KeresőKiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2020. aug. 13. (csü) – Ipoly
Életmód

A rostos almalé négyszer
egészségesebb, mint a szűrt

A lengyelországi Wroclaw mezőgazdasági egyetemének kutatói, Jan Oszmianski vezetésével összeha­sonlították a szűrt és a rostos almalé tulajdonságait. Kiderítették, hogy a rostos almalében négyszer annyi polifenol található, mint a szűrben, ezért sokkalta egészségesebb.

A polifenolok ugyancsak megtalálhatók a fekete vagy étcsokoládéban, a fekete és a zöld teában, valamint a vörösborban. Több kutatás is bebizonyította, hogy ezeknek a növényi antioxidánsként működő vegyületeknek erőteljes rákellenes hatásuk van.

Az egyik almalét gyártó cég vezetője kijelentette, hogy bár a rostos almalé íze jobb, és nagyon kellemes ital, az emberek gyakrabban választják a szűrt almalevet. Talán változhat a vásárlóknak ez a szokása, ha az említett kutatási eredmények nagyobb nyilvánosságot kapnak.

A vásárlók többsége úgy gondolja, hogy a szűrt almalé tisztább, mint a rostos. Kevesen tudják azonban azt, hogy a tisztítás során, amikor a szűrt almalét előállítják, számos hasznos, rostos alkotót is kiszűrnek, eltávolítanak belőle. Ami a nagykereskedőket és az árusító üzleteket illeti, náluk ugyancsak elsőbbséget élveznek a szűrt almalevek, mert tovább eltarthatók, mint a rostosak.

A fenti kutatásról a Chemistry & Industry című szakfolyóirat számolt be.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com