Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. ápr. 27. (szo) – Zita,Mariann
Egész-ség

Ünnepeljük a megtisztulást!

Tévhitek a menzesz körül

A nők többségének életét – akár titkolja a társadalmi szokásoknak megfelelően, akár nem – többnyire megkeseríti a menstruáció és a vele járó több kellemetlen tünet. De vajon elgondolkodtunk-e azon, hogy a természet, a tökéletes alkotó, tényleg „ki akart szúrni velünk”?

3/3. oldal

Tanácsok a támogató szeretethez

Mi segíthet, hogy kifejezd önmagadnak támogató szeretetedet, nagyrabecsülésedet? Például:

  • tápláló, finom, könnyű étel vagy egy kis édesség
  • könnyű séta a természetben
  • jógagyakorlatok
  • lustálkodás, önmagadra figyelés
  • kreatív ötletek gyűjtése vagy megvalósítása, kedvtelésekre, hobbira fordított idő
  • szex
  • naplóírás, vagy egy régóta halogatott könyv elolvasása
  • bármi más, ami igazán örömet okoz

Micsoda?! Még hogy szex a menstruáció idején? A havivérzéshez kapcsolódó rengeteg tiltás és tabu között előkelő helyen szerepel a menstruáció alatti szex is. Sokan mocskosnak vagy illetlennek tartják a menzesz alatti szexuális együttlétet, holott a vérből és hüvelyváladékból álló menstruációs folyadék ugyanolyan testnedv, mint a többi.

Mások éppen ellenkezőleg, ilyenkor sokkal inkább kívánják a szexet, ami nemcsak a fokozott testi érzékenységben nyilvánulhat meg, hanem intenzívebb lelki élményt, odaadást, és a partnerrel történő különleges eggyéolvadást jelenthet.

A szerelmi életünkkel összefüggésben is az a legfontosabb, hogy hangolódjunk össze saját magunkkal, engedjünk teret vágyainknak és felfokozott érzelmeinknek. Ha összhangba kerülünk önmagunkkal, ez alatt a néhány misztikus nap alatt könnyen kapcsolatba léphetünk legbelső istennői énünkkel, örökkévaló lényegünkkel. Az pedig már csak rajtunk és a partnerünkön múlik, hogy beengedjük-e őt ezekbe a különleges állapotokba.

A teremtő erők mozgósítása

A menstruáció során valójában kreatív energiáink is felszabadulnak, az emelkedő ösztrogénszint pozitívan befolyásolja szellemi tevékenységünket. Nem véletlen, hogy sok nő azokon a napokon hegyeket tudna megmozgatni, és levertség helyett a teremtő erőit érzi magában áradni. Bizonyos dél-amerikai indián törzsek asszonyai saját menstruációs vérükkel öntözik földjeiket a termékenységért.

Tudatosítsuk, hogy ez a bensőséges folyamat csak rólunk szól: összpontosítsunk önmagunkra, ismerjük fel saját vágyainkat, és gondoskodjunk magunkról ennek megfelelően. Lehetőség szerint ezeken a napokon ne vállaljunk többet, mint amennyit az aktuális állapotunk lehetővé tesz, vagy időzítsük ekkorra a fokozott elmélyülést, kreativitást igénylő feladatainkat.

Könnyen lehet, hogy a havivérzésünkhöz való hozzáállásunk változásával ezeket a napokat tartjuk majd a legkreatívabb, legbensőségesebb vagy akár legenergikusabb időszaknak!

Kolontár Elvira

A témához kapcsolódó, a menstruációt megelőző kellemetlen tünetek (PMS) enyhítését szolgáló PMS-diéta című írásunkat holnap olvashatják – a szerk.

Kapcsolódó cikkek:
A szerző egyéb cikkei:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com