Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. ápr. 26. (pé) – Ervin
Nyílt tér

Veszélyes és illegális

Potencianövelők: virágzó feketepiac

Magyarországon is virágzik a hamisított potencianövelők piaca, pedig terjesztésük, árusításuk gazdasági bűncselekménynek számít. Vannak terjesztők, akik az interneten kínálgatják portékájukat, mások az utcán árusítanak, megint mások újságban hirdetik a „csoda” elérését.

2/2. oldal

Pult alól olcsóbban, intenzívebb élmény?

 A néhány évvel korábban még elterjedtnek számító piaci, utcai árusítás a kutatás eredményei szerint napjainkra jelentősen vesztett visszaesett. Ez az eredmény azonban csak látszólag lehet megnyugtató, hiszen a fogyasztó számára szabályozottnak tűnő keretek között ugyanolyan kockázatot rejtő termékek kereskedelme zajlik. A legnagyobb országos napilapok, valamint nagy apróhirdetési portálok oldalain, a hatóságok szeme előtt jelennek meg a rombusz alakú kék tablettákat, mellékhatás-mentességet, átlagon felüli szexuális teljesítményt ígérő gyógyszerhirdetések.

A szexboltokban is árusítanak illegálisan beszerzett potencianövelőket, ám a fokozott ellenőrzések következtében többnyire csak személyes kapcsolatokon keresztül, törzsvásárlóknak, vagy a „megbízható emberek” által ajánlott érdeklődőknek kerül elő a pult alól az illegális áru. Az eladók elmondása szerint a boltok állandó és egyre bővülő vevőkörrel rendelkeznek.

A legnépszerűbb, legnagyobb forgalmat bonyolító potencianövelő négyes kiszerelésben legálisan, orvosi vényre jelenleg hozzávetően 14 ezer forintért vásárolható meg a patikákban, míg a feketepiacon, pult alól, már akár a feléért is hozzá lehet jutni – derült ki a próbavásárlásokból. Az ellenőrizetlen hirdetések ráadásul – bármiféle igazolt vizsgálat és igazolás nélkül – olyan, az eredeti termék hatóanyagát tartalmazó egyéb termékeket is kínálnak 5-12 ezer forintért, amelyek hatása állításuk szerint tovább tart, és intenzívebb élményt ígér.

Megtévesztő hirdetések szégyellős férfiaknak

A szexboltokban beszerezhetők olyan (többnyire kínai eredetű) táplálékkiegészítők, amelyek formában és színben a megtévesztésig hasonlítanak a közismert kék tablettára, és az eladók is azt a felvilágosítást adják, hogy az utóbbival megegyező hatást biztosítanak. Bár ezen étrend-kiegészítők legálisan forgalmazhatók és nem is jelentenek egészségügyi kockázatot, hatásuk koránt sem vethető össze a bevizsgált és engedélyezett gyógyszerekével.

A potencianövelők illegális piacának méretét az alacsonyabb ár és a megtévesztő hirdetések hatása mellett a megkérdezett szakértők többek között arra vezetik vissza, hogy a merevedési zavarokat Magyarországon továbbra is tabutémaként kezelik. Nem véletlen, hogy éppen a potencianövelők feketepiaca virágzik. A férfiak kellő tájékoztatás és az intim témáktól való tartózkodás miatt szívesebben fordulnak a gyorsan és inkognitóban beszerezhető, ám kétes eredetű és hatású tablettákhoz, mintsem hogy orvosi konzultációt vegyenek igénybe szexuális problémáik megoldása érdekében.

(lóránth)

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com