Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. ápr. 25. (csü) – Márk,Márkó,Márkus
Egész-ség

A méhnyakrák megelőzését célzó oltás
– a lányok halálának „lehetséges” oka?

Ausztriában hatalmas vitát váltott ki egy 19 éves lány esete, aki a méhnyakrák elleni első részoltás után 3 héttel, tisztázatlan okból meghalt. Németországban is hasonló haláleset történt. Az Európai Gyógyszerügynökség (EMEA) továbbra is biztonságosnak ítéli a vakcinát.

2/2. oldal

Egy amerikai vélemény: az oltás szükségtelen és nem elég hatékony

Az ismert amerikai orvos szakíró, dr. Mercola rámutat, hogy a HPV vírus elleni védelmet célzó oltóanyag gyártója, a Merck cég az utóbbi időben már leállította a Gardasilnak kötelező védőoltásként való elfogadtatását célzó kampányát. Jó okkal tette ezt, ugyanis az Egyesült Államokban megszaporodtak a hivatalos orvosi jelentések az oltás alkalmazásának mellékhatásairól. Míg 2006 decemberében napi átlagban 4 ilyen jelentés érkezett az illetékes szövetségi hivatalhoz (VAERS), 2007 májusában már átlagosan napi 15 alkalommal jelentettek mellékhatást az amerikai orvosok. Ha pedig tudjuk, hogy az orvosok általában hivatalosan legfeljebb minden tizedik mellékhatást jelentik és dokumentálják, akkor a beoltott és valóban érintett személyek számát sokkal nagyobbra becsülhetjük.

Emlékeztet a szakember arra, hogy az agyhártyagyulladás (meningitis) ellen a Sanofi által kifejlesztett Menactra oltóanyaggal hasonló volt a helyzet néhány éve. Az orvosok számos alkalommal jelentettek mellékhatást, ráadásul az oltás csak az esetek 30-50%-ában nyújtott védelmet. A kórokozó baktériumtörzsnek ugyanis 13-féle alfaja és 5 szerotípusa létezik, közülük az A, a C, az Y és a W-135 ellen véd a Menactra, a B ellen azonban nem. Márpedig az USA-ban éppen az utóbbi okozza az összes eset egyharmadát, a csecsemőkori megbetegedéseknek pedig több mint a felét.

Mercola doktor egyébként szükségtelennek, kevéssé hatékonynak és nagyon drágának minősíti a Gardasillal való oltást, mert mint írja, a HPV vírus más módon is szinte 100%-os biztonsággal elkerülhető. Idézi a New England Journal of Medicine című orvosi szaklapban közölt tanulmányt, amely szerint egyedül a gumi óvszer (kondom) használata 70%-kal csökkenti a HPV előfordulását. Ezzel szemben a Gardasil csupán a HPV vírus négyféle változata ellen véd, amelyek a méhnyakrákos megbetegedések 70%-át, valamint a nemi szerveken megjelenő szemölcsök 90%-át okozzák.

Még egy érdekesség: dr. Mercola hangsúlyozza, hogy a hivatalos mellékhatás-jelentések száma a rakéta sebességével emelkedett azokban az esetekben, amikor a Menactrát és a Gardasilt együttesen adták be. Ilyenkor a következő betegségek és rendellenességek növekedését dokumentálták:

 

Betegség neve

Százalékos növekedés

Guillan–Barré-szindróma

1000%

Légzészavar

114%

Szívproblémák

118%

Idegrendszeri, izom- és mozgáskoordinációs problémák

234%

Görcsök és idegrendszeri problémák

301%

(Forrás: HPV-Impfstoff für EU weiterhin sicher, HPV-Impfung: Todesursache weiter unklar, Doctors in Denial About Vaccine Reactions?)

A német nyelvű cikkeket magyarra fordította Mészáros Csilla.
Nyelvtanítás, korrepetálás, fordítás bölcsész-nyelvtanárnál: (30)-587-9517 (x)

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!

Hozzászólások
#1 drkiraly 2008-07-01 13:39:31
 
Ez gáz.... te már beadattad az oltást? Lilla

Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com