Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. ápr. 26. (pé) – Ervin
Életmód

A potenciának és a prosztatának
hasznos a fekve kerékpározás

A Kaliforniai Állami Egyetem és a Los Angeles-i Klinika urológusai egyetértenek abban, hogy a hanyatt fekve végzett „kerékpározás” rendkívül hasznos gyakorlat a férfiak egészsége szempontjából. Az úgynevezett ülősportok viszont éppen az ellenkező irányba hatnak.

Az elsőre különösen hangzó állítást az elmélet és a gyakorlat egyaránt igazolja, hiszen a fekve végzett „biciklizéssel” fokozni lehet a nemi szervek vérkeringését, valamint edzeni a potenciáért felelős izmokat, írja a MIGnews.com orosz hírportál.

Minden olyan gyakorlat hasznos a férfiak egészsége számára, amely hasonló irányba mutat. Ilyen például a lassú futás, kocogás, az ugrókötelezés, illetve az úszás, mert valamennyi javítja a kismedencei keringést. Ugyanakkor igaz az is, hogy az úgynevezett ülősportok, mint például a sakkozás, az autóversenyzés, a motocross és hasonlók, éppen az ellenkező irányba hatnak. A legveszélyesebb sport ebből a szempontból maga a kerékpározás.

Aki nem hiszi, kérdezze meg erről a profi kerékpárosokat: vajon ugyanolyan sikeresek-e a párkapcsolatukban, mióta rendszeresen a pedált nyomják. Persze kevés férfi beszél szívesen ez irányú tapasztalatairól, esetleg elhallgatja vagy letagadja kudarcait az ágyban, így ilyenkor a partnere szavai inkább mérvadók. Mindenesetre a sportorvosok komolyan fontolgatják, hogy a kerékpárosok esetében besorolják-e a potenciazavarokat és a prosztatagyulladást (prostatitis) az e sporttal együtt járó „szakmai ártalmak” közé.

A szakemberek egyetértenek abban is, hogy a fekvő helyzetben végzett rendszeres kerékpározás sokkal előnyösebb a szervezet számára, mint a különféle potenciafokozó tabletták bevétele. Ha valaki naponta elvégzi a fekve kerékpározás gyakorlatát, akkor már egy hónapon belül fogja érezni és érzékelni potenciája javulását. Lehet, hogy mind ő maga, mind a partnere elcsodálkozik az eredményen.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com