Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. ápr. 20. (szo) – Tivadar,Odett
Életmód

Készüljünk testben, lélekben

Karácsony előtti 10 napos kényeztetés

Vásárlás, rohanás, takarítás. Idegeskedés, főzés, vendégvárás. Karácsony előtt minden évben „eljátsszuk” ugyanezt, és mindig megfogadjuk, hogy jövőre másképp lesz. Ha most naponta csak néhány percet szán önmagára, mi segítünk megőrizni energiáját, felfrissíteni a testét.

3/2. oldal

Tipp a 4. napra

Minden asztalra kerülő finomság ronthatja a koleszterinszintet. Rendezzen ma kalóriaszegény napot! Csak olyan élelmiszert fogyasszon, amelyre a szervezetnek feltétlenül szüksége van – így tehermentesíti anyagcseréjét, és mobilizálja a felesleges savakat.
Igyon még reggeli előtt egy pohár forró ásványvizet.

Egyen reggelire egy almát vagy érett banánt, és főzzön magának egy kanna nem túl sötét gyógyteát (pl. 1 tasak csalán- vagy kamillatea 1 l vízben). Ezt igya meg délig!

Egyen ebédre egy tál salátát, vízitormát, répát, paprikát és paradicsomot. A salátaöntethez tegyen 4 evőkanál olívaolajhoz egy citrom levét, kevés sót és borsot.
Délután igyon világos gyógyteát, és egyen néhány aszalt barackot!

Este (19 óra előtt) készítsen zöldséglevest 3 krumpliból, brokkoliból és mángoldból, ízesítheti kevés szerecsendióval.

Fürödjön este 20 percig olyan fürdővízben, amelybe 3 evőkanál nátrium-karbonátot (gyógyszertárból) és egy evőkanál tengeri sót tesz. Ha ezután ágyba bújik, reggel kipihenten fog ébredni.
Külön tipp: Ne halogassa a WC-re menést!

Tipp az 5. napra

Gondoljon önmagára is a nagy rohanásban! A következő időszakot könnyebben átvészeli, ha jól érzi magát.

Döntse el, mihez van leginkább kedve: a kedvenc heverőn egy könyv olvasásához, barátokkal találkozni a karácsonyi piacon, vagy partnerével főzőcskézni. Teremtse meg maga körül a nyugalom szigetét! Hallgassa közben a kedvenc zenéjét! Vegyen magának virágot az irodába vagy otthonra! Tervezzen legalább 10 tudatos mosolyt! Hívjon meg valakit egy kávéra, bókoljon kolléganőjének/kollégájának, mosolyogjon rá a pékre vagy a presszósnőre!

Adjon pozitív befejezést napjának! Helyezkedjen el kényelmesen, koncentráljon a légzésére, lélegezzen mélyeket! Közben illatosítsa a szoba levegőjét jázmin-, rózsa-, szantálfa- vagy levendulaolajjal.

Külön tipp: Írjon levelet vagy levelezőlapot édesanyjának, testvérének, lányának vagy legjobb barátjának!

Tipp a 6. napra

Az ünnepi készülődés miatt gyakran lesz az utcán. Kezdje a napot lábujjon állással. Keljen fel az ágyból, menjen a mosdókagylóhoz, és úgy mosson fogat, mint egy balerina: így edzi a lábboltozatát. Öltözködés előtt menjen át guggolásba, és próbálja meg a sarkát lent tartani a földön. Maradjon 5-20 másodpercig ebben a pozícióban, és helyezze át súlypontját a lábujjairól a sarkára! Ez az egyensúlyozás erősíti a lábujjait, és jó formában tartja önt egész napra. Járkáljon aztán a lakásban a sarkán, vagy a lábfej külső szélein! Így erősíti lábikráit és a talpizmokat. Ennek jótékony hatását hamarosan érezni fogja.

Hideg szokott lenni a lábfeje? Masszírozza a fejbőrét három ujjával a hajhatár felett, az orr meghosszabbításának irányában – ez a reflexzóna-masszírozás egy idő múlva felmelegíti lábfejét!

Hazafelé menet vegyen lábbalzsamot és egyéb hozzávalókat egy jó lábfürdőhöz! Vegyen langyos lábfürdőt 15 perccel vacsora előtt, például árnikával (arnica montana), tengeri sóval vagy olívaolajjal. Ezután végezzen lábmasszázst: kulcsolja össze lábfejét egészen az ujjpercekig, körözzön a lábujjakkal! Dörzsölje be a lábfejét lábbalzsammal, amelyet árnikaolajjal, grapefruit- vagy rózsaolajjal kevert össze!

Külön-tipp: Rendezze fotóit, és legalább a legutóbbi nyaralás képeit ragassza albumba!

Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com