KeresőKiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. máj. 27. (hé) – Hella
Egész-ség

Hajduné Fábián Julianna:

Allergia és allegória

Az allergia az emberi hülyeség allegóriája. Görbe tükörként rámutat összes hibánkra, s ha odafigyelnénk, sokat tanulhatnánk belőle. Iskolai tananyagból illene rémlenie, hogy az atomokon túli szinten anyag és energia egymásba folytonosan átalakuló jelenségek. Ebből következően testünket a szellemi energia megnyilvánulásának tekinthetjük. Szellemünk és gondolataink ezen energia részei, és jól kimutatott hatással vannak az anyagra: testünkre. A logikai lánc végén tehát az áll: tudatunkkal betegíthetjük meg saját testünket!

Az allergia, mint betegség esetében egy Csehov-novellára lehet utalni. Az úr leszidja valamiért a kocsist, aki szótlanul tűri a letolást. Viszont amikor kimegy az udvarra, megveri a lovát.

A történet két ponton is zseniálisan esszenciális.

  1. Keletkezik egy konfliktus két ember között, de azt az egyik fél nem az adott szinten oldja meg; a szolga nem mer visszaszólni az urának.
  2. Az előbb említett helyzet indulatot, agresszivitást gerjeszt a sértettben, amit ő egy másik színtéren – méltatlan módon, ártatlan alanyon – vezet le. (Az „allergomókus” is hasonlóan funkcionál.)

Ezért nem gyógyítható LÁTSZÓLAG az allergia, mert nem a tetthelyen történik (tükörképbe adott injekciótól ki gyógyulna meg?). Nem az okokat igyekeznek kideríteni és célba venni, hanem a következményeket kezelik – tetézve belső és külső akadályokkal.

A belső akadály, hogy a páciens testébe szorítja, nem jól éli meg agresszivitását. Ennek kapcsán saját ösztönéletével, sötét oldalával sem mer szembenézni. Ráadásul valamiféle mentális nyereséget is láthat a dologban (pl. környezet manipulálása), mert különben nem maradna fenn tartósan nála ez az állapot.

A külső (gyógyulást akadályozó) tényező a betegségérdekeltségű egészségiparág.

A megoldás semmiképpen nem egy újabb kivetítésben gyökeredzik, mint amit megfigyelhetünk a parlagfű-tömegpszichózis kapcsán. Szerencsétlen Amerikából behajózott növény nem tehet arról, hogy a rendszerváltás miatt elterjedt, és hol bűnbakot, hol kampányfogást csinálnak belőle! Ilyen alapon akkor üldözőbe vehetnénk a kenyerünket adó búzát is, hiszen a lisztérzékenységet, a legalamuszibb allergiát a sors fintoraként épp ennek az egyik fehérjéje okozza.

Mint ahogyan durranógáz csak akkor keletkezik, ha mind oxigén, mind hidrogén megfelelő arányban van jelen, ugyanúgy az allergia kialakulásának EGYÜTTES feltétele a testen belüli energiaáramlás – erőszak, bántalmazás, szeretetlenség, megoldatlan konfliktusok stb. miatti – akadályozottsága és a külső ingeranyagok jelenléte.

De mi akkor a megoldás? Már Laci bá?, fiam volt iskolaigazgatója is megmondta: „tarts rendet, s a rend megtart téged.”

Az allergia a fejben lakozik, és a bélben fészkel. Aki szembe mer nézni önmagával, rendet tesz az elméjében, felnőtt módon rendezi konfliktusait és még tisztítókúrát is tart, nyerő lehet.

Az allergia tévút. Annak, aki kísérővel szeretne visszatérni a labirintusban való bolyongásból, jó hírt közölhetek: alternatív orvoslással, biofizikai módszerekkel, kvantummedicinával AZ ALLERGIA GYÓGYÍTHATÓ!

Hajduné Fábián Julianna

A szerző egyéb cikkei:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com