Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. ápr. 20. (szo) – Tivadar,Odett
Test-lélek-szellem

Zágon Judit álomelemző sorozata (7.)

Állatok az álmokban

Az állatok árnyalt és pontos képet tudnak nekünk adni arról, hogy természet adta hajlamaink, készségeink, vonásaink, tulajdonságaink és késztetéseink hogyan működnek a felszín alatt, milyen változásokon mennek keresztül az álmok idején, és hogyan viszonyulunk hozzájuk.

3/2. oldal

Álmod arra utal, hogy korszakváltásban vagy. Megértél a szerelemre, de ehhez aktivizálódni kéne, döntéseket hozni, ugrálni, szaladni, tetteket végrehajtani. Valószínűleg természet adta lassúságod (teknősséged) most a legfőbb ellenséged, melyet lehet, hogy a szülői ház is támogat, mert fél, hogy elveszít. Jól látod, hogy a szórakozás felé kell fordulnod a megkövült gyerekkor helyett, s hogyha hazamenekülsz a nehézségek elől, akkor minden marad a régiben... Kalandra fel hát!

Pók és sündisznó – 20 éves lány álma

A madarásztáborban voltam a szobában, mikor egy kövér pali jött futva, hogy egy nagyon értékes pókja elszabadult itt. Mondta, hogy ha megtaláljuk, akkor nehogy kidobjuk, mert lyukas az egyik foga, meg kell csináltatni.

Megláttuk a pókot, nagyon gyors volt, és nagyon nagyokat tudott ugrani. Felugrott a vállamra, és végigszaladt a karomon. Legalább 20 cm hosszú volt, fekete-sárga csíkos és olyan vastag kitinpáncélú, hogy el se lehetett volna taposni. Rám parancsoltak, hogy kapjam el, pedig rettegtem és undorodtam tőle. Megmarkoltam középen, de olyan erős volt, hogy majdnem szét tudta feszíteni a kezem. Szerencsére időben elvették tőlem.

Ugyanebben az álomban, ugyanebben a szobában egy mérgező sündisznó is elszabadult, de szerencsére azt is elkaptuk.

Személyiségednek két aspektusával tusakodsz jelenleg.

A pók gyakran a behálózó, megkötő anya szimbóluma, akitől nehéz szabadulni. Természetes, hogy az anya beépül az ember személyiségébe, nem is lehet ez másként. Mégis gyakran ijesztő kérdés-érzés merül fel bennünk: mettől meddig tart a saját személyiségünk? Ilyenkor szabadulnánk a mégannyira is szeretett anyától, aki ilyen-olyan mértékben (lásd a saját álmodat!) fenyeget vagy ránk telepszik. Álmod pókja persze nemcsak anyai szimbólum, hanem a te saját jellemvonásod megjelenése is, a keménységedé, az erődé, eltűnési képességedé, védekező páncélodé... Eme vonásaid láthatólag társaságban enyhülnek, a madarászok között kevésbé látod visszataszítónak magadat.

Ahogy kevésbé vagy köztük tüskés és szúrós is. (Az olvasó számára megjegyzem, hogy ez utóbbi álom gazdája hatalmas önismerettel rendelkezik, a leírtakat tudja magáról – ismeretlenül nem írnék neki ilyen nyers szembesítést.)

Patkány – 82 éves férfi álma

Itthon a szobában észrevettem, hogy nyugodtan sétál egy patkány. Csakhogy ez egy gyönyörű, rózsaszín és narancsszínű, selymes szőrű patkány volt. Közvetlenül, nem elbujdosva viselkedett. Fölvettem a nyakánál fogva, hogy meg ne harapjon, megmutattam a feleségemnek. Nem volt hozzá nagy bizalma. A patkány izgett-mozgott, kényelmetlen volt neki, hogy a nyakánál fogva tartom, és kétszer is belém harapott. Furcsa módon nem lett sebes tőle a kezem, nem is látszott a nyoma. Valamiképp el kellett pusztítanom ezt az állatot, de hogyan? Mind szorosabban fogtam a nyakát, ő pedig egyre zsugorodott, egyre kisebb lett, aztán már olyan pici lett, kvázi kiszáradt a kezemben, csak el kellett dobni. Ezt tettem.

A cikksorozat egyéb írásai:
A szerző egyéb cikkei:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com