KeresőKiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2021. szep. 19. (va) – Vilhelmina,Dorián
Életmód

A szépség természete (2.)

Zsírlerakódások kezelése – narancsbőr

Szinte ingyen megszabadulhatunk a zsírlerakódásoktól, a főként nőket zavaró narancsbőrtől, ha az alábbi kezeléseket követjük. Legyünk kitartóak, naponta csináljuk végig a műveleteket; az eredmények idővel nyilvánvalóvá válnak bőrünk szerkezetében és feszességében.

Legkönnyebben a far és a comb területén alakul ki a narancsbőr. Sajnos mostanában már a vádli területén is látható ez az elváltozás – sőt már férfiaknál is megjelenik! Néhányan tévesen a „genetikával” magyarázzák ezt a jelenséget. Valódi oka az aránytalan eloszlású zsír és víz felhalmozódása a kötőszövetekben és a bőrben, amire rásegít a gyermekkortól tartó és folyamatos mozgáshiány. Hátterében állhatnak a víz- és a zsírháztartás zavarai, emésztési és felszívódási gondok, salakfelhalmozódás, esetleg gyenge veseműködés is. Az okok felderítése orvosi feladat.

Figyeljük táplálkozásunkat, hogy ne fogyasszunk felesleges zsírokat. A testből eltávolított mérgező anyagok a súly csökkenésében fognak megmutatkozni. A testmozgás – például a kocogás, kerékpározás, úszás –, valamint a szaunázás is segít eltávolítani a makacs zsírlerakódást.

Bőrdörzsölés, szőlőlevél fürdő

A fürdés vagy zuhanyozás előtt elvégzett száraz bőrdörzsölés serkenti a vérkeringést, és segíti a nyirokelvezetést, ezáltal könnyebben megszabadulunk a felhalmozott mérgező anyagoktól, amelyek a kemény zsírlerakódásokat okozzák. Válasszunk egy jó erős testkefét, vagy nedvesítsünk meg egy luffaszivacsot, és a comboktól kezdve, hosszú, lendületes mozdulatokkal haladjunk a kefével a szív irányába. A makacs zsírlerakódásos területeken körkörös mozdulatokkal és erősebb nyomással dolgozzunk.

Szánjunk napi 5-10 percet erre a rutinfeladatra, majd fürödjünk vagy zuhanyozzunk a szokásos módon. Észre fogjuk venni, hogy bőrünk különösen puhává válik, mert a dörzsölésnek megvan az a plusz előnye, hogy eltávolítja az elhalt hámsejteket, valamint közelebb hozza a vérellátást a bőr felszínéhez, ezzel biztosítva a bőr jó állapotát.

A szőlő és a levele beindítja az anyagcserét, a méreganyagok nem raktározódnak, hanem gyorsan távoznak a nyirokutak révén, a bőr feszesebbé válik. Készíthetünk karcsúsító, feszesítő szőlőlevélfürdőt, amely a bőrt megnyugtatja és megvédi a kiszáradástól. Kb. 50 db megmosott szőlőlevelet teszünk egy kádnyi 38 °C-os vízbe, s megvárjuk, amíg az értékes hatóanyagok kioldódnak (ha nincs kéznél szőlőlevél, akkor a szőlőmagolaj is megteszi). Vegyünk fürdőt ebben a vízben, utána bőrünket masszírozzuk át szőlőmagolajat tartalmazó testápolóval. Ezt magunk is elkészíthetjük, ha néhány csepp szőlőmagolajat adunk némi testápoláshoz használatos olajhoz vagy natúr testápolóhoz.

A jobb hatás eléréséhez kombinálhatjuk a fentebb leírt dörzsölési technikát és fürdőt a következő masszírozási módszerrel: ujjaink segítségével masszírozzuk a zsírlerakódásos területeket oly módon, mintha tésztát gyúrnánk. A zsírlerakódásos rész kemény tapintású, de próbáljuk az ujjainkat annyira belemélyeszteni a bőrbe, amennyire bírjuk. Szorítsuk 10 másodpercig, aztán pihentessük 5 másodpercig. Vigyázzunk, hogy közben ne karmoljuk meg magunkat, és a véraláfutásokig se jussunk el!

Gyúrás, masszírozás

A makacs zsírlerakódásokat megpróbálhatjuk naponta legalább 10 percig gyúrni. A kezelés során egyre kevésbé lesz kemény bőrünk tapintása, és kevesebb lesz a csomó is. Ha van lehetőség elektromos masszírozógép használatára, alkalmazzuk naponta. A vibrátoros masszírozógépek lazítják és összehúzzák az izmokat, így akadályozzák a mérgező anyagok felhalmozódását, ezzel a zsírlerakódást is.

A rendszeres sport ugyancsak segíti a zsírlerakódások kialakulását, illetve megszüntetését. Emellett a normál vagy infraszauna használata segít gyorsabban megszabadulni a bent rekedt méreganyagoktól, lerakódásoktól. A türelem és a kitartás ennek a folyamatnak ugyanolyan nélkülözhetetlen eleme, mint maga a masszázs és a torna vagy az étkezés. Adjunk magunknak időt a kívánt eredmény eléréséhez, ahogy idő kellett ahhoz is, hogy a lerakódások kialakuljanak.

A rendszeres láb-, fej-, arc-, test- és nyirokmasszázs elősegíti, hogy a test salakanyag-kiválasztó rendszere (vér, vese, máj, nyirokcsomók) jól működjön, és kiürüljenek az ártalmas mérgező anyagok.

Szabó Zsuzsanna

(Folytatjuk)

A cikk bővebb változata, receptek és eljárások leírásai megtalálhatók Szabó Zsuzsanna: A szépség természete című könyvében. Kapható a könyvesboltokban vagy megrendelhető a szepsegcseppek@freemail.hu e-mail címen. Az így megrendelt könyv eredeti árából (1800 Ft) 10% kedvezményt adunk + postaköltség. A postázás utánvéttel történik.

A cikksorozat egyéb írásai:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!

Hozzászólások
#1 tutajos11 2007-05-30 16:40:42
 
Kedves Zsuzsanna!
A második gyermekem megszületése után a hasam igen csikos mivel 20kg-ot szedtem fel. "15kg már lement"DE A BŐRÖM IGEN CSIKOS MARADT.szeretném ha ezen egy kicsit tudnék javitani,mert igen zavaro.ha már teljesen nem is lehet eltüntetni,de szeretném ha elhalványodna!!!!!!! ha tudtok valami jo krémet ami hatásos vagy mást ami hat szivesen megköszönném.köszike.(vica 29)jo ez az oldal TETSZIK

Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com