keletkező örvényáramok hatását mutatjuk be.

4/1. oldal

Megtudhattuk, hogy az alacsonyfrekvenciás elektromos terek hatására a szabad töltések elmozdulnak, emiatt testünkben elektromosság indukálódik, ami zavarhatja szervezetünk bioelektromos rendszerét. Szerencsére az elektroszmog e fajtája ellen aránylag könnyen védekezhetünk, szakszerűen kialakított árnyékolással akár teljesen megszüntethetjük. Az ilyen eredetű elektroszmog élőlényekre gyakorolt fizikai és biológiai hatásait szervezetünk viszonylag könnyen tolerálja.

Sajnos, ezek a tulajdonságok nem mondhatók el az elektroszmog egy másik okozójától, az alacsonyfrekvenciás elektromágneses erőterekről.

Mostani cikkem segítségével az elektroszmog ezen „veszélyesebb” fajtáját szeretném Önöknek bemutatni.

Örvényáramok a szervezetben

Testünk működésében alapvető és létfontosságú szerepet tölt be a bio elektromágnesesség. Elektromos jelek hangolják össze, vezérlik és szabályozzák több ezermilliárdnyi sejtünk kémiai folyamatait. A magzatok fejlődésében, idegrendszerünk kialakulásában szintén kulcsfontosságú szerep jut a mágneses terek vezérlő szerepének. Többek között elektromágneses terek segítségével jutnak el az enzimek a sejtfal receptoraihoz, és egyes gének aktivizálódásáért is az EM terek a felelősek.

Az elektromágneses tér változásai igen erősen hatnak az agyra és az idegrendszerre. Kutatók kimutatták, hogy a legtöbb betegség az életfunkciók elektromágneses szabályozásának zavaraira vezethető vissza. (forrás IPM.)

Alacsonyfrekvenciás mágneses erőterek hatására az emberi testben örvényáramok keletkeznek. Az elektromágneses jelek és szervezetünk bonyolult összefonódásából, valamint abból a tényből eredően, hogy szervezetünk bio-elektromágneses frekvenciái többek között egybeesnek az elektromos készülékeink által keltett mesterséges jelekkel, komoly figyelmet kell fordítani az elektroszmognak erre a formájára.

Hogyan keletkeznek az elektromágneses erőterek?

Az elektromos erőterek a feszültség alatt lévő vezetőkből származnak, a mágneses erőtereket pedig a vezetőkben áramló töltések hozzák létre. Amikor tehát egy vezetékben, készülékben áram folyik, mágneses erőteret hoz létre maga körül. Ennek nagysága arányos az őt létrehozó áram erősségével: minél nagyobb egy készülék áramfelvétele, annál nagyobb mágneses erőteret képes létrehozni maga körül.

Az otthonainkban előforduló alacsonyfrekvenciás mágneses erőterek több dologban különböznek az előző cikkben tárgyalt elektromos erőterektől. Fontos tulajdonságuk, hogy az alacsonyfrekvenciás mágneses erővonalak képesek akadálytalanul és csillapítatlanul áthatolni a szilárd testeken, akár az épületek falain és testünkön is! Lakások, nagyobb terek árnyékolása gyakorlatilag nem lehetséges. (Árnyékolni csak kisméretű forrásokat lehet, ferromágneses anyagból készült teljes tokozással.)

Ebből adódóan a lakásunkban megjelenő mágneses elektroszmog származhat akár külső forrásokból is, például a szomszédban működtetett elektromos berendezésekből, a közelben lévő transzformátor-állomásokból, távvezetékekből stb.

A cikksorozat egyéb írásai:
Kapcsolódó cikkek:
A szerző egyéb cikkei:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com