Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. máj. 9. (csü) – Gergely
Test-lélek-szellem

Bagóné Obrusánszki Monika:

A gyógynövények és az asztrológia (3.)

Kedves Olvasó! Először is megköszönöm a téma iránti kitartó érdeklődését, amire a továbbiakban is számítok. Az asztrológia fej-láb sémáján tovább haladva, sorozatomnak ebben a részében a kettes ház, a Bika jegy és uralkodó bolygójuk, a Vénusz bemutatása következik.

3/3. oldal

A Vénusz bolygóhoz tartozó növények általános ismertető jegyei

Lelőhely: Magaslatok, termőföldek, kertek.
Külső: Színes, nevető, szép.
Illat: Kábító, édes.
Íz: Kellemes ízének illata van.
Érés: Élénk.
Gyűjtés: Éjszaka.

A rossz kozmikus helyzetű Vénusz vagy túlhajtottan, vagy akadályozottan, vagy rossz helyen nyilvánítja ki a női princípiumot.

Kapcsolódó betegségek

És most a horoszkópban a Bika-Vénusz által jelzett energiák okozta betegségek csoportjaiból lássunk néhány példát, a többit helyhiány miatt a jövőre megjelenő enciklopédiámban.

Az 2. házban álló Vénusz rossz kozmikus helyzetben jelezhet olyan embert, aki állandóan a pénzt, a megszerezhető dolgokat hajszolja, elszalasztva ezzel a mélyebb emberi kapcsolatokat.

  • rossz fényszögben a 8. házban levő Marssal, támadva a Szaturnusztól pl. a 12 házból, erőszak áldozata lehet;
  • az 1., 4., 6. házban a Vénusz jelezhet valamiféle vese eredetű betegséget. Az 1. házban a szülött saját életvitele okozhat problémát, pl. gyakran megfázik a veséje, mert a divatra tekintettel nem öltözik kellően melegen, a 4. ház öröklött rendellenességre utal, míg a 6. ház a vesebetegségek olyan okát mutatja, amikor ez csak a tünet, és a baj okát máshol kell keresnünk.

Ez utóbbi esetben pl. egy rosszul sikerült kapcsolat legyengítheti a vesét, mivel ez a szervünk az érzelmek megélésének helye is fizikai szinten, ezért nagyon gyorsan jelzi az érzelmi deficitet.

Jó példa erre – a cukorbetegség régi nevén elgondolkodva (cukorhúgyár) – az, amikor a szülött „besavanyodik”, mivel mindent, ami az édes élethez szükséges (szeretet, törődés, emberi kapcsolatok), csak átenged magán, és nem éli meg mélységében, nem asszimilálja. Pontosan erről tanít a cukorbetegség, amit a bolygók szintjén valamiféle rossz Jupiter-Vénusz kapcsolat mutat a képletben. Soha nem tisztán ez a két bolygó vesz részt a diszharmonikus állás kialakításában, hanem (mint más súlyos betegségeknél is megfigyelhető) a Szaturnusz és valamelyik külső bolygó.

A vese, a vesemedence gyulladásos folyamataira utalhat a Marssal való rossz állás, mégpedig ha bakteriális fertőzés az ok, akkor tapasztalatom szerint uránuszi, ha vírusos vagy gombás, akkor neptúni, ha nagyon gyors és életveszélyes, akkor plútói hatásra gyanakodhatunk.

Ha egy képletben ez utóbbira utaló jeleket találunk, akkor azonnal orvoshoz kell irányítani a képlet alanyát, mivel nincs idő a gyógynövények lassabb hatásának kivárására.

A gyógytermékek közül a Vénusz uralta gyógynövények kellemes ízükkel is gyógyítanak, ide tartoznak a gyümölcsök, amelyek roboráló hatásukkal, a nagy, harsány zöld leveles zöldségek, amelyek gyengéden tisztító hatásukkal támogatják a gyógyulást.

Leginkább vénuszi gyümölcs a földieper, de minden növény virágának és gyümölcsének, tekintet nélkül a növényt uraló bolygóra, vénuszi felhangja van.

A következő részben az Ikrek-Merkúr és a hármas ház energiáit járjuk körül.

Bagóné Obrusánszki Monika
herbálasztrológus
Tel.: (20)-429-2822
E-mail: nefane@invitel.hu

(Folytatjuk)

A cikksorozat egyéb írásai:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com