Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. ápr. 26. (pé) – Ervin
Homeopátia

Daganatterápia – mérgek nélkül!

Homeopátiával a rák ellen

A daganatos betegségek kezelésére kidolgozott módszeréről tartott szemináriumot az érdeklődő orvosok, gyógyszerészek, természetgyógyászok és laikusok számára dr. Tinus Smits holland homeopata orvos, aki a Homeopátiás Gyógyművészeti Társaság meghívására érkezett hazánkba.

3/2. oldal

Az alapvető homeopátiás (alap- és daganatspecifikus) kezelés a célja a szervezet reakcióképességének növelése, ami által az immunrendszer felismeri a rákos sejteket. Mivel a rák nagyon agresszív betegség, fontos az intenzív terápia, a szerek gyakori adása. Dr. Smits ezért naponta adja a megfelelő szereket a megfelelő potenciában, több hónapon keresztül.

Az alapterápiában a beteg személyiségétől függően két fő szer használatos. Az egyik a rákos sejtekből, szövetekből készült Carcinosinum nozóda, a másik pedig a dr. Smits által létrehozott Carcinosin cum Cuprum nevű homeopátiás gyógyszer. Ez utóbbi a Carcinosinum nozóda és a Cuprum metallicum nevű szerek kombinációja. A hatás szempontjából nagyon fontos, hogy a ráknozóda (azaz a Carcinosinum) minél többféle, több helyről és személytől származó daganatos szövetből készüljön.

A daganatspecifikus kezelésnek része a fent részletezett alapterápia, kiegészítve egy úgynevezett daganatspecifikus szerrel. Ez a szer függ a tumor jellemzőitől, például a daganat keménységétől, helyétől, jellegétől, típusától. A szerválasztásnál dr. Smits egy indiai homeopata orvos – dr. Ramakrishnan – tapasztalatait is felhasználja, az adagolás tekintetében azonban saját módszert dolgozott ki. (Dr. A. U. Ramakrisnan – Catherine R. Coulter: Homeopátia és a rák – egy lehetséges megközelítés című könyve hazánkban a Remedium Kiadó gondozásában jelent meg 2009-ben.)

Fokozottan szükséges a méregtelenítés

A terápiában a méregtelenítés 5 különböző homeopátiás szer együttes alkalmazásával történik, amelyek alkotóelemei a máj, a gyomor, a belek, a hasnyálmirigy, a vese és a szövetek tisztítását végzik. A kemo- és sugárterápia alatt a méreganyagok fokozottan felhalmozódnak, emiatt az általánosan megszokottnál gyakoribb adagolás indokolt.

Az esetlegesen szükségessé váló műtéti szövődmények, az altatás miatt kialakuló mellékhatások csökkentése, a sebgyógyulás és teljes felépülés gyorsítása különböző homeopátiás szerek alkalmazásával történik.

Amennyiben akut tünetek lépnek fel, pl.: láz, fájdalom, hányinger, étvágytalanság, hasi ödéma stb., ezek a megfelelő homeopátiás szerekkel kezelendők.

Az érzelmi problémák kezelése

Kétség nem fér hozzá, hogy amikor a beteg szembesül a rák diagnózisával, komoly érzelmi traumát él át. Ennek feldolgozása, a gyógyulásba vetett hit visszaadása, megerősítése, a szenvedéstől és a haláltól való félelem megszüntetése kiemelt szerepet játszik az egyén gyógyulásában. Emiatt dr. Smits rendkívül nagy jelentőséget tulajdonít a lelki támogatásnak is, legyen az akár homeopátia, csoportterápia, jóga, vizualizáció, relaxáció stb.

Ortomolekuláris alapkezelés

Az ortomolekuláris alapkezelés (az ortomolekuláris medicina a hagyományos orvosi biokémia és a természetgyógyászat fúziója) megfelelő mennyiségű és minőségű vitaminokból (C-, E-, B-vitamin), ásványi anyagokból (cink, magnézium, kalcium) és nyomelemekből (szelén) áll.

Ezek közül a legfontosabb a C-vitamin. Antioxidáns, azaz a szervezetben keletkező, a sejtekre káros szabad gyökök közömbösítésében vesz részt. Szervezetünk nem tudja előállítani, azonban stesszes állapotokban (ilyen többek között a műtét, a kemo- és sugárterápia is!) rengeteget elhasznál belőle. Dr. Smits ezért a C-vitamint nagy dózisban adja betegeinek. Mivel az aszkorbinsav (C-vitamin) gyomorproblémákat okozhat, aszkorbát-komplex (kalcium, magnézium, kálium, cink) formában javasolja a bevitelt az erre érzékeny betegek számára. A komplex készítmény gyomorkímélő, nagy dózisban is jól tolerálható. Javasolt együtt adni a C-vitamin zsírban oldódó formájával, az aszkorbil-palmitáttal. A zsíroldékony C-vitamin szedése különösen agydaganatok esetében fontos, mert a C-vitamin átjut a sejtmembránon, így bejut az agyba. Az aszkorbil-palmitát lassabban ürül, mint az aszkorbinsav, és a sejtmembrán addig tárolja, amíg a szervezetnek szüksége van rá.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com