Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. ápr. 19. (pé) – Emma
Homeopátia

Meghűlés, megfázás, influenza

Segítenek a homeopátiás golyócskák

Nem újdonság: télen menetrendszerűen növekszik a megfázásos betegek száma. Az idei télre azonban minden eddiginél nagyobb járványt jósolnak a szakemberek, és újfajta influenzavírus is fenyeget. Testünk állapota határozza meg, hogy a kórokozók milyen eséllyel támadnak.

2/1. oldal

A savas élelmiszerek, a stressz egyaránt gyengíti az immunrendszert. Ekkor az immunrendszer erősítésére javasolt megelőző (prevenciós) terápiaként az Echinacea D4, naponta 2x5 globulus (golyócska), 2-3 héten át.

Megelőzésként igazán fontos lehet az Influenzinum D30 vagy C30 potenciájú szer bevétele heti 2 alkalommal, akkor, amikor az influenzajárvány már tart, de mi még nem vagyunk betegek. Ez a szer – szakkifejezéssel élve: nozóda – vírustenyészetből készül, potenciált homeopátiás szer.

Fontos a homeopátiás szerek pontos ismerete és adagolása. A homeopátiás gyógyszer növényi, állati és ásványi anyagokból készül, támogatja a szervezet tünetek által jelzett öngyógyító törekvéseit. A homeopátia regulációs (vagyis szabályozó – a szerk.) terápia. A homeopátiás szerekben lévő információ működésbe hozza a szervezet öngyógyító mechanizmusait. Az előírt szabályok betartása mellett a homeopátiás gyógyszereknek nincs mellékhatásuk, így veszély nélkül alkalmazhatók akár várandós és szoptatós anyáknál, gyermekeknél és időseknél, sőt állatoknál is.

Milyen tünetre melyik szert adjuk?

Az influenzás tünetek kezelésére kiváló szer a Vincetoxicum D6. Fő indikációk: gyengeség, ólmos fáradtság, hidegrázás, láz, szédülés, kábaság, nyomásérzés a fejben, csont- és izomfájdalmak, először száraz, majd hurutos köhögés. A tünetek jelentkezésekor naponta 3x5 golyócskát vegyünk be.

A meghűlés, nátha legfőbb homeopátiás szerei:

  • Ha a nátha orrfolyással, vizes, bőséges, maró váladékkal, patakokban folyó könnyel jelentkezik, válasszuk az Allium cepa C12-t, naponta 2-3x5 globulust vegyünk be.
  • Ha a hideg, száraz szél következtében a bőr száraz lesz, kapar a torok, a láz gyorsan magasra szökik és nyugtalanság jelentkezik, akkor segít az Aconitum C30. A C30-as potenciát naponta egyszer vagy hetente egyszer, a tünetek megszűnéséig alkalmazzuk.
  • Ha a beteg láza magasra szökik, kipirul és lüktető fejfájása mellett szomjas, akkor a Belledonna C30 hozhat javulást.
  • Ha a beteg kínzó, száraz köhögéstől szenved, mellkasát fogja, erős szomjúság gyötri (sok hideg vizet kíván), valamint csendre, nyugalomra, mozdulatlanságra vágyik, akkor a megfelelő szer a Bryonia C12, naponta 2x5 globulus.
  • Ha beteg friss levegőre vágyik, orrából sűrű, fehér, nem maró váladék folyik, és láza ellenére sem érez szomjúságot, lelke pedig vigasztalást igényel, akkor adjuk a Pulsatilla C12-t, naponta 2x5 golyócskát.
  • Ha a nátha felmarja a beteg orrát, hidegrázás és borzongás közben izzad, semmi nem hoz megkönnyebbülést számára, gyenge, mégis nyugtalan, és sűrű, gennyes a váladék, amit nehezen űrít, emellett az elgyengült betegnek nehezen lehet eleget tenni, megkönnyebbülést hozhat a Mercurius solubilis C12. Napi adagja 2x5 globulus.
  • Ha a beteg nyirkos hideg következtében átfázik, folyik az orra, szárazon köhög, rázza a hideg, nyugtalan, belázasodik, fájdalmat érez a csontjaiban, izmaiban, ízületeiben, akkor adjunk Rhus toxicodendron C12-t, naponta 2x5 golyót.
  • Ha a betegnél nem ürül a nyirokváladék, akkor jó szolgálatot tesz a Phönix lymphophön csepp. Ez javítja a nyirokkeringést, valamint erősíti a szervezet természetes védekező képességét. Ha a nyirokáramlás javul, akkor a beteg előbb megszabadul a lerakodásoktól.

Praktikus tanács: azoknak a gyerekeknek, akik tele vannak váladékkal, vegyünk egy pohár vizet, cseppentsünk bele életévenként 1 cseppet. Ismételjük naponta háromszor. (Egy 5 éves gyereknek adjunk 3x5 cseppet. Egyszerűbb, ha fél liter vízbe teszünk 3x5, azaz 15 cseppet, és ebből a vízből a gyerek reggeltől estig iszogathat.) Az orrfújásra fokozottan oda kell figyelni!

Felnőtteknél a csepp adagolása: 3-4x20 csepp, és szintén fontos a bőséges folyadékfogyasztás.

Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com