Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. ápr. 26. (pé) – Ervin
Nagyvilág

Meditációval csökkenthető a magas vérnyomás

Újabb tapasztalatok támasztják alá, hogy a naponta kétszer végzett meditáció, izomellazítás vagy más hasonló módszer alkalmas a magas vérnyomás csökkentésére. Különösen igaz ez akkor, ha kezdődő, más néven határeseti magasvérnyomás-betegségről van szó.

San Francisco térségében 150 fekete bőrű férfi és nő vett részt a kutatásban, amelynek során különböző relaxációs technikákat próbáltak ki. Érdekesség, hogy a meditáló nőknél nagyobb mértékben csökkent a vérnyomás, mint a férfiak csoportjában. Valamennyi módszer közül a legegyszerűbb és igen eredményes volt az, amikor a résztvevők egy mantrát – vagyis egy egyszerű szót vagy hangot – ismételgettek csukott szemmel, nyugodtan ülve vagy fekve. Mindössze 20-20 perc elegendő reggel és este a kívánt hatás eléréséhez.

A legegyszerűbb és világszerte legismertebb mantra az OM vagy AUM szó, amelynek ismételgetése során elménk a világmindenség alaprezgésével harmonizáló frekvenciatartományba kerül.

Normális vérnyomás értéknek általában a 120/80-at tekintik. A magasvérnyomás-betegséget megelőző állapot, vagyis a határeseti magas vérnyomás akkor áll fenn, ha a vérnyomás érték 120/80 és 140/90 között van. Azoknál az embereknél, akik a meditáció valamilyen formájával igyekeztek mérsékelni a vérnyomásukat, a lazítást követően a szisztolés (vagyis a magasabb) érték 2–5, míg a diasztolés (alacsonyabb) szám 2–9 egységgel csökkent.

Natúrsziget

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com