Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. ápr. 24. (sze) – György,Debóra
Test-lélek-szellem

Zágon Judit önismereti tréningje (7.)

Gyakori álmaink – és jelentésük

Álomelemző sorozatában a szerző most olyan példákon át segít megfejteni álmainkat, amelyekkel szinte mindenki találkozott. Ki ne repült volna már álmában? Sokan ismerik azt az érzést is, hogy álmukban menekülniük kell valami elől. A példák közelebb vihetnek a megértéshez.

3/2. oldal

„Úsznék, de sekély vagy koszos a víz...”
Vágyunk az érzelmi feloldódásra, mégsem vagyunk képesek átadni magunkat. Félünk a kudarctól, a visszautasítástól vagy az érzelmi zűrzavartól.

„Futnék, de nem visz a lábam...”
Erősen frusztrált állapotban vagyunk mostanában.

„Felemelkedek a földről, tudok repülni...”
Feszültségoldás, szabadságvágy kielégítése, belső lendület átélése, a hétköznapi terhek kiegyensúlyozása, egészséges felülemelkedési készség...

„Telefonálnék, de nem tudok...”
...mert rossz a telefon, elveszett a telefonszám vagy a készülék stb.: kommunikációs problémánk van. Nem tudunk elmondani, kifejezni valamit, nem tudunk segítséget kérni vagy megértetni magunkat.

„Nem tudom kinyitni a szemem, hiába próbálom...”
Képtelenek vagyunk tisztán látni egy ügyben, pedig igazán szeretnénk. Esetleg félünk egy felismeréstől, amit már sejtünk, de még nem akarunk tudni róla.

„Nem tudok mozdulni, részben vagy egészben megbénultam...”
Fiataloknál természetes és gyakori, amikor már él bennük a vágy az önálló életre, de még nem érettek a leváláshoz, amit gyakran a szülő is nehezít. Felnőttnél az adott helyzetben tehetetlenséget jelent.

„Természeti katasztrófa fenyeget...”
...árvíz, tűzvész, tornádó, földrengés. Aktuális létbizonytalanságtól szenvedünk, amelyet okozhat érzelmi (árvíz), indulati (tűzvész), egzisztenciális vagy anyagi krízis (tornádó, földrengés). Elsősorban azokra jellemző, akik nem bízzák magukat másokra, nem tudnak sodródni, hanem folyton kontrollálják az életüket, ezért rettegnek a kontrollvesztéstől, ami hasonló a halálfélelemhez.

„Menekülnöm kell vadállat vagy gyilkos elől...”
Saját indulatainktól szeretnénk megszabadulni, mert a hétköznapi életben nem tudunk miattuk kiegyensúlyozottan élni. Gyerekeknél a menekülés a közeli felnőttektől való fenyegetettségre utal, ami nem csak fizikai erőszakot jelezhet.

„Nem záródnak az ajtóim, bejönnek...”
Kapcsolatainkban vagy a dolgaink között nem tartjuk a szükséges határokat, életünk különböző területei összemosódnak, ez káoszt, diszharmóniát vagy bizonytalanságot okoz.

„Elhagy, megcsal a párom...”
Még gyerekkorunkban elbizonytalanodtunk abban, hogy lehet-e minket tényleg szeretni. Időről időre felébred bennünk a régi kétség, amit a párunk adott esettben fel is erősíthet.

„Autót vezetek, pedig nincs jogosítványom...”
Az autóvezetés az álmodó vezetői hajlamáról szól. Sok fiatal gond nélkül vezet álmában, pedig életében nem ült a volánnál, ez erősen domináns, nehezen irányítható hajlamra utal. Ha valaki álmában bajlódik a vezetéssel, életvezetési, önvezérlési gondjai lehetnek. A sebesség, a fék, a gáz, a kuplung, a sebváltó... utalnak az életvezetés egyes területeire – a túlhajszoltság, önkontroll, mértéktartás, váltás, változás témájában.

A cikksorozat egyéb írásai:
Kapcsolódó cikkek:
A szerző egyéb cikkei:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com