KeresőKiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. ápr. 23. (ke) – Béla
Mancsok, karmok

Dr. Mátray Árpád:

Állatok homeopátiás kezelése (2.)

Állatorvosi homeopátiás sorozatunkat folytatva, a leggyakrabban előforduló állatbetegségek leírásával és azok homeopátiás kezelési lehetőségeinek javaslataival ismertetjük meg Önöket. Mai cikkünk témája az anémia (vérszegénység) kezelése homeopátiával.

Javasoljuk, hogy az alapfogalmak tisztázásához olvassák el sorozatunk bevezető cikkét is.

Az anémia a vérszegénység jól ismert orvosi elnevezése. Előidézője vagy kiváltó oka többféle probléma lehet, ezért a homeopátiás szer kiválasztását megelőzően, igen körültekintően kell eljárnunk, annak érdekében, hogy a leghatékonyabb szer meghatározásával és adagolásával segíthessük a beteg gyógyulását.

ARSENICUM ALBUM – Fehér arzén

Súlyos betegség közben vagy annak átvészelését követően, esetleg idős állatoknál, vagy mérgezések után jelentkező gyengeség és vérszegénység esetében gondoljunk erre a szerre. Különösen akkor, ha a bűzös hasmenést ürítő, fázékony és szomjas állat a vizet apró kortyokban issza, és állapota éjfél után, hajnali 2 óra felé romlik.
ADAGOLÁS: D6, C12, C30-as potenciában.

CHINA – Kínafa kéreg

Vérveszteségből eredő (sérülés, emésztőszervi vérzés, ellés, véres hányás stb.) vérszegénység tüneteinek észlelésekor adagoljuk, amikor jelentős folyadékveszteség is van a háttérben. Az állat feltűnően elesett és szomjas, a folyadékot mohón fogyasztja.
ADAGOLÁS: D4, D6-os potenciában.

CHININUM ARSENICOSUM – Kinin-arzenit

Az előző két szer előnyös hatása érvényesül ebben a vegyületben, ezért mindkét szer indikációja vagy azok indikációjának együttes előfordulása esetén is eredménnyel alkalmazható. Különösen javasolt a tumorterápia kiegészítő kezeléseként, a súlyos beteg kondíciójának javítására.
ADAGOLÁS: D4, D6-os potenciában.

FERRUM METALLICUM – Redukált vas

Az anémia bármely változatában (vérveszteség, vérképzési zavarok, súlyos betegség után stb.) eredményesen adagolható, ha az állatnál gyengeséget, gyors kifáradást, változó étvágyat és emésztési zavarokat tapasztalunk. Az eme szert igénylő kutyák elutasítják a tojást. A Ferrum metallicum állat állapota romlik fizikai és érzelmi izgalomra, ellenben javul lassú mozgáskor és mindenféle meleg hatására.
ADAGOLÁS: D6, D8-as potenciában.

Dr. Mátray Árpád
homeopata állatorvos
(30) 961-6008
mathomeo@vivamail.hu

A cikksorozat egyéb írásai:
A szerző egyéb cikkei:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com