Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. ápr. 28. (va) – Valéria,Nimród
Test-lélek-szellem

Bagóné Obrusánszki Monika sorozata (8.):

Az emésztés és a Szűz jegy kapcsolata

Manapság egyre gyakrabban látom, hallom, hogy népbetegséggé váltak az emésztéssel kapcsolatos problémák. Lassan mindenkinek egyértelműek az IBS (irritábilis bél szindróma), a Chron, a flatulencia stb. szavak, és társalgási témává lépett elő emésztésünk állapota is.

3/3. oldal

Merkúr bolygó

Bolygó neme: változó
Ősminőség: 1,5 hideg, 0 száraz
Testrész: nyelv, kezek, ujjak, epehólyag
Szervek: agy, idegek
Életfolyamatok: beszéd, hangadás
Féme: higany, electorius (elektrokémiai úton előállított, metastabil alumíniumötvözet)
Köve: kalcedón, korchius(mesterséges úton előállított drágakő)
Növények: mogyoró, petrezselyem
Színe: kékesszürke és szalmasárga
Száma: 5
Állata: papagáj, holló, szarka, majom, méh, delfin, róka, kutya, egér, gólya
Nap: szerda
Rossz aspektusban: az Ikrek jegynél leírtakon kívül a belek fájdalmas, görcsös összehúzódása, különböző, eleinte meghatározhatatlan okú hasi fájdalom. A hasban levő idegek alul- vagy túlműködéséből adódó problémák.

A Merkúr bolygóhoz tartozó növények általános ismertető jegyei:

Lelőhely: vízben bő völgyek, mocsarak
Külső: görbe, kicsi, furcsa
Illat: gyengén aromatikus
Íz: gyengén savanykás
Érés: gyors
Gyűjtés: bármikor
Gyógyhatások: nyugtatók, különösen az agyra hatnak

Néhány példa a rossz kozmikus helyzetű Merkúr egészségügyi hatásáról a horoszkópban:

1. ház: ha a Merkúr az egyes házban támadott állásban áll a Szaturnusztól, az a felszívódás zavaraira utal, ennek eredményeként vitamin- és nyomelemhiány okozta problémákkal kell számolnunk, amit a szülött ez irányú felelőtlen életvitele okozhat.
2. ház: érintettsége gyakran az emésztőszervek túlterhelése miatti problémákra utal. Gyakran az evés, ivás mértéktelensége okoz gondot. A szülött a birtoklás problematikáját folytja evésbe, esetleg alkoholba.
3. ház: mint kapcsolatház, jelezhet kommunikációs gondokat, amit a szülött túlzott édesség fogyasztásával kompenzál, és ez az emésztőrendszer gombás elfertőződésével járhat. Erre utal különösen, ha a Neptun, vagy a Plútó vet rossz fényszöget a Szűz Merkúrra.
4. ház: utal az öröklött hajlamra. Családi vonalon hajlamosító tényezőket lehet találni gyomor- és béleredetű problémákra, különösen akkor gyanakodhatunk erre, ha a képletben a négyes ház a szűz jegyben kezdődik, vagy a Merkúr a négyes házban támadott állásban áll olyan bolygótól, amely a Szűz jegyben áll.
5. ház: ha ez a ház súlyosan érintett, nehézségek adódhatnak a gyermekvállalással kapcsolatban.
6. ház: ha a ház sarka Szűz jegyben áll, az egészségügyi problémák emésztési jellegű tüneteket mutatnak akkor is, ha a háttérben egészen más testtájak, illetve szervek betegségei állnak. Gyakoriak ezen kívül a kényszertevékenységek, mint például a tisztasági kényszer.
7. ház: a külvilág jelenségeinek emészthetetlensége okozza a fő gondot, ami először „csak” idegességben, majd egyre sűrűbben emésztési rendellenességben, végül az emésztőrendszer krónikus megbetegedésében nyilvánul meg.
8. ház: komoly gondot okoz számára rendszerezni a rázúduló információt, ezért rendszeresen megpróbálja újra rendezni az életét. Ennek sikertelensége okozza a betegségeket, amelyek akár életveszélyesek is lehetnek.
9. ház: ha megrendül a hite az általa feltérképezett világban, akár azért, mert túl rendetlennek, túl kiszámíthatatlannak találja, akár azért, mert a precizitása miatt nem tud elég gyors lenni és a magába vetett hite rendül meg, jelentkezhet nála az emésztőrendszer valamiféle problémája.
10. ház: az emésztési rendellenességeket az egzisztenciális szorongás okozza. Szaturnuszi érintettséggel vastagbélproblémát, míg pl. marsi hatásra vékonybélproblémát.
11. ház: a társasági élettel járó rendszertelenség és az ezzel járó, számára megterhelő étkezési és italozási szokások okozhatnak problémákat az emésztőrendszerben, súlyosbítva a bajt a kialvatlanságból következő tünetek elnyomására szedett gyógyszerekre való fokozott érzékenységgel. A neptuni hatás kábítószerekkel való kapcsolatokat is jelezhet.
12. ház: olyan emésztőszervi bajokat jelezhet, amelyek akár komoly életveszélyre is utalhatnak. Akiknél ez a ház hangsúlyos, azoknál különösen indokolt a fokozott figyelem mind a táplálkozás, mind általában az emésztőszervek állapotára.

Bagóné Obrusánszki Monika
Herbálasztrológus
Tel.:06 (20) 429-2822
E-mail: nefane@invitel.hu

(Folytatjuk)

A cikksorozat egyéb írásai:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com