Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. ápr. 24. (sze) – György,Debóra
Mancsok, karmok

A homeopátia napja: november 25.

Alternatív állatgyógyászati módszerek

Másfél éve alakult és eredményesen működik a Magyar Állatorvosi Kamara (MÁOK) Alternatív Állatgyógyászati Tagozata. November 25-én tartják a Homeopátia Napját, erre főleg a homeopátiával eddig nem foglalkozó állatorvosokat várják, de laikus érdeklődőkre is számítanak.

A rendezvény különlegessége tehát, hogy olyan embereket várnak az előadásokra, akik még nem foglalkoztak homeopátiával, a szakmai napról hazatérve azonban azonnal alkalmazni tudják az ott hallottakat kedvenceik gyógyítására, leggyakrabban előforduló megbetegedéseik kezelésére.

De kanyarodjunk vissza a kezdetekhez. 2005 tavaszán az Országos Mezőgazdasági Könyvtárban került sor a Mezőgazdasági Könyvhónap rendezvényeinek keretében Az ökológiai és alternatív állatgyógyászat alapjai című tankönyv bemutatására. A könyvbemutatót követően az alternatív állatgyógyászati módszerek iránt érdeklődő nagyszámú résztvevő állatorvos tagjai megtartották a MÁOK Alternatív Állatgyógyászati Tagozatának alakuló közgyűlését.

A tagozat legfontosabb feladatai a következők:

  • az alternatív állatgyógyászattal foglalkozó állatorvosok szakmai érdekeinek védelme és képviselete;
  • a tevékenység gyakorlásával kapcsolatos feltételek és követelmények véleményezése;
  • kül- és belföldi szakmai kapcsolatok kiépítése és fenntartása;
  • az alternatív állatgyógyászat iránt érdeklődő szakemberek képzésével és továbbképzésével kapcsolatos rendezvények szervezése;
  • az alternatív állatgyógyászati módszerekkel kapcsolatos széleskörű ismeretterjesztés.

Az ismeretterjesztés jegyében az elmúlt másfél évben a tagozat rendszeresen szervezett olyan rendezvényeket, amelyeken kiváló külföldi és hazai előadók gondoskodtak arról, hogy a résztvevők megismerkedhessenek az alternatív állatgyógyászati módszerek legfrissebb nemzetközi tudományos eredményeivel.

A Fitoterápiás Nap, a Bach-virágterápia Napja, az ájurvédikus gyógyászattal foglalkozó konferencia vagy legutóbb, a Hungaromed-Hungarovet konferencia alternatív szekciójának változatos programja egyaránt elnyerte a résztvevők tetszését. A tagozat rendezvényei méltán vonzzanak egyre több érdeklődőt.

A tervek között szerepel a jövő év elején egy állatgyógyászati Magnetoterápiás Nap szervezése, majd pedig április 13-14-én a VI. Országos Alternatív Állatgyógyászati Állattartási és Élelmiszer-termelési Konferencia megrendezése.

Ne feledjék, hogy az alternatív módszerek nem „csodaszerek”, hanem olyan csodálatos lehetőségek, amelyek segítségével a gyógyító:

  • kiszélesítheti terápiás lehetőségeit;
  • növelheti a beteg állat gyógyulási esélyét;
  • meggyorsíthatja a gyógyulás folyamatát;
  • fokozhatja annak biztonságát.

És ez nem is kevés!

* * *

Szívesen vennénk, ha minél több érdeklődőt üdvözölhetnénk a Natúrsziget olvasói közül is rendezvényeinken! Kérjenek részletes tájékoztatást alábbi elérhetőségeinken: csuzandi@t-online.hu vagy mathomeo@vivamail.hu

Dr. Mátray Árpád
homeopata állatorvos,
a MÁOK Alternatív Tagozatának elnöke

A szerző egyéb cikkei:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com