Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. márc. 28. (csü) – Gedeon,Johanna,Hanna
Test-lélek-szellem

Zágon Judit álomelemző sorozata (6.)

Partnerkapcsolataink az álmokban

A partnerünkhöz kapcsolódó érzéseink gyakran nem tudatosak. Ébren szívesen elhessentett futó, röpke gondolataink gyakran fejtenek ki a vártnál mélyebb hatást, amely álmunkban akadálytalanul előtörhet. Esetleg egy érzésünk oly erős, hogy még éjszaka is foglalkoztat.

2/1. oldal

Nézzünk meg három álmot!

Zsuzsi álma: hol velem van, hol nincs

„Mindehhez tudni kell azt a részletet, hogy a párom január óta külföldön dolgozik, és így kéthetente látjuk egymást. Én havonta egyszer kiutazom, ő pedig havonta egyszer utazik haza, az esküvőnk pedig egy hónap múlva lesz.

Álmomban egyedül voltam otthon, mert Andris az álmom szerint aznap repült vissza külföldi munkahelyére. Szerintem félálomban lehettem, de felriadhattam, és teljesen rémülten szinte a páromra támadtam, hogy kicsoda ő, és menjen innen. Ezután felkapcsoltam a villanyt, és kellett egy kis idő, mire igazából magamhoz tértem, felismertem a szobánkat és a páromat, aki persze nem utazott még el.

Nagyon megrémültem az egésztől, és csak emiatt szeretnék erre választ kapni.”

Kedves Zsuzsi!
Az álma nem ijesztő, amennyiben őszinte magához. Természetes és egészséges emberi (női) reakcióról van szó, melyet egy megváltozott helyzet idézett elő. A külföldön dolgozó párjával új módon élik a kapcsolatukat, nem lehet könnyű. Ügyesen szervezik ugyan, de óhatatlanul kisebb-nagyobb szorongások és azzal járó haragok kíséretében, amely elkerülhetetlen ebben a nehéz helyzetben. Ezekről nyíltan kellene beszélni: kimondani a félelmeket, hiányérzéseket, és akkor könnyebben átvészelik ezt az időszakot, kiállják a próbát, és nem áll elő az álombeli helyzet, hogy ráripakodjon a leendő férjére: „Ki vagy te, menj innen!”

Az egy hónap múlva esedékes esküvő előtt sok minden megfordul az ember fejében, hiszen egy életre készül elkötelezni magát, s ha nyíltan nem teszi is fel a kérdéseket, álmában szembenéz velük. Sajnos el kell fogadnunk, hogy minden kapcsolat együtt jár kétségekkel, megoldandó nehézségekkel, amelyek elől ha elmenekülünk, soha nem lesz részünk elmélyült és erős, tartós kapcsolatban.

Ne ijedjen meg a rossz érzéseitől, hanem nézzen szembe velük, beszéljen róluk. Nincs nagyszerűbb jelenség a párkapcsolatban, mint egy közösen megoldott konfliktus, egy őszintén feltárt érzés vagy annak együttérző meghallgatása.

Az álma konkrétan azt a lelke mélyén feltett kérdést mondatja ki magával hangosan, hogy „Akarom én ezt a férfit, aki hol itt van velem, hol nincs?”

Éva álma: fészek, fiókákkal

„Ma reggelre elég rendesen megijesztett egy álmom. Volt férjem egyik volt szeretőjével voltam együtt valami nagy kertes családi házban, ami sem az enyém, sem az övé nem volt, valami közös ismerősé lehetett. Magas fák voltak a kertben, a szerető létrára mászott, és egy fehér színű (műanyagszerű) fészekből két kis tojást dobott le, melyek fehérek és világos barna foltosak voltak, hogy ne keljenek ki a fiókák. Egy fióka már volt a fészekben, azt leöntötte használt főzőolajjal, hogy pusztuljon el az is. A legnagyobb döbbenetemre nem tettem semmit a földről, csak néztem, és mondtam, hogy nem kellene ezt tennie, miért csinálja, de nem emlékszem, hogy válaszolt-e és mit. Vajon mit jelképez?”

A cikksorozat egyéb írásai:
A szerző egyéb cikkei:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!

Hozzászólások
#3 nemes nóra 2007-08-01 20:26:05
 
mikor elalszom
#2 morgon 2007-07-27 21:20:11
 
Kedves Katica!
Az álma a természetes gyászreakció része. Az első időkben nem hisszük el, hogy tényleg meghalt a szeretett személy, bár az eszünkkel tudjuk. Az álmokat nem igazán az eszünkkel álmodjuk, ezért ott hangosan ki is merjük mondani, amit érzünk: "nem is halt meg!", más szóval: nem szabadott volna megtörténnie.
A gyászóló eleinte "tettest" keres, akire haragudni lehet a történtekért, ezzel megkönnyitendő a fájdalom elviselésének nehézségét.
Jó ilyenkor megosztani az érzéseket valakivel, nem kell "férfiasan" leplezni a kétségbeesést.
Ha van még kérdése, e-mail címemet megtalálja a nevem alatt -Zágon Judit-
a gyógyítók listáján.
#1 ktica 2007-07-18 18:30:04
 
Bocsi, de nekem kérdésem lenne, s nem láttam, hogy hova kell feltenni?!
Édesanyám május 2-án halt meg, váratlanul.Még otthon találtuk meg holtan, elaludt, mondta az orvos, észre sem vette.
Nekem annál nehezebb, nagyon nehezen élem meg, s azóta többször álmodom az, hogy az öcsém eldugta valahova, most éjjel pl. az ágynemű tartóba - én megtalálom, s számonkrve közlöm vele:nemis halt meg, csak eldugtad.
Mivel az álom, ha másképpen is, de a lényegében ugyanez játszódott le,megtaláltam, s élőként?!

Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com