Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. ápr. 25. (csü) – Márk,Márkó,Márkus
Egész-ség

Almásy Zsolt cikksorozata

Otthonunk – elektroszmog nélkül (1.)

Napjainkban a saját és családja egészségével törődő ember egyre gyakrabban találkozhat ezzel a kifejezéssel: elektroszmog. De mit is takar ez a rémisztően hangzó fogalom? Otthonunkban, munkahelyünkön valóban láthatatlan veszély leselkedik ránk? És mit tehetünk ellene?

3/2. oldal

Behálózott életünk

Napjainkban az elektromosság teljesen behálózza életünket. Gondoljunk csak bele, hogy otthonukban, munkahelyünkön milyen készülékek igényelnek működésükhöz elektromosságot! Kapcsolja le lakásának főbiztosítékát, és rövid időn belül döbbenten fogja tapasztani, hogy sok-sok kényelmi szolgáltatásról kell lemondania.

Elektromos berendezéseink, a működtetésükhöz szükséges elektromos hálózatok, energiaszállító és -elosztó rendszerek, transzformátorállomások, minden berendezés, amely feszültség alatt van, illetve benne áram folyik, elektromos, illetve elektromágneses erőteret hoz létre maga körül.

Ráadásul egy bekapcsolt televízió, rádió vagy a napjainkban igen elterjedt navigációs rendszerek (GPS) mit sem érnének, ha elektromágneses sugárzások segítségével nem juttatnák el hozzájuk a működésükhöz szükséges információkat, jeleket. Telekommunikáció, hírközlés, kereskedelem, közlekedés, katonai és polgári repülés stb. – mind-mind különböző elektromágneses sugárzásokat juttatnak környezetünkbe.

Összességében e sugárzások szervezetünkre gyakorolt káros hatását tekintem és nevezem elektroszmognak.

Hogyan hat az egészségünkre?

Szervezetünk nem működhetne bioelektromosság nélkül. A testünket felépítő sejtek kommunikációjában alapvető szerepe van az elektromosságnak, elektromágnesességnek.

Az elektroszmog negatívan befolyásolja testünk precíz működését. Hatására szervezetünkben zavaró elektromos jelek keletkeznek (testáramok, örvényáramok, szabad elektromos töltések átrendeződése stb.) Hogy érthetőbb legyen a dolog, képzeljen csak el egy zenekart, amint Budapest belvárosának egyik forgalmas útkereszteződésében próbálna eljátszani egy Beethoven-szimfóniát, miközben az ideges autósok dudálása közepette éppen légkalapáccsal bontják a szomszédos útszakaszt...

Az elektroszmog károsan hat a sejtkommunikációra, megzavarja agyműködésünket. Hatással van a bioritmusunkra, ezáltal alvászavart, fáradtságot, teljesítménycsökkenést okoz. Csökken szervezetünk melatonintermelése, ezzel az elektroszmog megzavarja az alvást és lelki zavarokat (depressziót) idéz elő. Gyengíti az immunrendszerünk működését. E hatások összegeződve elősegíthetik daganatos betegségek kialakulását.

Az elektroszmog egészségre gyakorolt hatásainak részletes, alapos ismertetését azonban meghagyom a hozzáértő, szakavatott orvosoknak. Részemről bizonyított tényként kezelem szervezetünkre gyakorolt káros hatását.

Hivatalos hozzáállás, határértékek

Ez igen kényes kérdés. A vélemények igencsak megoszlanak.
Az iparnak és a kereskedelemnek nem érdeke a szigorú normák felállítása. Ezzel szemben az épületbiológusok, orvosok egy csoportja, természetgyógyászok, radiesztéták éppen ezt szeretnék elérni. Annál is inkább, hiszen a határértékek tekintetében nagyságrendi eltérések vannak!

A cikksorozat egyéb írásai:
Kapcsolódó cikkek:
A szerző egyéb cikkei:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com