Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. ápr. 25. (csü) – Márk,Márkó,Márkus
Test-lélek-szellem

Bagóné Obrusánszki Monika:

A gyógynövények és az asztrológia (1.)

Tisztelt Olvasó! Olyan témáról szeretnék írni, amivel a mindennapokban ritkán találkozunk: a herbálasztrológiáról. A szóösszetétel két tagja érzékelteti, hogy most kezdődő cikksorozatomban a gyógynövények és asztrológia kapcsolatáról, az orvosi asztrológiáról lesz szó.

3/2. oldal

Néhány példa az analógiákra

Szaturnusz mint a nyugati asztrológia „mumusa” jelzi a korlátokat – egészségünkkel kapcsolatban is –, mindazokat az állapotokat, amelyek a besűrűsödést, az elmerevedést, a működés korlátozását okozzák, például Szaturnusz a Kosban, rosszul fényszögelve, jelezhet a fejben valamiféle korlátozott működést. Ha a tranzit (átvonuló) Szaturnusz rossz fényszögben áll a Marssal, a Jupiterrel vagy a radix (születési állás) helyzetével, akkor a halántéki erek csökkent működését tapasztaljuk. Vegyük példának a halántéki erek szűkületét. Más-más jelzi a képletben a „meszesedést”, a koleszterinlerakódást (Jupiter), az ásványi anyag problémát (radix Szaturnusz) vagy az agy érmozgató idegeinek korlátozott működését (Merkúr).

Míg ha például az egyre gyakoribb agyi katasztrófáról (sztrók) van szó, akkor az átvonuló Uránusz vagy a Plútó áll rossz fényszögben a radix Szaturnusszal.

Természetesen csak akkor manifesztálódik betegség a tranzit (átvonuló) bolygó rossz fényszögeivel jelzett időminőség hatására, ha a radix (gyökér) horoszkóp már eleve hajlamot mutat erre. Ezt onnan látjuk, hogy az 1. (életmóddal szerzett betegséghajlamok), 4. (öröklött betegséghajlam), 8. (baleset következtében) vagy 12. (életveszélyes állapotok) házakban eleve rossz kozmikus helyzetben, rosszul fényszögelt bolygó áll.

A betegség nem váratlan sorscsapás

Eddig tehát az orvosi asztrológia fogalomkörével foglalkozva talán már világossá vált, miért lenne fontos mindenkinek ismernie a saját horoszkópja által mutatott hajlamait. De ha mégsem, akkor gondoljunk bele, hogy akinek a rizikófaktorokat (kockázati tényezőket – a szerk.) már fiatal korában, a probléma kezdete előtt tudomására hozzák, az mennyire másképp tudja megtervezni az életét.

Tudatos életvezetéssel elkerülhető lenne azoknak az ételeknek a fogyasztása, amelyek megbetegítően hatnak rá, azoknak a munkaterületeknek a kiválasztása, amelyek rossz hatással vannak az egészségére. Ennek függvényében lehetne sportot választani, hogy az ember minél tovább élhessen teljes, egészséges életet, eszerint választhatna magának az illető olyan gyógyélelmiszereket, gyógynövényeket, amelyek fogyasztásával elkerülhető lenne a betegség manifesztálódása.

Természetesen egész gondolkodásmódjának megváltoztatását várja el ez a terület a gyakorlójától, itt nincsenek „vétlen” betegek, mivel a betegség nem váratlan sorscsapás, hanem olyan előrelátható hatások összessége, amelyekkel számolni lehet, és amelyek egy kis odafigyeléssel korrigálhatók. Minden betegség energetikája már a születési képletből látható, és ez nagy felelősséget ró a szülőkre.

Meghatározott bolygók uralma alatt álló növények

És itt érkeztünk el a gyógynövények meghatározásának fontosságához. A szóösszetétel elejéről való herbál arra utal, hogy a gyógynövények felhasználásához is köze van ennek a tevékenységnek. Hogyan is?

Az asztrológiával foglalkozók már régen megfigyelték, hogy bizonyos ásványok, növények, állatok meghatározott bolygók uralma alatt állnak. Most elsősorban a növényekről lesz szó, de bármi, ami táplálékul szolgál az embernek, ugyanebbe a rendszerbe besorolható. Tehát a növények egy-egy meghatározott bolygó által magában foglalt, úgynevezett ősminőségekkel rendelkeznek, ezeket a fölöttük uralkodó bolygók jelzik.

A cikksorozat egyéb írásai:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com