Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. márc. 28. (csü) – Gedeon,Johanna,Hanna
Test-lélek-szellem

Bagóné Obrusánszki Monika sorozata (8.):

Az emésztés és a Szűz jegy kapcsolata

Manapság egyre gyakrabban látom, hallom, hogy népbetegséggé váltak az emésztéssel kapcsolatos problémák. Lassan mindenkinek egyértelműek az IBS (irritábilis bél szindróma), a Chron, a flatulencia stb. szavak, és társalgási témává lépett elő emésztésünk állapota is.

3/2. oldal

Szűz anyák gyermekei

Végül, de nem utolsó sorban lássuk a keresztény mitológiát, ahol, mint tudjuk, Szűz Mária rendkívül jelentős alak, Krisztus anyja. „Amikor a Szentséges Szűz Mária három éves lett, szülei, Joakim és Anna felvitték őt Názáretből Jeruzsálembe, hogy átadják az Isten szolgálatára, ahogyan azt korábban megfogadták. Abban az időben Názáretből Jeruzsálembe három napig tartott az út, ám mivel a Szűz és szülei Istennek tetsző okból vállalkoztak rá, egyáltalán nem érezték nehéznek. Erre az eseményre Joakim és Anna rokonságából is sokan összegyűltek, akárcsak Isten angyalai, akik láthatatlanul jelen voltak a templomban. Isten szülője előtt szüzek mentek, kezükben égő gyertyával, egyik oldalról édesapja, a másikról édesanyja vezette. A Szent Szűz királyi ruhát és díszeket viselt, ahogyan az egy királyi leányhoz, Isten menyasszonyához illik.” (A Szentséges Szűz Mária bevezetése a templomba).

Az itt leírt rituálé emlékeztet a Hestia (Vesta) papnők avatására, mint ahogy feladatköre is nagyon hasonló, amennyiben védi a házi tűzhely békéjét, a gyermekágyas asszonyokat (akárcsak elődje, Nagyboldogasszony).

Nehogy azt higgyük azonban, hogy a szűzen való fogantatás egyedüli birtokosa a mi Szüz Máriánk, mivel szűz anyától származott Jézus Krisztuson kívül még Quetzalkoatl, Ozirisz, Mithrasz, Perszeusz, Hefaisztosz, Nagy Sándor is.


Szűz jegy, amely az Ikrek mellett otthona a Merkúr bolygónak:

Uralkodó bolygó: Merkúr
Testrész: hasi részek, köldök
Szervek: általában a belek, a hashártya, a lép, a májlebeny fonákja
Csontok: -
Izmok: hasizmok, a rekeszizom is
Idegek: szimpatikus idegrendszer
Erek: arteria gastrica (gyomor verőér), arteria és vena mesenterica superior (bélfodor verőér és visszér). Arteria és vena portae hepatica (májkapu verőér és visszér), chorionic villi (embrionális érnyúlványok a placentához), intestinalis (belekkel kapcsolatos) erek.
Másodlagos hatás: kötőszövet, ízületek, ízülethüvelyek
Elemi tulajdonságai: hideg és száraz
Ascendens: jó alakú, de terméketlen.

A Szűz ascendensű szülött

Sokat tehet egészségi állapotának jobbításáért a következő egyszerű szabályok betartásával:
Testi egészsége érdekében vigyáznia kell a lelki egyensúly megtartására.
A harmónia megőrzésére valamely meditációs technika elsajátítása javasolt.
Gyógyszereket csak végső esetben szabad szednie, az öngyógyszerezés az átlagosnál is veszélyesebb számára.

Jellemző tulajdonsága: a kritika.
Elsődleges betegséghajlam: az életnedvek felszívásának zavarai, rossz bélműködés, kólika, vérhas, gyomorgyengeség. Ideges zavarok az alsó testrészekben, gyengeségi állapotok a herében. Bármilyen betegség támadja is meg, minden esetben nagyon gondos diétára szorul.
Másodlagos betegséghajlam: Tüdősorvadás (ha a nap rossz aspektusban áll), nyálkás, vizenyős hurutok, megfázások, kelések, hasmenés és bélgörcs, mirigyszövetek meglágyulása, a kötőszövetek, ízületek, ízülethüvelyek betegségei, iszákosságra való hajlam, különös vonzódás a kábítószerek iránt. (Halak)

A cikksorozat egyéb írásai:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com