Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. márc. 29. (pé) – Auguszta
Életmód

Jeszenszky Edit:

A hastánc mint önismereti út

Sok szó esik napjainkban a hastáncról és áldásos hatásáról, mely szerint harmóniába kerülünk női mivoltunkkal, elfogadjuk sőt! Megszeretjük Önmagunkat. Cikkírónk sorra veszi, mi minden vezet ahhoz, hogy valaki leküzdve bátortalanságát, megpróbálkozzon a hastánccal.

Hogyan zajlik ez a folyamat? Ha valaki kedvet kap ahhoz, hogy kipróbálja az orientális táncot, sok esetben már az elhatározás pillanatában elbátortalanodik, és bizonytalan lesz saját magát illetően.
Például:
Túl kövér vagyok, biztos a többiek vékonyak, tehát nem illek oda.
Túl vékony vagyok, a hastáncosok mind teltebbek, az én alkatom nem jó ehhez a tánchoz.
Nekem nem fog menni, nincs jó mozgásom.
Az én koromban már késő elkezdeni.

Lépjünk túl a korlátainkon

Azt tanácsolom, hogy lépjetek túl ezeken a korlátokon, hiszen a határainkat mi szabjuk magunknak. A teltebbeken a rázásos mozdulatok nagyon látványosak, míg a vékony alkaton a testhullámok mutatnak pazarul.

Olyan, hogy „nincs mozgásom”, nem létezik. Minden csak gyakorlás kérdése. Az anyuka korú hölgyek számára is garantált a sikerélmény. Fontos, hogy az oktató személye szimpatikus legyen, tudja oldani az esetleges kezdeti feszültséget. Aztán hajrá!

Már az első óra sikerélmény

Már az első óra is sikerélmény szokott lenni. Hasonló érdeklődésű, jó fej hölgyek, lányok, jó zene, oldott hangulat. Ahogy telnek a hetek, óráról órára koordináltabb lesz a mozgás, bővül a mozdulatok tárháza. A csoporttársak összeszoknak, barátságok szövődhetnek.

Eközben megismeritek testetek fizikai határait, és tisztában lesztek a teherbírásotokkal, egyensúlyérzéketekkel, koncentrációs és állóképességetekkel. Pontosan fogjátok érezni ezen tulajdonságok fejlődését, ami örömet okoz.

A hastáncra járás a kitartást is pallérozza. Ugyanis kitartás nélkül mindez nem történik meg. Azt látom, hogy a lányok némelyike, miután szembesül azzal, hogy ez nem olyan egyszerű, mint gondolta, elkedvetlenedik, nem jár rendszeresen, majd végül kimarad a csoportból.

Hát igen! Ezt muszáj kimondanom: ha valaminek a megtanulására nem fordítunk energiát, nem fogjuk tudni elsajátítani.

Jeszenszky Edit

A cikk folytatása és hasonló írások a Fittség portálon.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com