Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. ápr. 25. (csü) – Márk,Márkó,Márkus
Egész-ség

Prof. Dr. Gere Tibor:

Gondolatok az allergia gyógyításáról

Az allergia népbetegség. Az emberek többsége allergiás valamire, a különbség csak abban áll, hogy az allergiának van-e komoly tünete, okoz-e klinikai tünetekben jelentkező panaszt, vagy enyhe lefolyása miatt alig érzékelhető. Cikkünk szerzője a tapasztalatait ismerteti.

2/2. oldal

Étrend, fülakupunktúra, homeopátia, böjt, fitoterápia

Az allergén(ek) meghatározása után az élelmiszer-allergiák leküzdésének a kulcsa az étrend átalakításában rejlik. Kerülni kell a nagy fehérjetartalmú ételeket, mint:

  • az állati eredetű termékeket,
  • az allergén anyagokat,
  • a fehér cukrot.

Célszerű rotációs étrendet, helyes ételkombinációkat alkalmazni és fokozott figyelmet fordítani a megfelelő vitamin- és nyomelemellátásra. A megfelelő étrend kialakítását követően kerülhet sor az akupresszúrás és fülakupunktúrás beavatkozásra. A páciensek tűrési fokának függvényében tartós vagy egyszer használatos tűvel (esetleg Vaccaria növény magjának a felragasztásával) hatékonyan gyógyítható az allergia, az úgynevezett auriculo-medicinális eljárás (fülakupunktúrás) allergiapontjainak ingerlésén keresztül.

Hatékony kezelés érhető el különböző komplex homeopátiás szerek bevetésével, amelyek ugyancsak a Voll-készülékkel történő tesztelés alapján, „testre szabottan”, számítógépes programok segítségével optimalizálhatók.

Jó eredményt adhat az élelmiszer-allergia esetén a böjtölés. Heti 2-3 nap böjttel – előzetesen kipróbált zöldséglevek megfelelő kombinációjával – megelőzhető az allergiás roham létrejötte.

Hasznos lehet a fitoterápia, vagyis gyógyteák fogyasztása. Különösen virágporra érzékenyek és szénanáthások gyógyítására jól bevált az apiterápia (méhtermékkel való gyógyítás). Ezek közül is a méhszurok (propolisz) kivonat körültekintő alkalmazása javasolható.

Kiegészítő módszerek, gyakorlati tanácsok, pszichés háttér

Egyéb kiegészítő módszerek közül alkalmazható még:

  • a klímakúra (tengerparton vagy magaslaton bizonyos allergiák megszűnnek),
  • friss levegőn való mozgás (fényfürdők, légfürdők),
  • reflexológia (a talp bizonyos zónáinak masszírozása),
  • hagyományos készítmények (ortomolekuláris medicina); a nyomelemek közül a hisztamincsökkentők (magnézium, kálium, mangán) szedése és kalcium bevitele a szervezetbe,
  • stresszoldás (meditáció, relaxáció).

Néhány gyakorlati tanács allergiás betegeknek:

  • a portörlést nedvesített ruhával végezzük (amit száraz törlés követ, a gombák megtelepedését elkerülendő),
  • takarításkor szájkendőt használjunk, és a vegyszerek használatát kerülni kell,
  • az atkák megtelepedésének kedvenc helyeit (matrac, kárpit, ágybetét, szőnyeg) rendszeresen takarítani kell,
  • a lakás hőmérsékletét 18-20 °C-on, 60%-os relatív páratartalmon tartsuk.

Kevesen gondolják, hogy az allergiának pszichés háttere is lehet. Az allergia alapvető lelki oka, hogy az ember a tudatos vagy tudatalatti szférájában irtózik életének bizonyos területeitől, mozzanataitól, elutasítja, elhárítja azokat. Többnyire azokról van szó, amelyekkel nem sikerül megbirkóznia, amelyekkel nem óhajt találkozni, érintkezésbe lépni.

A lelki oldás legfontosabb feladata tehát megkeresni azt, hogy mire allergiás a páciens, mely területektől irtózik, milyen személyiségjegyeket utál, melyek ütköznek az elképzeléseivel, személyiségével.

Az allergiás beteg csak akkor tud megszabadulni az allergia nyűgétől, ha megtanul tudatosan szembenézni az általa ellenzett, elkerült, elhárított dolgokkal, személyekkel, területtel.
Mindenkinek jó egészséget és sikeres felépülést kívánok!

Prof. Dr. Gere Tibor
természetgyógyász, reflexológus, addiktológus,
fül- és elektroakupunktőr, bioenergetikus
Tel.: (20) 411-5887

Kapcsolódó cikkek:
A szerző egyéb cikkei:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com