Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. ápr. 26. (pé) – Ervin
Egész-ség

Németh Imréné Éva:

Úgy vigyázz rá, mint a két szemedre!

Nincs nagyobb kincsünk, mint a szemünk. Mesterséges környezetben élünk, nem követjük a természet ritmusát, ezért gyakran a következményekkel sem számolunk. A gyakori, mesterséges fény mellett végzett tevékenység nem kíméli a szemet, szükség van tehát gondozására, ápolására.

3/3. oldal

A védelmi rendszer mozgósítása céljából javasolt az alábbi tea belsőleg való fogyasztása azoknál, akik gyakran szenvednek kötőhártya-gyulladásban:

  • csalánlevél
  • lándzsás útifű levél
  • fekete bodza virág
  • cickafarkfű virág

E növények azonos arányú keverékéből egy evőkanállal 2 dl vízben forrázatot készítünk, majd 10 percig lefedve áztatjuk. Mézzel édesítve fogyaszthatjuk. A teát 10 napig ihatjuk reggel és este.

Gyenge szeműeknek

A látás csökkenése, gyenge szem esetére javasolható a speciális „szemvitaminok” szervezetbe juttatása. Figyeljünk fel a szem változásaira, a jelekre, mert az egész szervezet állapotára, esetleges betegségekre utalhatnak. A szemtünetek gyakran nem önmagukban jelentkeznek, lehetnek egyéb betegségek következményei és kísérő jelenségei is. Ilyenek például a magas vérnyomás, az anyagcserezavarok, vesebetegségek, érelmeszesedés, a nyaki gerinc elváltozásai stb.

Az A-, B-, E- és nem utolsósorban a C-vitamin, valamint a lutein folyamatos pótlása fontos a szem egészségének fenntartásához. Igyekezzünk természetes formában fellelni a „szemvitaminokat” a csíráztatott magvakban, a sárgarépában, zöldségekben, de számos gyümölcsben, köztük az áfonya termésében is! Számos, a szembetegségek alkalmazásában bevált gyógynövényben megtalálhatók a szem számára szükséges vitaminok, így például a lóhere többek között A-vitamint, a gyermekláncfű C-vitamint és karotinoidokat, a csalán C-, A-, U-, B-vitamint és számos ásványi anyagot, flavonoidokat, a fekete áfonya B-komplex és A-provitamint, a fekete bodza A-provitamint, B-vitaminokat, szerves savakat tartalmaz.

A szem súlyosabb betegségei esetén – szemész szakorvossal együttműködve – számos gyógynövény használatát bevonhatjuk a gyógyításba, a tünetek enyhítésébe. Vigyázzunk a szemünkre, és figyeljük azokat a jeleket, amelyeket közvetít.

Németh Imréné Éva
természetgyógyász, fitoterapeuta
Életmód-tanácsadás
Tel.: (24)-530-570 vagy (20)-974-2394

A szerző egyéb cikkei:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com