Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. márc. 29. (pé) – Auguszta
Homeopátia

Gyógyítás dr. Sankaran rendszerével

A homeopátia új útjain – az élet titkai

A homeopátia fejlődő tudomány. Az elmúlt évtizedekben sajátos módon nemcsak nyugati, hanem indiai orvosok adták hozzá ehhez az alternatív gyógyító módszerhez a legtöbb új, innovatív megoldást, megközelítést. Közülük is kiemelkedik dr. Rajan Sankaran rendszere.

3/1. oldal

„Betegség az, mikor az emberben van valami, ami nem az emberre jellemző. Mintha bennünk valamilyen idegen dal szólna. A dal maga tökéletes, csak nem a neki megfelelő helyről hallatszik. Tehát egyszerre két dal hallatszik ki belőlünk: egy emberi, ami helyén való, és egy nem emberi, aminek nem kellene ott lennie.”
Dr. Sankaran

Sankaran doktor egyedülálló problémamegközelítő és magyarázó képessége folytán a 90-es években fektette le egy megújított szemléletű homeopata rendszer alapjait. Azóta is dolgozik rendszere részletein orvos kollégáival együtt, s közülük ketten, egy indiai orvos házaspár, dr. Ashok Borkar és dr. Preeti Borkar októberben Magyarországon tart előadásokat a Mantra Alternatív Természettudományi Szabadegyetem meghívására. Ennek kapcsán kérdeztük az új szemlélet alapvonásairól az iskola létrehozóját és vezetőjét, dr. Földes Lászlót, aki maga is jó ismerője és alkalmazója a rendszernek.

- Akik valamelyest már ismerik dr. Sankaran rendszerét, mind egyöntetűen azt állítják, pedig ezt a jelzőt ritkán hangoztatják egy gyógyító módszer esetében, hogy „szép rendszer”. Mitől lehet azt mondani, hogy ez a rendszer szép?

- Ez a rendszer talán azért szebb, mint az Európában gyakorolt vagy alkalmazott homeopátia, mert ebben valóban rend van. A rend abból ered, hogy nem a jellemző tüneteket összesítjük és azután megnézzük egy repertóriumban, hogy melyik az a szer, amely ezeket a tüneteket leginkább produkálja, hanem magát a rendet ismerve, lépésről lépésre, tudatosan eljutunk addig a szerig, amelyet alkalmazni kell. Azt mondják, maga a rendszer úgy alakult ki, hogy dr. Sankaran rendszerszerűen, képszerűen azt figyelte meg: minden emberből, főleg a beteg emberből a mindenkiben meglévő és szükséges normális emberi hang mellett valamilyen idegen hang hallható. Ezt maga a személy nem tudatosítja, mert ezt a hangot nagyon régóta a saját részének tekinti, de egy külső szemlélő, ha felkészült arra, hogyan kell, észre fogja venni, mikor szól ki az emberből.

Az idegen hang felismerése

- Honnan lehet ezt észrevenni?

- Például a szóhasználat, az arcmimika és kézgesztikuláció, furcsa, nem odaillő mozdulatok révén, vagy többek között még a hanghordozás megváltozásából. A rendszer abban áll, hogy ha megtaláljuk ezt a nem emberi hangot, akkor olyan kérdéseket teszünk fel, amiket csak ez a nem emberi hang tud megválaszolni. Tipikus példa, hogy kérdez a doktor, és a beteg azt mondja: ezt nem tudom megválaszolni, nincs rá szó. Ekkor addig kell tovább erőltetni a beszélgetést, míg a páciens valamit válaszol, de azt már nem ő mondja és sokszor mutatja is, hanem a nem emberi hang. A nem emberi hang azt is jelentheti, hogy szavakat dobál egymásra, amelyek folyamatosan leírják azt az entitást, ami belőle beszél. Azért kell addig eljutni, míg nem emberi hangon szól a páciens, mert az túl van az emberi, racionális gondolkozáson, azaz az illető ekkor már nem tudja felépíteni logikusan, ésszel azt, amit mondani akar.

Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com