Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. máj. 17. (pé) – Paszkál
Egész-ség

Almásy Zsolt cikksorozata

Otthonunk – elektroszmog nélkül (3.)

A sorozat előző részében megismerkedhettünk a leggyakrabban előforduló alacsonyfrekvenciás elektromos terekkel. Most az elektroszmog „veszélyesebb” fajtáját, az alacsonyfrekvenciás elektromágneses erőtereket és a testben keletkező örvényáramok hatását mutatjuk be.

4/4. oldal

Mobiltelefonjainkat soha ne töltsük a fekhelyünk közelében!

Háztartási készülékek esetében szintén ügyeljünk a kellő távolság megtartására, távolodjunk el néhány méterre a bekapcsolt készülékektől. (Ilyen például a páraelszívó, az elektromos főzőlap, a mosógép, a mosogatógép, a hűtőszekrény, a mikrohullámú sütő.) Ügyeljünk rá, hogy e készülékeink ne kerüljenek a fekhelyünk közelében lévő falak túloldalára, mivel az általuk keltett mágneses tér azon akadálytalanul hatol át.

Mikrohullámú sütők használatakor sokan tartanak a készülékből kiszivárgó sugárzástól. (Erről részletesen a következő cikkben lesz szó) Tapasztalatok alapján azonban a fő problémát más jelenti. A mikrohullámú sütőkben több transzformátor is működik. Egy kisebb transzformátor biztosítja a modern készülékek digitális vezérléséhez szükséges tápellátást. Ez az egység folyamatosan termel alacsonyfrekvenciás elektromágneses erőteret, akkor is, ha éppen nem melegítünk a készülékkel. A transzformátor minőségétől és kialakításától függően ez az erőtér akár egy méternél is nagyobb lehet. Egy másik transzformátor a készülék bekapcsoláskor lép működésbe, és állít elő több ezer voltos feszültséget. Ennek a transzformátornak az erőtere akár az 5-6 métert is meghaladhatja! A mikrohullámú sütők ételekre gyakorolt káros hatásának vitatott témakörével most nem kívánok foglalkozni. Mindenesetre nem árt az óvatosság, ezért a készüléket csak rövid ideig tartó melegítésre használjuk. Soha ne süssünk-főzzünk benne! A bekapcsolt sütőtől minden esetben távolodjunk el, és soha ne nézelődjünk be az ablakán! A megmelegített étel elfogyasztása előtt várjunk 20-30 másodpercet. Használat után a készülék csatlakozóját húzzuk ki a konnektorból!

Szórakoztató elektronikai készülékek, tv, monitor, számítógép, nyomtató stb. – ezek használatakor fokozottan jelentkeznek mesterséges felharmonikus jelek. Mérésük csak az adott frekvenciatartományt lefedni képes professzionális elektroszmog-analizátor használatával lehetséges. Ezek az általában 2 és 100kHz körüli elektromágneses terek sokkal erősebben hatnak szervezetünkre, és az általuk szállított jelek nagyobb távolságokra képesek eljutni. Ezért tehát fokozottabban kell ügyelni a kellő védőtávolság megtartására. A fekhelyünk fejrészénél lévő fal túloldalán bekapcsolt tv miatt akár 100nT-nál erősebb mágneses mesterséges felharmonikus jelekből álló erőtér is kimutatható az ágyunkban. Ez az épületbiológus szakemberek által javasolt határérték több mint ötszöröse! Számítógépek, nyomtatók külső és belső tápegységeitől, vezetékeitől szintén tartsunk kellő távolságot! Sokan úgy gondolják, hogy a modern LCD monitorok, televíziók nem okoznak problémát, de sajnos ez nem így van. A működésükhöz szükséges elektronikák és tápegységek szintén sok elektroszmogot keltenek.

Összefoglalva az alacsonyfrekvenciás elektromágneses erőterek okozta elektroszmog elleni védekezés lehetőségeit: a külső és belső rejtett források felderítésére végeztessünk műszeres méréseket. Mágneses erőterek árnyékolása otthonainkban gyakorlatilag nem lehetséges, ezért tartsunk kellő távolságot a bekapcsolt elektromos készülékektől. Az éjszaka folyamán lehetőleg ne üzemeltessünk elektromos készülékeket. Radiesztéziai eszközökkel csökkentsük a szervezetünkre gyakorolt káros információs hatásukat.

Cikkünk következő részében az elektromágneses sugárzásokat keltő készülékekkel foglakozunk, mint például a mikrohullámú sütők, a mobiltelefonok és a vezeték nélküli eszközök, telefonok, a bébiőrző készülékek, a Wifi és Bluetooth eszközök stb.

Almásy Zsolt
elektroszmog és radiesztéziai mérések
almasyzsolt@gmail.com
06-30-444-74-41

(Folytatjuk)

A cikksorozat egyéb írásai:
Kapcsolódó cikkek:
A szerző egyéb cikkei:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com