KeresőKiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. ápr. 20. (szo) – Tivadar,Odett
Test-lélek-szellem

Hajduné Fábián Julianna:

Szájjal és Lábbal Festő Művészek

1965-ben Liechtensteinben jött létre egy művészeti világszervezet: a Szájjal és Lábbal Festő Művészek Egyesülete (VDMFK). Ma 650 szájjal vagy lábbal festő művész tagja van, és 42 országban működik kiadója. Jelmondatuk kezdettől fogva az volt: „Sajnálat megtiltva”.

Nagy Rózsa: Esti séta az erdőbeA VDMFK 1957-ben kis egyesületként indult, és fél évszázad alatt az egész világot behálózó önsegélyező szervezetté alakult. Arnulf Erich Stegmann (1912-1984) kezdeményezésére hozták létre; alaptevékenysége a mozgássérült művészek szabad kibontakozásának elősegítése, sokoldalú kiállítások szervezése, a művek eladása; valamint az ezekből készült képeslapok, naptárak stb. terjesztése.

Azon művészek számára, akik betegség, baleset vagy születési rendellenesség miatt képtelenek alkotásaikat a nyilvánosság előtt bemutatni, az egyesület nagy nemzetközi családdá alakult, amely a művészeti kibontakozás területén anyagi függetlenséget biztosít. A mottó kezdettől fogva a „sajnálat megtiltva” volt, ehhez az önsegélyező egyesületnél máig következetesen tartják magukat.

A cél a magas művészeti színvonal mellett:

  • önálló gondoskodás a megélhetésükről
  • integrálódás a társadalomba saját teljesítményük alapján.

A mozgáskorlátozott művészeknek, sérültségükből következően, nehezebb értékesíteniük munkáikat, mint egészséges társaiknak. Az egyesület támogatja őket műveik terjesztésében, és segítséget nyújt a gondok enyhítéséhez, a biztonságosabb élethez; fiatal tehetségeket is felkarol.

Megszerzik az alkotások reprodukciójának szerzői jogát, és azokat kiadói munkatársaik segítségével világszerte terjesztik műnyomatokként, művészeti képeslapokként, naptárakként stb. A műalkotások eredetijeinek eladására világszerte kiállításokat szerveznek. Művészi teljesítményükért sokan ösztöndíjban részesülnek; tagjaik számára rendszeres jövedelmet biztosítanak.

Az egyesület minden egyes tagját komoly művészi követelmények elé állítja. A művész szellemi képességeit tartják fontosnak, nem pedig a mozgássérült állapotát. Tisztában vannak azzal, hogy a nemzetközi művészeti piacon csak így lehet helytállni.

Magyarországi ajánlat

Mozgainé Palotár Mária: NapraforgóHazánkban a Szájjal és Lábbal Festő Művészek Kiadója Bt. karácsony előtt például, immár hagyományosan, kedves és praktikus ajánlattal kísért küldeménnyel keresi meg az embereket. A kísérőlevélben, külön kiemelve, hangsúlyozza:

„Küldeményünk vásárlási ajánlat, kézhezvétele Önre nézve semmilyen kötelezettséggel nem jár. Az itt felkínált termékeket kizárólag a Szájjal és Lábbal Festő Művészek Kiadója jogosult csomagküldés formájában forgalomba hozni.”

Karácsony előtt általában mindenki vásárol üdvözlőlapokat. MIÉRT NE tőlük vegyük meg őket? Hiszen szépek, és kedvező az áruk. Így segítjük is a szájjal és lábbal festő művészek önálló életvitelét és munkáját – erőt adva számukra a folytatáshoz.

Festményeik valóban gyönyörűek. Bármelyikre nézünk, sugárzik belőlük a szeretet és az erő. Azt sugallják számunkra, hogy a megtört testen és a meggyötört lelken túl létezik a minden nehézségen felülemelkedő szellem.

Hajduné Fábián Julianna

A Szájjal és Lábbal Festő Művészek Kiadója Bt. elérhetőségéről és kiadványairól felvilágosítás kérhető a fabijanka@freemail.hu e-mail címen.

A szerző egyéb cikkei:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!

Hozzászólások
#6 Szabó G 2010-02-25 12:40:42
 
Szeretném támogatni a szájjal és lábbal festő művészek egyesületét, de nem tudom az adószámukat, aki tud segítsen! Köszönöm. Szabó G
#5 peterdy rezsőné 2010-02-17 21:48:02
 
Csatlakozom az előttem szólókhoz, gyönyörűek a képeslapok. Szeretném az adóm 1%-ával segíteni Önöket. Ha lehetséges akkor az email címemre küldjék el az adószámukat. További sok sikert ajövőben is!!!
#4 katharina 2009-11-15 17:59:32
 
Nagymamámnál láttam több képeslapcsomagot a Művészektől és valóságosan megragadott tehetségük.Tetszésemet úgy szeretném kifejezni ha számomra is küldenének egy képeslapcsomagot csekkel együtt,természetesen amennyiben ez megoldható.
Gratulálok a Művészeknek a gyönyörű alkotásokhoz.
Üdvözlettel:Katharina
#3 gyorierzsi 2009-10-14 11:25:43
 
Már évek óta kapom a képeslapcsomagot nagyon szépek a képek.Szeretném megtudni hogy hol és mikor van a munkájukból kiállítás.
#2 patyiszilvi 2008-10-28 09:28:02
 
Szeretnék kérni egy képeslapcsomagot,csekkel együtt,ha lehetséges.
#1 Stengéné 2008-01-13 11:58:24
 
Ismerősömtől hoztam el az ajánlat csomagból 3 képeslapot.Nagyon szépek a képek. Szinte hihetetlen, hogy ilyen egyedi technikával milyen tetszetős alkotások születnek! Ép emberek közül is csak kevésnek adatik meg, hogy tudjanak beszélni a képeik, ezek pedig csodásak.
Leginkább Szabó Szonja Várva várt Karácsony című munkája tetszett. Gratulálok!
Ennek elismeréseként átutaltam a csekken levő számlaszámra 1.000 Ft-ot.
Stengéné

Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com