Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. ápr. 27. (szo) – Zita,Mariann
Test-lélek-szellem

Játék a zenével:
terápia sérült gyermekeknek

A Gézengúz Alapítvány új zeneterápiás foglalkozásokat vezetett be a sérült kisgyermekek korai fejlesztésével foglalkozó budakalászi központjában, a Cseppek Házában. Az alapítvány krónikusan beteg, idegrendszeri sérült, mozgásszervi zavarokkal küzdő picikkel foglalkozik.

A Gézengúz Alapítvány 1990-ben kezdte működését dr. Schultheisz Judit orvos kezdeményezésére, és krónikusan beteg, idegrendszeri sérült, mozgásszervi zavarokkal küzdő csecsemők és kisgyermekek kezelésével foglalkozik orvosi, terápiás és gyógypedagógiai fejlesztő rendszerben.

Az országban három helyen

A gyermekek és családjaik komplex segítséget kaphatnak az alapítvány munkatársaitól a gyerekek mozgásának, értelmi és szociális készségeinek, valamint kommunikációjuknak, érzelemkifejezésüknek és a kreativitásuknak a fejlesztésében. Az alapítvány az országban három helyen: Budapesten, Budakalászon és Győrött működteti központjait.

Az alapítvány a Segíthetek? – MOL Gyermekgyógyító program egyik nyertese volt tavaly, és a támogatás segítségével elektromos zongorát és hangszereket tudott beszerezni, valamint nemzetközi képzettséggel és tapasztalatokkal is rendelkező zeneterapeutát tudnak alkalmazni a foglalkozások során. A program csaknem 40 millió forinttal támogatta a krónikusan beteg és fogyatékos gyermekek számára művészet- és élményterápiás foglalkozásokat szervező nonprofit szervezeteket. Az alapítvány azért nyújtotta be pályázatát, mert zeneterápiás programmal kívánta bővíteni komplex terápiás kínálatát.

A korai fejlesztés fontos része

A zeneterápia a korai fejlesztésben az egyénre szabott programok fontos része, szükségességét, eredményességét kutatások és tanulmányok bizonyítják. Az új módszer a többi terápiától eltérő új elemek használatával lehetőséget biztosít arra, hogy a különböző fejlesztési célok a gyerekek számára motiváló és érdekes tevékenységen keresztül valósuljanak meg. A terápiás programban a születési károsodott 2-8 éves gyermekek és családjaik vesznek részt, mintegy nyolcvanan. Az alapítvány szellemiségének megfelelően a szülők bevonására is lehetőség nyílik az egyéni és a csoportos üléseken.

A közös zenélés terápiás célja a kommunikációs készség fejlesztése, az önbizalom növelése, valamint a sérülés következményeként kialakuló érzelmi sérülések kezelése. A zeneterápia során külön hangsúly kerül a zenére, a hangadásra és hangkeltésre, amelyek nemcsak alapjai az érzelmek kifejezésének és a kommunikációnak, de gazdag inger- és örömforrást is jelentenek.
A cikk folytatásához kattintson ide.

(Forrás: Infovilág portál)

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com