Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. ápr. 27. (szo) – Zita,Mariann
Egész-ség

Az ízületek lüktető fájdalma

A gyógyszer túl veszélyes?

A csukamájolaj csökkenti a fájdalomcsillapítók szükségességét ízületi gyulladások esetén – mondják a kutatók. Valóban ez a megoldás? Vagy fogyasszunk inkább krillolajat? Reumás ízületi gyulladásban mindkettő jobb a nonszteroidoknál, amelyek akár végzetesek is lehetnek.

3/3. oldal

  • Ellenőriztessük D-vitamin szintünket! Nagyon ritkán találkozunk olyan pácienssel, akinek ne lenne elképesztően alacsony a D-vitamin szintje. Ha reumás ízületi gyulladásunk van, rendszeresen méressük meg D-vitamin szintünket, amelynek 50 és 55 közötti értéknek kell lennie. D-vitaminhoz leginkább úgy juthatunk, ha a biztonságos napozást választjuk.
  • Vizsgáljuk meg érzelmi traumáinkat! RA-betegeknél szinte mindig megtalálható egyfajta érzelmi sérülés, komoly érzelmi trauma, amely 5 éves kor előtt érte őket. A nyugati orvoslás – jellemző módon – nem számol ezzel a tényezővel. Dr. Mercola ellenben úgy találta, hogy e tekintetben hatékony segítséget jelent egy erőteljes, energetikai-pszichológiai technika, az Érzelmi Felszabadítás Technikája (Emotional Freedom Technique, röviden EFT).
  • Optimalizáljuk táplálkozásunkat táplálkozási típusunk meghatározásával! Ez lehetővé teszi, hogy megtaláljuk azt a táplálkozási módot, amely leginkább megfelel a szervezetünknek. Lehet, hogy több fehérjét kellene enni? Esetleg több szénhidrátot vagy több zsírt? Táplálkozási típusunk felderítésével választ kaphatunk ezekre a kérdésekre.
  • Vizsgáltassuk meg újra a fogainkat! A foggyökerek- és üregek fertőzések forrásai lehetnek, amelyek elősegíthetik a reumás ízületi gyulladás kialakulását.
  • Fogyasszunk elegendő ómega-3 zsírsavat! Amint a fenti tanulmányból is kiderült, e zsírsavak nagyon hasznosak a fájdalom csillapításában. A dokozahexán-sav (DHA) és eikozapentán-sav (EPA), amelyeket a hal- és a krillolaj tartalmaz, szintén hatékony segítséget jelentenek az immunrendszeri diszfunkciók normalizálásában. Legyünk óvatosak azonban a csukamájolaj fogyasztásával, mivel D-vitamint tartalmaz, és ezt könnyen túladagolhatjuk, különösen a nyári hónapokban. Ha a csukamájolaj fogyasztását választjuk, vérvétellel rendszeresen ellenőriztessük a D-vitamin szintjét a szervezetünkben.
  • Építsük be napirendünkbe a rendszeres testmozgást! Azok számára, akik komoly ízületi problémákkal küszködnek, kíméletes gyakorlatok javasoltak, például taj csi, hiszen nagyon óvatosnak kell lennünk, ha begyulladtak az ízületeink. A futást kerüljük, mivel a meglévő gyulladás mértékétől függően folyamatos ízületi károsodást okozhat. Egyszerű útmutatóként az szolgálhat, hogy ha a testgyakorlás után két órával fájdalmat érzünk, akkor a gyulladás aktuális állapotában a végrehajtott gyakorlat túlságosan megerőltető volt az ízületek számára.

Ha reumás ízületi gyulladásunk van, vagy ismerünk ilyen betegséggel küszködőket, kezdjük el – és javasoljuk nekik is – e természetes gyógymódok minél előbbi alkalmazását. A reumatoid artritisz okozta számos elváltozás visszafordíthatatlan; ha már kialakult a betegség, amint az ízületek megrongálódtak, nincs mód e változások visszafordítására. Minél előbb változtatunk életmódunkon a fent ismertetett ajánlások alapján, annál nagyobb az esélyünk az RA leküzdésére.

(Németből fordította: Mészáros csilla)

Forrás: http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2008/04/15/cod-liver-oil-cuts-the-need-for-arthritis-drugs.aspx?source=nl

Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com