Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. ápr. 19. (pé) – Emma
Életmód

Induljon a Kukadiéta!

Apró ötletek a tisztább környezetért

Lassan megszokjuk, hogy egyre több helyen találkozunk szelektív hulladékgyűjtőkkel. Az más kérdés, élünk-e a lehetőséggel, emellett hogyan tudjuk csökkenteni a szemét mennyiségét. Emiatt is (!) indította el Kukadiéta versenyét a HuMuSz (Hulladék Munkaszövetség).

A szemétszállító cégek kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy a hulladékszállítás, az újrahasznosítás és az ártalmatlanítás a lehető legmodernebb technológiával és környezetbarát módon történjen. Ez azonban kevésnek tűnik, ha a magunk módján mi nem járulunk hozzá ahhoz, hogy – ha kis lépésekkel is – tisztább, élhetőbb környezetben éljünk. Az sem közömbös, mit hagyunk az utódainkra...

Mi is a Kukadiéta?

Csak arra van szükség, hogy átgondoljuk fogyasztási szokásainkat, és egy kis kreativitással megtaláljuk azokat a pontokat, ahol változtatni tudunk. Sok jó példát találunk már most is a háztartásokban. A HuMuSz most ezeket szeretné egybegyűjtetni és megjelentetni honlapján.

Otthonunk hulladékmentesítéséhez elsősorban a most uralkodó fogyasztói szokásokon kell kicsit változtatnunk: sokan nem is sejtjük, hogy apró ötletekkel mekkora lépést tehetünk a környezettudatosság felé.

A Kukadiéta verseny célja, hogy a résztvevők a nyár végére sikeresen átalakítsák otthonukat, de legfőképpen gondolkodásukat oly módon, hogy az a környezetre jótékony hatással legyen.

A verseny értékelésének szempontjai:

  • a megadott példák környezetvédelmi hatása/eredménye
  • a beküldött Kukadiéta programcsomag sokszínűsége
  • a példák kivitelezhetősége, megvalósíthatósága
  • a példák ötletessége
  • a példák dokumentáltsága (fotó, videó, konkrét adatok)

Tudta ön, hogy a fejenként termelt 400 kg körüli éves hulladékmennyiséggel már rövid távon sem tud mit kezdeni az ország? A szemétdíjak hivatalos források szerint is drasztikusan emelkedni fognak, két hónap múlva a lerakók közel felét bezárják, mert nem felelnek meg az EU-szabványoknak.

Mit tehetünk mi? A probléma túlnő a hulladékgazdálkodókon, másnak, mindenkinek foglalkoznia vele. Újszerű gondolkodásra van szükség, egy kicsit más életstílusra, például tudatos vásárlásra és kevesebb szemét termelésére.
A Kukadiéta honlapon már most ötleteket adunk a háztartás zöldítéséhez!

Otthoni hulladékcsökkentő „praktikacsomaggal” 2009. augusztus 31-éig lehet nevezni. A nyeremények: kerékpár, bio/környezetbarát termékek, ágaprító komposztáláshoz, kertészeti utalvány, túrabolt utalvány, színházbérlet stb.

További részleteket találnak a verseny honlapján.

(Forrás: HuMuSz)

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com