KeresőKiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2023. ápr. 2. (va) – Áron
Test-lélek-szellem

Egri Kati:

Aura-Soma – a színek gyógyító ereje

Mindennapjainkban öntudatlanul is használjuk a színeket. Többek közt fontos számunkra, hogy milyen színű berendezési tárgyakkal rendezzük be otthonunkat, milyen színű ruhát veszünk fel reggelente. A színek tudatos alkalmazásában segít nekünk az Aura-Soma módszere.

Ezzel nemcsak színtudatosságunkat fejleszthetjük, hanem gyógyulhatunk, fejlődhetünk általa.

Már az ősi Egyiptomban, az ókori Görögországban, Kínában és Indiában is használták a színeket a gyógyításban, és ezt a tudást az angliai Vicky Wall tette ismét hozzáférhetővé a ma embere számára. Több mint 20 évvel ezelőtt Vicky keze által, sugallat hatására születtek meg az első, színes folyadékkal teli üvegcsék, melyek ma az Aura-Soma szívét képezik. Víz és olaj alapú folyadék került a kis üvegcsékbe, melyeket a gyógynövények és kristályok energiái tettek színessé. Ebből már következtethetünk is arra, hogy az Aura-Soma nem kizárólag a színek segítségével gyógyít, hanem több összetevő is hozzájárul a folyamathoz.

Ma a mindenféle, szebbnél szebb színekben pompázó üvegekből 106 darab alkotja az Aura-Soma Egyensúly-olaj készletét. Az elnevezés arra utal, hogy a készítmények segítenek helyreállítani a belső egyensúlyunkat, ha kibillentünk belőle.

Önválasztó, öngyógyító terápiás módszer

Az Aura-Soma egy önválasztó, öngyógyító terápiás módszer, viszont a tudatosodás folyamatát szakképzett konzulens kíséri. A vele és az üvegekkel való első találkozáskor a 106 db üvegcséből négyet választunk, melyek segítségével, mintha négy kis ablakot nyitnánk a belsőnk felé. Az üvegekben lévő színeken keresztül küld üzenetet a lelkünk önmagunk számára. A konzulens mintegy „tolmácsként” tárja fel ezt az üzenetet, teszi számunkra is érthetővé a színek nyelvét. Bepillantást nyerünk így személyiségünkbe, aktuális életfeladatunkba, fény derül múltból hozott nehézségeinkre, melyek mint kihívások jelentek meg az életünkben. Megtudhatjuk, hogy hol tartunk a számunkra kijelölt úton, és milyen irányba haladhatunk tovább. A színek és a konzulens segítségével felfedező útra indulunk, mely önmagunk megismeréséhez is egyre közelebb visz.

A kb. 1 órás konzultáció befejezésekor a konzulens javaslatot tesz, hogy a választott üvegek közül melyiket érdemes magunkkal vinnünk és tartalmát a testünkre kennünk. Természetesen – mivel egy öngyógyító módszerről van szó – eldönthetjük, hogy a választott négy üveg közül melyiket szeretnénk használni.

Az általunk kiválasztott gyógyító Egyensúly-üveghez a konzulens javasolhatja még pomanderek, kvintesszenciák, színesszenciák és egyéb kiegészítők használatát. Ezek a készítmények is gyógynövények és kristályok energiáit hordozzák, és támogatják, finomítják a gyógyító folyamatot.

Az Aura-Soma elfogadja az ősi India örökségét, a csakratant, melynek alapján a színsorozat a gyökércsakrából, a vörösből indul, és a koronacsakránál, a lilánál ér véget. Viszont az Aura-Soma nemcsak a csakrákat, hanem az egész testet vizsgálja, színtestként kezeli.

Hét helyett kilenc csakra

A hagyományos csakratan hét csakrát nevez meg. Az Aura-Soma kilencet. A nyolcadik csakra a fizikai testen túl, a fej fölött található. Színe a magenta. A kilencedik csakrát az indiai bölcs, Ramana Maharshi ananda-khanda központnak hívja. Ez a szívcsakra szintjén, a mellkas jobb oldalán található. Az Aura-Somában négy és feledik csakrának szokták emlegetni. Színe türkiz.

Az alapcsakra az Aura-Soma szerint az egész alsó testre kihat. Hozzá tartozik a vörös szín. Biztosítja az életerőt és a jó „földelést”. Ehhez a színhez társítjuk az élet materiális oldalát, a merészséget, az alkotóerőt, a haragot és dühöt, a neheztelést, az életenergiát. E szín emeli a vérnyomást és a testhőmérsékletet.

A narancs a köldökcsakrával, a nemzőszervekkel és az ösztönös kreativitással van kapcsolatban. Hozzá a társas együttlétekkel kapcsolatos érzések társulnak. A határtalan öröm, vidámság, a bulik színe, de a hisztériáé és a sokké is. Mozgásra, aktivitásra serkent.

A sárga a napfonatcsakra (hasi erőközpont) színe, mely a köldök feletti részért felelős. Az emésztőrendszerrel és a hasnyálmiriggyel hozható összefüggésbe. Jelzi a mindennapi boldogságot, a megszerzett tudást, a félelmet és az önbizalomhiányt is. Hozzá tartozik a kritika és az aggódás. Segíti a tanulást, regenerálja a bőrt. Támogatja az emésztést.

A zöld a szívcsakrához, a tüdőhöz, a szívhez és a csecsemőmirigyhez tartozik. A szívcsakrát hagyományosan az összes csakra központjának tekintik. A zöld szín az érzelmekkel, együttérzéssel, megbocsátással kapcsolatos. Hozzá tartozik a nyíltság, a szabadság, az irigység, féltékenység, a természet szeretete. A stressz természetes ellenszere.

Korábban már említettem az ananda-khandát, mely a türkizzel, a felsőtesttel és a csecsemőmiriggyel áll kapcsolatban. Kedvezően hat a tömegkommunikációban. A türkiz segítségünkre lehet, hogy széles körben terjeszthessük gondolatainkat. Fokozza az emberekben az összetartozás érzését. Mindenféle művészet és az idegen nyelvek tanulása is ehhez a színhez társul.

A kék a torokcsakrával, a torokkal és a nyaki résszel, valamint a csecsemőmiriggyel hozható összefüggésbe. A kék segít, hogy minden nehézség nélkül el tudjuk mondani érzéseinket, gondolatainkat. A nyugalom és a béke színe. Nyugtató, gyulladáscsillapító és vérnyomáscsökkentő hatása van.

A harmadik szem csakra a fej középső részére hat. Hozzá tartozik a királykék (indigókék), az arcon és a fejen lévő érzékszervek, valamint az agyalapi mirigy. A királykék szín segíti megérzéseinket. Az intuíció, a mély meditáció, az egyedüllét tartozik hozzá.

A lila a fejtetőn lévő koronacsakra színe. Az aggyal és a tobozmiriggyel rokonítható. Nyugtat és bátorít egyszerre. A szellemi és spirituális kapcsolatot jelzi. Gyógyítással, átalakulással kapcsolatos szín.

A fej fölött lebegő nyolcadik csakra színe a magenta, mely az apró dolgok és a mások iránt érzett szeretetünket, törődésünket erősíti.

Egri Kati
Aura-Soma konzulens
Tel.: 06-(70)-333-1941
www.egrikati.com

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com