Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. ápr. 26. (pé) – Ervin
Nagyvilág

Kié az idei Zöld Béka?

Díj a környezettudatosoknak

Az idén is átadták a Közép-Európai Környezeti Jelentés „Zöld Béka”-díját. A régió bármely országából pályázhattak vállalatok, amelyek az év legjobb környezeti vagy fenntarthatósági jelentését tették közzé. Közülük választotta ki a zsűri azokat, akik megkapták a „békát”.

2/2. oldal

A megújuló energiaforrások kínálják a megoldást?

A Deloitte szakértője hangsúlyozta: az első három évben néhány iparág a biomassza használatával ért el kibocsátás-csökkentést: a tégla- és cserépiparban nőtt a fűrészpor felhasználása, egyes, szilárd tüzelőanyaggal működő erőművekben a lehető legszélesebb körből származó biomassza – például növényi granulátum, faggyú, húsliszt, fa – tüzelésével csökkentik a szén-dioxid-kibocsátást. Ugyanez figyelhető meg a cementiparban is, ahol szerepet kap például a szennyvíziszap, a papíriszap vagy az energiafű.

Reiniger Róbert elmondta: A három év eredményei megerősítették azt a korábbi feltételezést, hogy a szén-dioxid-kibocsátásban érdemi, mesze ható eredmények egyrészt a megújuló energiák szélesebb körű használatából, másrészt az energiaigény számottevő mérséklésétől várhatóak. Mindenképpen kedvező, hogy bizonyos vállalatok már felismerték a környezetvédelem fontosságát, így ma már sokan a sikeres és jövedelmező működés feltételeként tekintenek a környezettudatosságra.

Elkelt az idei béka

A Deloitte 2001-ben díjat hozott létre Zöld Béka néven, amelynek célja, hogy a térség vállalatait felkészítse az EU környezeti és fenntarthatósági pályázatain való részvételre. Tavaly óta a díjra jelentkezők elbírálásakor a Deloitte a többi szempontnál súlyozottabban értékeli a vállalatok szén-dioxid-kibocsátását, fel kívánja hívni ugyanis a vetélkedésben részt vevők figyelmét arra, hogy a Kiotói Jegyzőkönyv vállalásai kizárólag a jelenleginél intenzívebb energia-megtakarítással érhetők el.

Dr. Oszkó Péter, a Deloitte elnök-vezérigazgatója az ünnepélyes díjátadón elmondta: a 2008. esztendő Zöld Béka-díjasa a CIB Bank Zrt. lett, második helyen a Magyar Telekom Nyrt., a harmadik pedig a horvát Hartmann végzett. A második alkalommal az idén meghirdetett „Első jelentő” kategória győztese a Sinergy Energiaszolgáltató, Beruházó és Tanácsadó Kft. lett.

A Deloitte elnök-vezérigazgatója hozzátette: A 2001-ben létrehozott Zöld Béka-díj eredeti célja, hogy a régió vállalatait felkészítse az Európai Unió környezeti és fenntarthatósági pályázatain való részvételre. Az úttörő kezdeményezéssel a hazai és regionális vállalatok szemléletmódjának változásához szerettünk volna hozzájárulni – ahogy a múlt évek bizonyították: sikerrel, hiszen mára a Zöld Béka-díj a környezetvédelmi kultúra terjedésének egyik jelképévé vált hazánk és a térség vállalatai körében.

(A Deloitte név a Deloitte Touche Tohmatsu svájci „Verein” és tagvállalatainak hálózatára utal, melyek mindegyike önálló, egymástól elkülönülő jogi személy. A Deloitte Touche Tohmatsu és tagvállalatai jogi struktúrájának részletes bemutatását a következő link alatt találja: www.deloitte.com/hu/magunkrol.)

(Forrás: Infovilág, 1, 2)

Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com