Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. márc. 29. (pé) – Auguszta
Homeopátia

Dr. Mogyorósi M. – Dr. Sebő Zs.:

Magány, bánat enyhítése homeopátiával

Közeledik a húsvét; karácsonyhoz, újévhez vagy jeles családi ünnepekhez hasonlóan ismét itt egy alkalom, amikor összegyűlik a család. Ez azonban újabb erőpróbát jelent azoknak, akiknek ilyenkor a magánnyal, egyedülléttel, szomorúsággal vagy bánattal kell megbirkózniuk.

Az egyedüllét, a magány, a bánat enyhítésére is vannak homeopátiás szerek, a legjobb azonban a megelőzés. Ne hagyjuk egyedül idős vagy magányos rokonunkat, hívjuk át egy kis beszélgetésre szomszédunkat, barátunkat, akiről tudjuk, hogy egyedül lesz az ünnep napjaiban! A magány ellen jó „orvosság” az utazás, új tájak és új emberek megismerése is – annak, aki megteheti.

A SZOMORÚSÁG HOMEOPÁTIÁS SZEREI

IGNATIA
Tünetek: Érzelmeit elnyomja, nem tudja kifejezni. Súlyos érzelmi válság, szeretett hozzátartozó hirtelen elvesztése. Álmatlanság, alvászavar.
Javulás: mély légvételtől, sóhajtástól, evéstől.
Rosszabbodás: kávétól, dohánytól, szorongástól.

NATRUM MURIATICUM
Tünetek: Azon érzékeny emberek szere, akik nem engedik szabadon érzelmeiket, érzékenyek a kritikára, de nem igényelnek együttérzést, vigasztalást. Nem sírósak, „lenyelik a könnyeiket”. Vágynak ugyan a társaságra, mégis feszélyezve érzik ott magukat. Szeretik a sót.
Javulás: szabad levegőtől.
Rosszabbodás: vigasztalástól, fülledt melegben, fizikai megerőltetéstől, evéstől, izzadástól.

PULSATILLA
Tünetek: Szelíd, készséges emberek szere, akik kerülik a konfliktusokat, nagyon erősen igénylik, hogy figyeljenek rájuk, törődjenek velük. Könnyen elsírják magukat, dédelgetéstől, kedves szavaktól hamar megvigasztalódnak.
Javulás: együttérzéstől, szabad levegőn, sírástól.
Rosszabbodás: fülledt szobában, lefekvéskor, este.

SEPIA
Tünetek: Nem érdekli semmi, szomorú, zárkózott, keresi a magányt. Közömbös mások problémái iránt. Nincs kedve felöltözni, sminkelni, fésülködni. Mélyen ülő, karikás szemek. Szereti a fekete színt. Szinte soha nem mosolyog.
Javulás: erőteljes mozgástól, melegtől, hideg italtól, alvás után.
Rosszabbodás: hidegtől, havazáskor, vihar előtt, reggel és este. A terhesség alatt szinte minden tünete romlik.

AURUM
Tünetek: Megalázott, elkeseredett, reményvesztett, energiahiányos beteg. Lehangolt, életunt, rossz memóriájú. Apátiája időnként agresszivitásba megy át. Hajlamos az öngyilkossági kísérletre. Érzékeny a fájdalomra. Sok szív- és ízületi panasza van.
Javulás: szabad levegő hatására, hideg vizes fürdőtől, holdfénytől, járás közben.
Rosszabbodás: érzelmektől, szellemi megerőltetéstől, hidegtől, éjszaka.

KALIUM CARBONICUM
Tünetek: Idősebb, állandóan fáradt, gyenge beteg. Szorong egyedül. Mindig valami baja van, aggódik az egészségi állapotáért. Túl érzékeny a fájdalomra, zajra. Soha nem nyugodt, elégedett. Lelassult a gondolkodása, mozgása. Sokat izzad, miközben fázós. Emésztőszervi, mozgásszervi, légzőszervi tünetei vannak.
Javulás: napközben, melegben, mozgástól.
Rosszabbodás: hideg levegőtől, kimelegedéstől, télen. Jellegzetes a hajnali 2-3 közötti rosszabbodás.

LYCOPODIUM
Tünetek: Félénk, túlérzékeny, sértődékeny, ingerlékeny, önkényeskedő. Nyugtalanító gondolatok gyötrik. Szellemileg aktív, de hamar kimerül. Nincs önbizalma, nehezen vág bele ú j dolgokba. Sok emésztőszervi tünete van.
Javulás: meleg ételtől, italtól, mozgástól. Éjfél után.
Rosszabbodás: felébredéskor, széltől, evéstől, jóllakottságtól. Jellegzetes a 16-20 óra közötti állapotrosszabbodás.

SILICEA
Tünetek: Energiahiányos, különösen fáradékony beteg. Szomorú, reményvesztett, de ingerlékeny, morcos természetű. A legkisebb zajtól is megriad. Fázékony, hiányzik a „belső hője”.
Javulás: ha melegen beburkolózik, de legalább a fejét betakarja, beköti. Érdekes módon a nyirkos időjárás javít az állapotán.
Rosszabbodás: hideg levegőtől, huzattól, éjszaka, holdfázis változása idején, időjárás-változáskor, alkoholtól.

* * *

Ha a tünetek és egyéb jellemzők alapján a fentiek közül sikerült kiválasztani a megfelelő homeopátiás szert, akkor azt naponta egyszer C15-30 (15-30 CH) potenciában javasolt bevenni, pontosabban 5 golyócskát elszopogatni. A későbbiekben – a javulással párhuzamosan – a szedés ritkítható.

Természetesen a fenti szerválaszték messze nem öleli fel az összes lehetséges készítményt, ezért ha nem találnak közöttük megfelelőt, illetve a panaszaik nem enyhülnek, javasoljuk homeopata orvos felkeresését.

Dr. Mogyorósi Márta – Dr. Sebő Zsuzsanna

A szerző egyéb cikkei:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com