Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. ápr. 27. (szo) – Zita,Mariann
Test-lélek-szellem

Zágon Judit álomelemző sorozata (6.)

Partnerkapcsolataink az álmokban

A partnerünkhöz kapcsolódó érzéseink gyakran nem tudatosak. Ébren szívesen elhessentett futó, röpke gondolataink gyakran fejtenek ki a vártnál mélyebb hatást, amely álmunkban akadálytalanul előtörhet. Esetleg egy érzésünk oly erős, hogy még éjszaka is foglalkoztat.

2/2. oldal

Kedves Éva!
Az álom arra utal, hogy van még mit feldolgoznia a volt férjével kapcsolatban. Komoly sérelmei lehettek, amelyeken nehezen teszi túl magát. Igyekszik semlegesen szemlélni a történteket, szeretne igazságos lenni. („Sem az övé, sem az enyém.”) A jelek szerint a kapcsolatuknak a férfi hűtlensége miatt lett vége. Egy másik nő kívülről, felülről beleavatkozott ártatlannak (fehérnek) megélt életükbe, kidobta magukat a kicsi közös, nem egészen természetes (műanyag) fészkükből, lefőzte magát és alaposan le is forrázta, legalábbis a gyermeküket, és elvette a további fiókázás lehetőségét.

A fehér, de foltos tojások az ártatlanság, folttalanság, illetve tisztátalanság kérdését vetik fel, utalhatnak az Ön bűntudatára.

Mai fejjel nem érti, hogyan hagyhatta mindezt megtörténni, passzívan végigélni ahelyett, hogy beavatkozott volna, harcolt volna a fészkükért.

Mivel már több álmot is küldött a volt férjével kapcsolatban, azt tanácsolom, hogy próbálja megérteni a történteket, a törvényszerűségeket, s hogy mit üzen az a kudarc Önnek. Azt írja, hogy készül egy új kapcsolatra, ásson hát a réginek a mélyére, hogy megérthesse önmagát benne, s hogy ne kelljen ismételni.

Az álmának a legfontosabb üzenete az a döbbenet, mellyel rácsodálkozik hajdani tehetetlenségére. Ez tehát már tudatosodott Önben, ez jó kezdet.

Eszter álma: a hajléktalan

„Álmomban találkoztam egy hajléktalan fiúval. Velem egyidős lehetett, de alacsonyabb volt és gyönyörű volt, szép arcú, hosszú fekete hajú. Végtelenül kedves, jóindulatú, segítőkész, mindig mosolygó, és nagyon naiv (talán kicsit butácska). Az egyetlen, ami kicsit fura volt, hogy nem szerette, nem értette (hogy mire jó), ha megérintik. Elhatároztam, hogy megmutatom neki, milyen jó, ha az emberek megérintik egymást. Először csak a kezét engedte megfogni, de az álom végén már megölelhettem. Meg is akartam fürdetni (kicsit büdös volt), és segíteni neki munkát találni. Ő nagyon hálás volt a segítségért (a lelkesedése kicsit már talán túlzás is), és nagyon örült a kiscicáknak, akiket neki adtam (ugyan elég nehéz volt őket kordában tartani). Az álom ott ért véget, hogy talált munkát, és elindultunk a Mechwart téri szökőkúthoz, hogy ott megfürödjön.”

Kedves Eszter!
Az álmod két szinten értelmezhető. Egyrészt a férjedhez való viszonyodat mutatja meg, másrészt ezzel összefüggésben személyiségednek két összetevője találkozik benne: az egyik a megélt, tudatos éned, a másik a maszkulin éned, a benned élő férfi vagy férfikép. A két szint közötti összefüggésen azt értem, hogy a valós férfit, a férjedet természetesen a benned élő férfikép alapján tudod szemlélni, vagyis azt látod meg benne, ami belülről már ismerős.

Tehát: a mindenkori férfiról alkotott képed a következő: alacsonyabb (sorban van) nálad, gyönyörű, szép, kedves, jóindulatú, segítőkész, mosolygó, butácska, életképtelenke, kicsit büdös (talán a lába?), és egy kicsit furcsa: nem érti az érintést.

De Te megtanítod neki! Ez egyrészt azt jelenti, hogy a benned élő érintésre értetlenül reagáló maszkulinitást most felülírja a női gyöngédséged, más szóval az anyaságod, a cicamama, aki a kölykök iránti fogékonyságán keresztül tudja megtanulni az érintés nyelvét. Másrészt közelebb kerülsz nemcsak saját magadhoz, hanem a szeretett férfihoz is, akivel a kölykökön keresztül tudsz gyöngéd testi kapcsolatba kerülni.

Zágon Judit
kézműves, pszichológus
http://web.axelero.hu/pszichoglass/frames.htm
Tel.: (20) 397-0611.
E-mail: pszichoglass@t-online.hu

(Folytatjuk)

A cikksorozat egyéb írásai:
A szerző egyéb cikkei:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!

Hozzászólások
#3 nemes nóra 2007-08-01 20:26:05
 
mikor elalszom
#2 morgon 2007-07-27 21:20:11
 
Kedves Katica!
Az álma a természetes gyászreakció része. Az első időkben nem hisszük el, hogy tényleg meghalt a szeretett személy, bár az eszünkkel tudjuk. Az álmokat nem igazán az eszünkkel álmodjuk, ezért ott hangosan ki is merjük mondani, amit érzünk: "nem is halt meg!", más szóval: nem szabadott volna megtörténnie.
A gyászóló eleinte "tettest" keres, akire haragudni lehet a történtekért, ezzel megkönnyitendő a fájdalom elviselésének nehézségét.
Jó ilyenkor megosztani az érzéseket valakivel, nem kell "férfiasan" leplezni a kétségbeesést.
Ha van még kérdése, e-mail címemet megtalálja a nevem alatt -Zágon Judit-
a gyógyítók listáján.
#1 ktica 2007-07-18 18:30:04
 
Bocsi, de nekem kérdésem lenne, s nem láttam, hogy hova kell feltenni?!
Édesanyám május 2-án halt meg, váratlanul.Még otthon találtuk meg holtan, elaludt, mondta az orvos, észre sem vette.
Nekem annál nehezebb, nagyon nehezen élem meg, s azóta többször álmodom az, hogy az öcsém eldugta valahova, most éjjel pl. az ágynemű tartóba - én megtalálom, s számonkrve közlöm vele:nemis halt meg, csak eldugtad.
Mivel az álom, ha másképpen is, de a lényegében ugyanez játszódott le,megtaláltam, s élőként?!

Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com