Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. márc. 29. (pé) – Auguszta
Nagyvilág

Az idei divatszín Londonban

„Zöld” ruhában a környezetvédelemért

Ezúttal nem a neves divattervezők kreációiról van szó, hanem arról a kezdeményezésről, amelyet a WWF Hong Kong indított el az Angol Környezetvédelmi Minisztérium támogatásával. A cél, hogy a divatszakmában környezetbarát módszerekkel állítsanak elő környezetbarát ruhákat.

A WWF kidolgozott egy speciális szoftvert, amellyel a programban részt vevő gyárak ki tudják számolni a szennyező gázok kibocsátásának mértékét. A természetvédő szervezet javaslatokat ad, milyen gazdálkodási módszerekkel lehet csökkenteni a károsanyag-kibocsátást.

A környezetkímélő módszerrel készült ruhákat jelenleg a kínai Pearl River Delta régióban állítják elő. A kereskedőket, vásárlókat egy, a ruhán megtalálható címke tájékoztatja arról, hogy a termék környezetkímélő módszerekkel készült.

„Fontos, hogy a ruhaiparban is figyeljünk a környezetkímélő megoldásokra, tekintve, hogy az angol ruhák kilencven százaléka importált. Örömmel tölt el, hogy megvalósul ez a nemzetközi kezdeményezés, amelynek segítségével a ruhagyártás kevesebb nyomot hagy a környezeten.” – mondta Lord Hunt, a fenntartható fejlődésért felelős angol miniszter.

Szép is, olcsóbb is a „zöld”

„A környezetbarát ruhákra jelentős igény van mind a haladó szellemű kereskedők, mind a tudatos fogyasztók részéről, ugyanakkor gazdasági előnyökkel szolgál a kínai gyártóknak is, mivel az energiatakarékos módszerekkel rengeteget spórolhatnak.” – mondta Karen Ho, a WWF Hong Kong képviselője.

A brit kormány Fenntartható Divat nevű akciótervének kibocsátásával egyidejűleg a WWF által kezdeményezett új, környezetbarát ruhák kiemelkedően szerepeltek a londoni divatbemutatókon.

(Forrás: WWF Magyarország)

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com