Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. máj. 3. (pé) – Tímea,Irma
Életmód

Készüljünk testben, lélekben

Karácsony előtti 10 napos kényeztetés

Vásárlás, rohanás, takarítás. Idegeskedés, főzés, vendégvárás. Karácsony előtt minden évben „eljátsszuk” ugyanezt, és mindig megfogadjuk, hogy jövőre másképp lesz. Ha most naponta csak néhány percet szán önmagára, mi segítünk megőrizni energiáját, felfrissíteni a testét.

3/3. oldal

Tipp a 7. napra

Az elmúlt éjszaka gondolatban elkészítette ajándéklistáját, valamint egy listát arról, hogy mi mindent kell még beszereznie. A következő éjszakán aludjon inkább. Ezek a tippek segítenek:

Álljon ellent a kísértésnek, hogy sokáig lustálkodjon az ágyban! Lazuljon el, és tegye ezt partnerével is, ahelyett, hogy reggelit készítene! Mozogjon ma sokat a friss levegőn – tegye ezt partnerével együtt, esetleg a közeli erdőben. Beszéljen arról, hogy mi foglalkoztatja önt és végezze el mindazt a nap folyamán, amit megbeszéltek, hogy áloműző gondolatok már ne jussanak a hálószobába.

Kapcsolódjon ki lefekvés előtt: keverjen egy álomitalt fél liter íróból, és adjon hozzá egy citromlével, mandulával, mézzel és kevés fahéjjal fűszerezett nagy bögre meleg tejet – ez ösztönzi az alvást segítő melatoninhormonok termelését. Megoldás lehet egy jó, alvást elősegítő gyógyszertári tea is. A szokásos vacsora helyett fogyasszon datolyát, fügét, tejberizst banánnal és szőlővel – ettől is hamarabb elalhat.

Szánja rá magát egy nyugtató fürdőre levendula- vagy citromfűolajjal, és élvezze a nyugtató meleget! Hallgasson közben halk zenét, és masszírozza lágyan mindkét fülét a hüvelyk- és mutatóujjával. Jó éjszakát!

Külön tipp: Olvassza le hűtő- és mélyhűtőszekrényét!

Tipp a 8. napra

Ma zúg a feje a sok gondolattól. Íme egy azonnali program fejfájás ellen:
Masszírozza körkörös mozgással a halántékát, vagy fogja meg az orrgyököt – ott számtalan akupunktúrás pont található, ezek segítenek megszüntetni a fejfájást.

A homlokra és a szemre tett hideg borogatás jót tesz és gyorsan hat. Próbáljon meg forró kendőt tenni a tarkóra, vagy próbálkozat infravörös lámpával is.

Ha úton van, segíthet a mentaolaj vagy a karmelitavíz (gyógyszertárból), amelyet a homlokára vagy a halántékára kenhet. Gyors segítséget jelenthet a következő módszer: nedvesítse be mindkét karját csuklótól felfelé előbb testmeleg, azután hideg csapvízzel! Ezután igyon meg egy erős kávét egy citrom levével – ezzel hasonló hatás érhet el, mint egy olyan fejfájás elleni tablettával, amely koffeint és C-vitamint tartalmaz.

Este masszírozza a tarkóját, vagy kérje meg erre partnerét. A nyakmerevség oldódik, és a reflexzónák aktívvá válnak. Közben feszítse egymáshoz ujjhegyeit, ez is csökkenti a fejfájást.

Vegyen fürdőt levendula-, pálmarózsa- vagy rózsaolajjal, és a fejfájás hamarosan a múlté!

Külön tipp: Hívja fel ma nőgyógyászát (fogorvosát/háziorvosát), és kérjen időpontot 2009-re!

Tipp a 9. napra

Hűha, ez megerőltető! Szörnyen fáradtnak érzi magát, és azon töpreng, hogyan bírja ki még karácsonyig. Így maradhat jókedvű:

Vizezze be arcát hideg vízzel; még serkentőbb hatású egy kézi zuhannyal való arcmosás Álljon a nyitott ablakhoz, és többször vegyen mély lélegzetet!

Emelje vitaminbevitelét: egyen meg egy grapefruitot, vagy igyon egy pohár citromlével dúsított grapefruitlét. A savanyú inkább teszi elkeseredetté, mint vidámmá? Akkor ihat helyette vérnarancs- vagy multivitamin levet

Az illatok serkentő hatásúak – erre alkalmasak a citrusfélék illóolajai. Főzzön ma esetleg mediterrán ételeket szegfűborssal, rozmaringgal, bazsalikommal és zsályával.

Vegye körül ma magát világos színekkel és fénnyel – ez segít a téli szürkeség ellen. Terítse le asztalt fehér asztalterítővel; a vörös szalvéta erőt és energiát sugároz.

A jóga is frissen tart – mit szólna egy „bokafogáshoz”? Álljon egyenesen, és mozgassa lábfejét előbb jobbra, 5 másodperc múlva balra (úgy, hogy jobbra a talp külső, balra a belső szélén áll). Ezután játsszon gólyát, álljon az egyik lábán, és körözzön a másik lábfejével előbb az óramutató járásának megfelelően, aztán azzal ellentétesen. Utána következzék a másik láb.

Külön tipp: gondolkozzon egy kérdés-felelet szituáción partnerével (főnökével), és lepje meg őt váratlan válaszaival.

Tipp a 10. napra

Be a zsúfolt üzletekbe, ki a hideg levegőre – ennek bizony nyoma marad a bőrön és a hajon.

Az ősz és a tél különösen kedvezőtlen időszak a bőre számára: zuhanyozzon reggelenként váltakozva meleg és hideg vízzel (mindig hideggel fejezze be), ezután krémezze be egész testét parafint tartalmazó krémmel!

Igyon napközben legalább 2-3 liter ásványvizet és gyógyteát – így őrzi meg a bőre a nedvességét belülről.

Vásároljon jó bőrápolót száraz bőr ellen, keverjen a napi krémadagba különböző olajokat a kéz, a lábfej és a test számára! Tegyen krémet egy tartóba, és keverjen bele 2-3 csepp kamilla-, levendula- vagy szantálfaolajat – így lesz ismét puha a repedezett kéz és láb. Ha fáradt az arcbőre, adjon az arckrémjéhez néhány csepp vérnarancs-, kámfor- vagy rozmaringolajat, a krémet aztán óvatosan masszírozza be a bőrébe. A testápolóba kevert muskátli-, rózsa- és szantálfaolaj ápolja a száraz és érzékeny bőrt.

Vásároljon szárított csipkerózsa virágot, és fürödjön esténként úgy, hogy előzőleg 2 tenyérnyit 2 órán át 250 milliliter tejben beáztatott. Egy másik jó megoldás: fürödjön a bőrére védőrétegként felkent tejszínnel és mandulaolajjal (1 pohárka tejszín, 5 evőkanál mandulaolaj)!

Külön tipp: Kapcsolja be a rádiót, vagy tegye be kedvenc CD-jét, és táncoljon 5 percig.

(Németből fordította: Koncz László, forrás)

Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com