KeresőKiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. máj. 27. (hé) – Hella
Életmód

Ágyban vesztes férfiak

Ma inkább ne, szívem...

Angliai kutatások szerint a férfiak milliói riadnak vissza a szextől egyszerűen azért, mert túl sok stressz éri őket az életben. A megkérdezett férfiak több mint fele úgy nyilatkozott, hogy legalább havonta egyszer túlságosan fáradtnak érzi magát az ágyban való bizonyításhoz.

A férfiak gyakran nem képesek kezelni a stresszhelyzeteket. Ahelyett, hogy segítséget, támogatást kérnének orvostól vagy más szakembertől, a megkérdezett férfiak 32%-a inkább más eszközöket vesz igénybe, például alkoholba fojtja bánatát.

A nőkhöz képest a férfiak kétszer gyakrabban folyamodnak tiltott kábítószerekhez, hogy leküzdjék pszichikai problémáikat – írja a MIGnews.com orosz hírportál. Minden tizedik megkérdezett férfi a stressz levezetésére pornográfiát vet be, vagy pedig házasságon kívüli szexszel próbálkozik.

A férfiaknál jelentkező stresszhelyzetek négy fő oka: munkahelyi problémák (48%), anyagi nehézségek (44%), fáradtság, űzöttség érzése, sietség (27%), valamint párkapcsolati problémák (25%). (Van, aki többfélét is megjelölt.)

A közvélekedés és az általános várakozás szerint egy férfinak erősnek és férfiasnak kell lennie, hogy legyőzzön minden problémát, amit az élet elébe állít. Csakhogy a férfiak többségénél ez a megközelítés nem működik.

A kutatók bizonyosak abban, hogy a férfiak problémáinak gyakori oka a tesztoszteron szint csökkenése a vérben. Ez a fő férfihormon, amely a szervezetben végbemenő fontos élettani folyamatok szinte mindegyikére hat. Ahogy a férfiak idősödnek, szükségessé válhat a hormonszint ellenőrzése a vérben. Néha meglehetősen nagy hiány mutatkozik tesztoszteronból. Ez lehet az oka annak, hogy a férfiak gyengébben teljesítenek az ágyban, vagy húzódoznak a bizalmas együttléttől.

Ma már meglehetősen egyszerű módon megállapítható az is, hogy a férfiasság problémája összefügg-e az erek állapotával. Erre alkalmas az ultrahangos Doppler-vizsgálat. Ha gond van az erekciós képességgel, akkor ez az erek és a szív állapotára nézve is fontos jelzés lehet, és kiderülhet, hogy nem feltétlenül a tesztoszteron szinttel van gond.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com