KeresőKiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. jún. 19. (sze) – Gyárfás
Itthon

Idén is anyák napján
kezdődik a Születés Hete

Az idei immár a hatodik év, hogy megrendezik az országos szakmai, kulturális és tájékoztató rendezvénysorozatot, mely a hagyományoknak megfelelően május első vasárnapján, 4-én, Anyák napján, a budapesti Aranytíz Művelődési Központban ingyenes nyitónappal kezdődik.

A május 4-étől 11-éig tartó hét 49 településen több mint 900 eseményt ölel fel. Közel 400 előadó tart majd a szüléssel, születéssel kapcsolatos előadást, filmvetítést, kerekasztal-beszélgetést, műhelyt, bemutatót, író-olvasótalálkozót, kiállítást és egyéb programot.

A Születés Hete célja, hogy bárhol történjen is (kórházban, otthon vagy születésházban) a születés, ez a megismételhetetlen, meghatározó esemény, az a lehető legnagyobb mértékben háborítatlan legyen, megőrizve az emberi méltóságot, odafigyeléssel, gondoskodással történjen. A Születés Hete programjai segítenek abban, hogy a várandósság ideje ne szorongással, bizonytalansággal teli időszak legyen, hanem olyan értékes életszakasz, amely a leendő édesanyákat megerősíti nőiségükben, kisbabájukkal és a párjukkal való kapcsolatukat elmélyíti, s megadja a lehetőséget, hogy a szülést méltó módon, megrendítően szép kiteljesedésként élhessék át.

A rendezvénysorozat azért jött létre, hogy a háborítatlan szülés hazai lehetőségei és az azokhoz kapcsolódó kutatási eredmények minél több, szülés előtt álló nőhöz, családhoz és egészségügyi dolgozóhoz eljuthassanak.

Családdá születünk

Az idei Születés Hete jelmondata: Családdá születünk. Ez az üzenet, túl azon, hogy emlékezteti a látogatót a szülés-születés által hozott gyökeres változásra, utal arra is, hogy a rendezvénysorozat nem csupán szűkebb értelemben foglalkozik az emberi élet első, meghatározó élményével, de a programok között számtalan a szülés utáni időszakhoz, a szoptatáshoz, a gyermeknevelés kérdéseihez próbál segítséget nyújtani, miközben hangsúlyozza az apák, a nagyszülők, a család szerepének fontosságát.

A május 4-ei nyitórendezvényen az Aranytízben többek között jelen lesznek az idei Születés hete „arcai„, Nagy Judit, a Híradó jelenleg kismama műsorvezetője és férje, akik arról beszélnek, hogy az ő családdá születésüket hogyan segítette Békés Emőke dúla. A közönség május 4-11. között országosan több ismert személyiséggel – pl. D. Tóth Kriszta, Azurák Csaba, Gerendás Péter, Ónodi Eszter, Krizsó Szilvia, Soma, Kútvölgyi Erzsébet – és elismert szakemberrel – pl. dr. Raffai Jenő, dr. Bálint Sándor, dr. Ranschburg Jenő – is találkozhat majd.

„A Születés Hete hitvallása: „Ha nem ismered a lehetőségeidet, akkor egy sincsen.” A rendezvénysorozat csak egy hétig tart, de a segítségével egymásra találók között létrejött kapcsolat több hónapig, gyakran több évig. A kölcsönös támogatáson alapuló ismeretségek hálójától az új utak, szakmai műhelyek megismerésén át a többféle megközelítés egymás mellett élésének elfogadásáig sok olyan folyamat indul ezekben a napokban, ami az élet megkezdésének feltételeit javítja„ – mondotta Haas György, a Születés Hete alapítója.

A Születés Hete összes programjáról a www.szuleteshete.hu weboldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.

(Forrás: Családinet)

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com