Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. máj. 2. (csü) – Zsigmond,Zoé
Test-lélek-szellem

Bagóné Obrusánszki Monika sorozata (7.)

A Nap energiáinak hatása

Előző cikkemben a mellrák és a Hold energiáihoz köthető érzelmek degradálódásáról írtam. Most lássuk ennek ellentétpárját, a Nap energiáival való visszaélést és azt, hogyan határozza meg életünket a nagy, fényes bolygó, illetve hogyan magyarázza mindezt az asztrológia.

3/3. oldal

Lássuk, hogyan is működik a szervezetünk túlterhelés esetén. Először természetesen fáradtságérzéssel figyelmeztet, hogy itt az ideje a pihenésnek. Ha túlhajtott világunknak engedve erről nem veszünk tudomást, kisebb betegségekkel (nátha, gyomorrontás, enyhébb fertőzés stb.) próbálja meg kikényszeríteni a pihenést. Ha erre sem reagálunk, akkor egy idő után a szervezet tartalék üzemmódra kapcsol. Minimalista megoldásként, hogy életenergiái maradékát megvédje, utolsó lehetőségként a szervezet előrántja a depressziót (de = nélkül, presszió = nyomás, tehát nyomás nélkül lenni). Ez a szervezet védekezése, amelyet manapság antidepresszánsokkal kezelnek. De mit is jelent ez? A túlhajtott ember elmenekül az általa elviselhetetlennek érzett nyomás elől, hogy életét fönn tudja tartani, energiáit megújítani. A modern orvoslás ezt az elmenekülést akadályozza meg azzal, hogy erőszakosan megszakítja ezt az egyébként öngyógyító folyamatot. Ennek egyik következménye a manapság egyre gyakoribb férfitehetetlenség, amikor látszólag erőteljes férfiak egyre fiatalabb korban küzdenek impotenciával. Ez nem csak a szerelmi életüket teszi tönkre, hanem mindennapi tevékenységük során is érezteti hatását. Végül, de nem utolsósorban a szívbetegségek kialakulásának magyarázatát és a megoldás lehetőségét is itt kereshetjük.

Néhány példa a rossz kozmikus helyzetű Nap hatásaira a horoszkópban:

1. ház: csökkent életerő, a személyiség megnyilvánulásának korlátozott volta ésvagy túlhajtott érvényesülési vágy, ami miatt idegrendszeri zavarok léphetnek föl. A túlzott érvényesülési vágy általános izgatottságot, a megnyilvánulás korlátozottsága depressziót okozhat. Már-már asztrológiai trivialitásként meg kell jegyezni, hogy jelez még életvitellel „beszerzett” szívproblémát.

2. ház: túldimenzionált érdeklődés az anyagi javak iránt vagy éppen ellenkezőleg, az érdeklődés teljes hiánya a támadó bolygó minősége és jegyhelyzete szerint. Az anyagi javak a bika jegyének uralma alá tartoznak és hatással vannak a pajzsmirigy működésére. Az érdektelenség pl. a csökkent, a túldimenzionált érdeklődés a pajzsmirigy-túlműködés egyik pszichés oka lehet.

3. ház: kapcsolatalakítási problémák – a kommunikációs szervek zavarában nyilvánul meg.

4. ház: az otthon, haza, apa, szeretet problémakörét hozza elénk, az egyén stabilitásérzetére hat kedvezőtlenül, és ennek kapcsán a csontrendszer, a fogak állapotára kell különösen figyelni. Itt jelenik meg a horoszkópban az örökletes szívproblémára való hajlam.

5. ház: ha a támadott Nap ebben a házban áll vagy ebből a házból éri támadás a Napot, akkor gyermekvállalási problémákkal, szerencsejáték függőséggel is szembetalálhatjuk magunkat.

6. ház: érintettsége mind a munkára, mind az egészségre kedvezőtlenül hat, és mivel ez a ház a betegségek megnyilvánulásának jelzője, ezért különös figyelmet kell fordítanunk a jegyhelyzetre és a házban álló bolygókra, mivel az a testrész jelzi a bajt, amelyik uralkodó bolygója ebben a házban látható. Külön figyelmet kell arra fordítani, hogy ez nem az ok, hanem csupán a megnyilvánulási forma. Ennél a háznál föl kell figyelnünk, mert a jelentkező szívbetegségre utaló jelek más elsődleges betegséget is takarhatnak.

7. ház: támadottsága esetén az egyén úgy érezheti, hogy összeesküdött ellene a külvilág, és ha erre a horoszkóp egyéb helyén is találunk utalást, hajlamosíthat paranoiára.

8. ház: súlyos terheltsége szuicid (öngyilkosságra való hajlam) lehetőségére utal, enyhe formájában félelem az új dolgok, helyzetek miatt. Nehezíti az életkorszak váltások megélését. Nagyon komoly szív eredetű rendellenességre utalhat, ha más is megerősíti ezt a horoszkópban.

9. ház: tanulási nehézségek és az információk feldolgozásának problémái, hajlamosít a szétszórtságra, koncentrációs zavarokat jelezhet.

10. ház: személyiségzavarokat jelezhet az anyával, vagy a világi érvényesüléssel való megbirkózás nehézségei miatt. Itt jelenik meg pl. az anyakomplexus.

11. ház: nagy bolygók támadása kodependenciára (kóros kötődés, függőség) való hajlamot vagy mizantrópiára (embergyűlölet) hajlamos személyiséget jelezhet.

12. ház: támadottsága jelezhet beteges halálfélelmet, klausztrofóbiát (félelem a bezártságtól). Jelezhet kórházi kezelést szívproblémák miatt.

Bagóné Obrusánszki Monika
herbálasztrológus
Tel.: (20)-429-2822
E-mail: nefane@invitel.hu

(Folytatjuk)

A cikksorozat egyéb írásai:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com