KeresőKiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. júl. 13. (szo) – Jenő
Nagyvilág

Minden harmadik rákbeteg bízik az alternatív gyógymódokban

Európában a rákbetegek egyharmada alternatív vagy kiegészítő terápiát alkalmaz a gyógyulás reményében. Erről számolt be az Annals of Oncology című szakfolyóirat. A leggyakrabban gyógynövényeket használnak, ezeket követi a homeopátia, a vitamin- és ásványianyag-alapú táplálékkiegészítők szedése, végül a spirituális terápiák. Mindezek alapján a tanulmány szerzői javasolják, hogy a komplementer és alternatív gyógymódokat építsék be az Európai Unió által elismert és szabályozott rákterápiák közé.

Egy másik kutatás szerint a rákbetegek közül a legtöbben Olaszországban folyamodnak alternatív gyógymódokhoz (75%). Az ezer rákbetegre kiterjedő, Európa-szerte elvégzett adatfelvétel szerint a legkevésbé a görögök fogékonyak az alternatív gyógymódokra (15%).

Vizsgálták az alternatív gyógymódokat alkalmazó betegek kor, nem és képzettség szerinti megoszlását is. Eszerint inkább a nők, a fiatalok és a magasan képzett személyek választanak ilyen gyógymódokat. Még egy érdekesség: a rákbetegek közül a legrosszabb kimenetelre számító emberek bíznak inkább az alternatív gyógyításban. Más szavakkal ez azt jelenti, hogy elsősorban a hasnyálmirigy-, a csont-, a máj- és az agyrákos betegek folyamodnak ilyen terápiákhoz.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com