Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. ápr. 25. (csü) – Márk,Márkó,Márkus
Életmód

Ruhaszivárvány és online teszt

A Föld napja: április 22.

Denis Hayes amerikai egyetemi hallgató 1970. április 22-én mozgalmat indított el a Föld védelmében. Már mozgalmának megindításakor több mint 25 millió amerikai állt mögé, mára pedig 125 ország polgárai és civil szervezetei kapcsolódnak az általa kezdeményezett mozgalomhoz.

Hayes azóta már az alternatív energiaforrások világhírű szakértője. Ezernél is több szervezet vesz részt a kezdeményezésben, amelynek célja, hogy tiltakozó akciókkal hívják fel a figyelmet a környezetvédelem fontosságára. Magyarországon 1990 óta rendezik meg a Föld napját.

A magyar Föld Napja Alapítvány Mit tehetsz Te? című online tesztjével várja az olvasók véleményét. A teszt kitöltése egyben választ is ad a kétkedőknek, akik azt mondják: ugyan mit tehet egyetlen ember a bolygó megmentéséért. Az éghajlatváltozást közérthetően és szakszerűen bemutató A világ helyzete 2009 című könyv Föld-napi megjelentetésével, valamint az Olvass és cselekedj! mozgalommal is cselekvésre ösztönzik a Föld napját ünneplőket. (Bővebben erről a www.fna.hu címen olvashatnak.)

Április 23-26. között a Millenárison önálló környezeti könyvsátorral és fenntartható ajándékkal várják az érdeklődőket a XVI. Nemzetközi Könyvfesztiválon.

Ruhaszivárvány Földanyának

A tavalyi hálás és kedves visszajelzések után az idén is feltúrták és megkeverték a budapesti szekrények mélyén lapuló kincseket. A megunt, nem hordott ruhákat vasárnap gyűjtötték össze Budapesten, az Erzsébet téri Gödörben.

A helyben gazdára nem talált ruhákat a családsegítő szolgálat segítségével juttatják el a hiányban szenvedőkhöz.

A vasárnap leadott ruhákból a Föld napján, szerdán 11 órától óriási ruhaszivárványt függesztenek ki a WAMP sétány fái közé. (A WAMP 2006-ban azért jött létre, hogy a mindennapokban használható művészet jegyében az alkotó és a közönség minél közelebb kerüljön egymáshoz, ugyanakkor fórumot teremtsen az elérhető árú, egyedi, aktuális és színvonalas iparművészeti tárgyaknak.)

A szervezők célja, hogy megmutassák a sokféleség szépségét, csökkentsék a használt ruhák iránt érzett ellenszenvet és felhívják a figyelmet arra, hogy földanyánkat kímélni nem is olyan nehéz. Gondoljuk csak el, mennyi energia kell egyetlen pólónyi gyapotföld műveléséhez, a pamut feldolgozásához, Ázsiából való ideszállításához, a boltban kihelyezéséhez, és utána – akár egyszer sem felvéve a ruhát – a kuka mellé helyezéséhez...

Cserebere, zene, piknik

Szerdán is lehet hozni ruhákat, ekkor a cserebere 16 órakor kezdődik. Gondoltak az akkor dolgozókra is, a ruhákat a fogyás ütemében teregetik majd ki az önkéntes segítők, és csak a szárítókötelekről lehet levenni a kinézett darabokat, így tehát még este 7-kor is lesz nagy választék. Érdemes hosszabb programra számítani, mert, kellemes zenével készülnek, jöjjön a piknikkosár és a pokróc is!

Tavaly nagyon sok mosolygós és kedves ember jött el megszabadulni „gönceitől”, és öröm volt nézni a csillogó szemmel felkiáltó lányokat, hogy wááááá de gyönyörűűűű! Mintegy 40 zsák ruhát gyűjtöttek, ezeket a családsegítő szolgálat juttatta el a legjobb helyekre.

Gyere teregess! Jelentkezz önkéntes teregetőnek szerdán, akárcsak pár órára is az okoteregetes@gmail.com címen vagy a 06-(20)-559-5092-es számon!

(Forrás: http://www.humusz.hu/?nid=3489)

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com