Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. ápr. 26. (pé) – Ervin
Test-lélek-szellem

Zágon Judit álomelemző sorozata (7.)

Állatok az álmokban

Az állatok árnyalt és pontos képet tudnak nekünk adni arról, hogy természet adta hajlamaink, készségeink, vonásaink, tulajdonságaink és késztetéseink hogyan működnek a felszín alatt, milyen változásokon mennek keresztül az álmok idején, és hogyan viszonyulunk hozzájuk.

3/3. oldal

Hozzáfűzés: „Ami a patkányokat illeti: egész életemben mély undort és utálatot éreztem irántuk. Még filmen látva is rémesek. Egyszer a mosókonyhában két patkányt láttam, majdnem rosszul lettem tőlük, szinte megijedtem a látásuktól. Van valami szörnyen visszataszító és félelmetes a sunyi osonásukban.”

Egy olyan személyiségjegyről szól az álom, amelyet mélyen elutasít. A sunyiságot visszataszító és félelmetes vonásnak tartja – akárcsak a felesége –, amitől meg kell szabadulni. Az álma azonban bölcsen tudatja, hogy nincsenek elszigetelt tulajdonságok. A sunyisággal felruházott patkány gyönyörű, rózsaszín és narancsszínű (a szeretet befogadásának és sugárzásának színei!), selymes szőrű állat, ráadásul semmi nyoma a harapásának, ami arra utal, hogy amit Ön pusztítandó sunyiságnak titulál és eldob magától, az valójában inkább védekezési, mérlegelési készség vagy valami hasonló, ami a szeretet-áramlás vagyis az életképesség feltétele. Talán mégse kéne eldobni... Talán felül kéne bírálni a sunyiságnak nevezett emberi viselkedéshez való viszonyát, rájönni, hogy amikor „úgy” viselkedett a múltban, akkor azzal az életét mentette meg.

A rovarok és a panda macik – férjem álma

A kertben nagy tömegben elszaporodtak a rovarok, féltettem a szép gyümölcsöket, ezért egy rovarirtó spray-vel kimentem, bár rossz érzésem volt, hogy mérget szórok szét. A permetezés hatására a két panda macink – egészen kicsi méretűek – elhagyta a két ablak között mélyen levő rejtekhelyét, ahol addig jól elvoltak, majd eltűntek. Tudtam, hogy úgy elbujdostak a méreg miatt a nagy lakásban, hogy nehéz lesz visszacsalogatni őket a megszokott helyükre. Ezt sajnáltam.

A panda maci jelentése az álmodó számára: szuper béke, egy helyben maradás, csak egyfélét eszik, azzal tökéletesen működik. Rovarok: nagyon sokan vannak, feketék és biztos rossz szándékúak.

Lefordítva az álmot hétköznapi élethelyzetre, valahogy így nézhet ki:
„Utálom a rossz szándékot, az apró kis szúrásokat, amik ha túl nagy tömegben vannak jelen, veszélyeztetik a szép természetemet, a termésemet (a gyerekeimet), a teljesítményemet, ezért mérges vagyok. (Igazából a benned jelen lévő rovarságtól szeretnél megszabadulni, mert annak a tudatát egyelőre nem akarod vállalni, hogy Te is képes vagy bántani, piszkálódni, szurkálódni, vagyis te sem vagy tökéletes. Most már azonban tudod.)

Csakhogy ha mérges vagyok, akkor agresszív is, azzal pedig vége a rejtőzködésemnek, a biztonságos megszokottságnak, a békés egyhangúságnak, amivel pedig olyan jól elvoltam eddig.”

A jelek szerint változási szakaszban vagy, kiléptél a rejtekedből, nehezen, de vállalod a haragodat, a mérgedet, a negatív érzéseidet.

Szeretettel várom továbbra is az Önök álmait, jó éjszakát kívánva:

Zágon Judit
pszichológus, iparművész
http://web.axelero.hu/pszichoglass/frames.htm
Tel.: (20) 397-0611
E-mail: pszichoglass@t-online.hu

(Folytatjuk)

A cikksorozat egyéb írásai:
A szerző egyéb cikkei:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com