Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. ápr. 26. (pé) – Ervin
Egész-ség

A HPV-oltás fölösleges, a zöld tea
segít a HPV okozta szemölcsök ellen

„A zöld tea katechinjei (szinekatechinek) többszörös biológiai aktivitást mutatnak: egyebek között hatásos vírusellenes és antioxidáns tulajdonságaik vannak”, írják a kutatók az Obstetrics and Gynecology (Szülészet és Nőgyógyászat) folyóirat júniusi számában.

A nemi szervek környékén előforduló, a humán papillomavírus (HPV) okozta szemölcsök ellen eddig nem létezett hatásos, jól tolerálható szer, a zöld tea kivonata viszont alkalmasnak mutatkozik.

A HPV fertőzést összefüggésbe hozzák a méhnyakrák kifejlődésével, ezért a hatásos kezelés lehetősége nagy jelentőségű felfedezés.

Kezelés négy hónapig, naponta háromszor

A kutatók kettős vak kísérlettel (sem a páciens, sem a kezelőorvos nem tudja, ki kapott hatóanyagot tartalmazó szert, és ki hatóanyag nélkülit) 502 főt (18 éves és idősebb, egészséges nőket és férfiakat) kezeltek külsőleg zöld tea kivonat 15, illetve 10%-os oldatával, a kontrollcsoportot pedig placebóval (hatóanyag nélküli oldattal). A kísérletben részt vevők nemi szervének tájékán 2-30 szemölcs volt.

Közel egyforma arányban (57,2, illetve 56,3%-ban) távolította el a szemölcsöket teljes egészében a zöld tea kivonat erősebb vagy gyengébb változatának napi háromszori alkalmazása. A kezelés maximum 16 hétig tartott.

A placebo kezelés 36%-ban távolította el a megfigyelési időszak alatt a testfelületről az összes szemölcsöt. (Feltehetően az immunrendszer hatására – Független.)

Alacsony mértékű kiújulás

Részleges gyógyulást, ami a szemölcsök legalább felének eltűnését jelentette, a zöld tea kivonattal kezeltek háromnegyedénél, a hatóanyag nélküli szerrel kezeltek felénél figyeltek meg. A szemölcsök kiújulása, amit a kezelést követő időszakban figyeltek meg, viszonylag alacsony mértékű (6-8% körüli) volt. (A placebóval kezelteknél 8,8%.)

A kezelés helyén bőrreakciót tapasztalt a betegek 88%-a (a placebóval kezeltek valamivel kisebb, 72%-a), a reakciók fele enyhe vagy mérsékelt volt.

A kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy a zöld tea kivonat 15, illetve 10%-os oldatának alkalmazása hatásos és jól tolerálható szer a humán papillomavírus okozta szemölcsök ellen.

***

Független: Ha érdekli, hogy a HPV oltás milyen veszélyeket rejt magában, és mennyire kevés az előnye, a Mercola.com weboldalon, amely egy amerikai orvos-természetgyógyász ismeretterjesztő lapja, részletesen tájékozódhat. (Az USA-ban a hivatalos jelentések szerint eddig 16 fiatal lány – 12 évestől felfelé – veszítette életét az oltás mellékhatása következtében. Ami erkölcsileg elfogadhatatlan, az a hivatalos álláspont, amely szerint ennyi mellékhatás egy oltóanyagnál elfogadható kockázat...)
www.mercola.com

(Forrás: Független.hu, eredeti forrás: Obstetrics and Gynecology)

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com