Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. ápr. 23. (ke) – Béla
Egész-ség

Hogyan csökkentsük a kockázatot?

Tippek a rák korai felismerésére

A rák, mint tudjuk, nem más, mint az abnormális rákos sejtek ellenőrizetlen növekedése és terjedése a szervezetben. A testünkben azonban megvan az a képesség, hogy megszüntesse és visszafordítsa a káros folyamatokat – ha odafigyelünk a szervezetünk által küldött intő jelekre.

4/1. oldal

Ha szem előtt tartjuk az alábbi elveket, szervezetünk képes lesz fenntartani az egészség megőrzéséhez szükséges egyensúlyi állapotot. Ehhez azonban elengedhetetlen, hogy megfelelően tápláljuk és edzzük testünket, eleget aludjunk, egészségesen napozzunk, megfelelően kezeljük a stresszt, és körültekintően figyeljük, kezeljük a figyelmeztető jelzéseket.

A hagyományos gyógykezelések hátulütői

A sebészeti beavatkozások, a kemoterápia és a besugárzás meglehetősen kockázatos gyógymódok. Egy nemrégiben készült átfogó tanulmány szerint némely rákfajta, gyakran még az agresszívebb lefolyásúak is, mindenféle gyógyító beavatkozás nélkül eltűnnek, gyakrabban, mint azt eddig gondoltuk.

Sok szakértő ugyanakkor azt hangsúlyozza: valószínűbb, hogy a rákos betegek a kezelések, például a kemoterápia következtében halnak meg, és nem közvetlenül a rák miatt.

A legjobb gyógymód a rákmegelőző életmód. Krónikus betegségek esetében a megelőzés a leghatékonyabb módszer. Nem ritka ugyanis, hogy 10 év vagy ennél is több idő telik el a rákot okozó hatás és a betegség felfedezése között. Ebben az időszakban pedig még van lehetőség a folyamat visszafordítására.

Kizárólag a rutintesztekkel nem mutathatók ki vagy előzhetők meg maradéktalanul a rákos megbetegedések. Ugyanilyen fontos lenne, hogy figyeljünk a testünk jelzéseire, és vegyünk észre minden változást, bármit, ami furcsának vagy megmagyarázhatatlannak tűnik. Minél előbb észleljük a problémát, annál előbb kezdhetjük meg a gyógyulást.

Riasztó számok

Az alábbi adatok láttán nyilvánvaló, hogy az említett okok olyanok, amelyek megfelelő életmóddal kiküszöbölhetők lennének:

  • Az összesített halálozási arány a rákos betegségek esetében 90%. (Dr. Tullio Simoncini olasz onkológus adatai.)
  • 2009-ben várhatóan 1,5 millió új megbetegedést diagnosztizálnak csak az USA-ban, ezen felül további egymillió bőrrákos esetet. (az Amerikai Rák Társaság, az American Cancer Society – ACS – adatai)
  • Világszerte jelenleg naponta 1500-an halnak meg rákban.
  • A legfrissebb becslések szerint 2030-ra évente 26 millió rákos megbetegedést regisztrálnak, és 17 millióan halnak meg rákban.
  • Az ACS szerint a 2009-ben még várható (több mint félmillió) rákkal összefüggő halálesetek egyharmada a túlsúllyal, az elhízással, a fizikai aktivitás hiányával és a helytelen táplálkozással függ össze, további 169 000 pedig a dohányzással.

„Eretnek” és furcsa módszerek

Mi a teendő, ha rákra gyanakszunk? Keressünk fel egy megfelelően képzett természetgyógyászt. Legyünk annyira nyitottak a különböző gyógymódokra, amennyire csak lehetséges. Hogy meg tudunk-e gyógyulni a betegségből, az nagy mértékben a személyes döntésünktől függ. Sokan azért választják a hagyományos gyógymódokat, például a kemoterápiát, mert azt hiszik, hogy gyógyulásukat kizárólag ettől várhatják.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com