KeresőKiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. jún. 23. (va) – Zoltán,Édua
Életmód

Az orvosok szerint növelni kell
a vitaminok ajánlott napi bevitelét

Az amerikai (és más országokban, így nálunk is érvényben lévő) RDA, vagyis napi ajánlott étrend-kiegészítés ajánlott értékei túl alacsonyak. Majdnem mindet azonnal növelni kéne, jelentette ki egy orvosokból, akadémikusokból és kutatókból álló független bizottság.

Mint nyilatkozatában a Független Vitamin Biztonsági Felügyelő Bizottság (IVSRP) megfogalmazta: a kormány szponzorálta táplálkozási ajánlások, mint az RDA, nem adnak helyt a táplálkozástudományi kutatások legújabb eredményeinek. Míg a jelenleg érvényben lévő ajánlások az A-vitaminra, vasra, kalciumra és néhány más tápanyagra általában megfelelőek, a közvéleményt arra szólítják fel, hogy sok más tápanyagból túl keveset fogyasszon. A nem megfelelő bevitel, a helyes bevitel megítéléséről szóló nem megfelelő ajánlások azt eredményezték, hogy széles körben nem fedezi a szükségleteket a vitaminok és egyéb tápanyagok fogyasztása, ami krónikus betegségekhez, alultápláltsághoz és túlsúlyhoz vezet a népességben.

Számos orvosi kutatást és beszámolót idézve, az IVSRP felhív arra, hogy alapvetően növelni kell a B-vitaminok, a C-, D-, E-vitamin és olyan ásványi anyagok napi bevitelét, mint a szelén, a cink, a magnézium és a króm. Az RDA növelése életeket fog megmenteni és javítja az egészséget, fogalmazta meg a bizottság. A klinikai és szubklinikai (nem észlelhető szintű) tápanyaghiány a társadalom legnagyobb egészségügyi problémáinak az egyik fő oka. A rákot, a kardiovaszkuláris megbetegedéseket, a mentális zavarokat és más betegségeket a szegényes tápanyagbevitel okozza, illetve a meglévő problémát súlyosbítja. A jó hír az, hogy a tudományos bizonyítékok szerint a tápanyagok megfelelő mennyiségének fogyasztása segít megelőzni ezeket a betegségeket.
Az IVSRP különösen az alábbi új ajánlott adagok bevezetésére szólított fel:

Vitaminok

B1-, tiamin: 25 mg
B2-, riboflavin: 25 mg
B3-, niacin: 300 mg
B6-, piridoxin: 25 mg
folsav: 2000 mcg
B12-, kobalamin: 500 mcg
C-vitamin: 2000 mg
D3-vitamin: 1500 NE
E- mint természetes E-vitamin típusok keveréke: 200 NE

Ásványi anyagok

cink: 25 mg
magnézium: 500 mg
szelén: 200 mcg
króm: 200 mcg

A bizottság szerint a múltban a túl konzervatív kormány által szponzorált RDA-k bátorították a táplálkozásbeli önelégült nyugalmat. Az emberekkel elhitették, hogy a feldolgozott és finomított élelmiszerekből folytatott „kiegyensúlyozott táplálkozással” megfelelő mennyiségű tápanyagokhoz juthatnak. Ez azonban tévedés. A vitaminok és ásványi anyagok megfelelő beviteléhez a teljes értékű táplálékok fogyasztása és a megfelelő étrend-kiegészítők (vitaminok, ásványi anyagok stb.) fogyasztása nem egyszerűen jó ötlet, hanem életbe vágóan fontos.

A táplálkozástudomány ortomolekuláris orvoslás

A kétszeres Nobel-díjas Linus Pauling úgy definiálta az ortomolekuláris orvoslást, mint az optimális molekuláris környezet biztosítását, különösen azon anyagoknak az optimális koncentrációjára nézve, amelyek jelen vannak az emberi testben. Az ortomolekuláris orvoslás biztonságos, hatásos táplálkozási terápiát folytat a betegségek elleni küzdelemben. További információ: http://www.orthomolecular.org

A cikk folytatása, Szendi Gábor kommentárja itt olvasható.

(Forrás: Tények és Tévhitek, eredeti közlemény: Orthomolecular Medicine News Service, October 30, 2007)

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!

Hozzászólások
#2 varhegyi.laszlo@natursziget.com 2007-12-10 23:12:11
 
Drága Ilike!
Az amit Ön ír, az nem kormányfüggő!! Bármilyen kormány is van hatalmon, egyiknek sem érdeke, hogyha valaki 40 évet ledolgozott, az 40 évig nyugdíjas is legyen! Az államnak a legjobb nyugdíjas a halott nyugdíjas, de mégjobb, ha valaki meg sem éri a nyugdíjkorhatárt!! Ha valaki orvoshoz megy, átlagban két hét alatt gyógyul meg az apróbb-cseprőbb betegségekből. Ha viszont nem megy orvoshoz, akor egy hét alatt, s ráadásul nem mérgezi magát agyon a gyógyszerekkel és azok mellékhatásaival. Statisztika van arról, hogy a vizitdíj bevezetése óta kevsebben mentek orvoshoz, és kevesbben is haltak meg!!! Arról is statisztika van, hogy a betegek felét eldiagnosztizálják, s ez csak a "Végszereldében" a hidegsebész, azaz a bocmester keze alatt derül ki!!! A sebész csonkol, az orvos mérgez, a Természet pedig gyógyít!
Vissza kell térni a természetes gyógymódokhoz, amelyet már 6000 éve ismer az orvostudomány, s amit sajnos a gyógyszergyártás óta beledobtak a kukába, mert csak a gyógyszereket részesítik előnyben, ugyanis azon nagy haszon van. Egy természetes gyógymódon, vagy gyógyteán nincs, mert azt nem lehet szabadalmaztatni.
Ne dőljön be a médiákból áramló, politikától sem mentes birkásítási információknak!
Üdvözlettel: Biolaci
#1 illike 2007-11-23 00:55:08
 
Végre kezdenek ébredezni, és felismerni, hogy nem a gyógyszer, hanem a vitamin adagolása vezethet eredményes gyógyulásra, és megelőzésre.Vajon a megelőzésre mikor fordit a Szocialista Kormány figyelmet? Jó lenne, ha felelősségének tudatában belátná, hogyha nemteszi, akkor a "Ne ölj" parancsot hagyja figyelmen kivül, ami komoly következményekkel járhat előbb vagy utóbb, egy nemzetre.Megvilágosodást!!

Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com