Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. ápr. 24. (sze) – György,Debóra
Egész-ség

Az ízületek lüktető fájdalma

A gyógyszer túl veszélyes?

A csukamájolaj csökkenti a fájdalomcsillapítók szükségességét ízületi gyulladások esetén – mondják a kutatók. Valóban ez a megoldás? Vagy fogyasszunk inkább krillolajat? Reumás ízületi gyulladásban mindkettő jobb a nonszteroidoknál, amelyek akár végzetesek is lehetnek.

3/2. oldal

Először is nagyon fontos megjegyezni, hogy különböző tanulmányok egyértelműen rámutatnak: az ómega-3 zsírsavaknak állati, és nem növényi eredetűeknek kell lenniük, mivel a növényi forrásból származó alfa-linolénsav (ALA) átalakulása a jótékony hatású dokozahexán-savvá (DHA) és eikozapentán-savvá (EPA) minimális mértékű. Az állati eredetű források közé tartoznak a halak, a csukamájolaj és a krillolaj (krill: apró, tengeri rákfajok gyűjtőneve – a ford. megjegyzése). Dr. Mercola személyes választása – kitűnő indokok alapján – néhány éve a krillolajra esett, ő maga is ezzel él, és a betegei számára is ezt javasolja.

Korábbi írásaiban az amerikai orvos-szakíró, dr. Mercola már ismertetett hét biztonságos alternatívát a gyulladáscsökkentő szerekkel szemben, és azt tanácsolja, hogy próbáljuk ki ezeket a természetes módszereket, mielőtt bármiféle szintetikus fájdalomcsillapítóhoz nyúlnánk. Emellett megosztja olvasóival azt a véleményét is, hogyan javíthatnak a reumás ízületi gyulladásos állapoton – a kiváltó okok felderítésével.

Hogyan enyhíthető a reumás ízületi gyulladás?

A nyugati orvoslás „szakértőitől” azt hallhatjuk, hogy a reumás ízületi gyulladásnak nincs gyógymódja, és az érintettek ritkán számíthatnak enyhülésre. Első lépésként Mercola doktor azt javasolja, hogy száműzzük tudatunkból ezt a gondolatot, mivel ő személyesen tanúsíthatja, hogy 20 év folyamán az általa kezelt több mint 3000 ember kb. 80%-ának az állapotában javulás következett be.

Bár ezeknek a pácienseknek a többsége gyógyszert szedett a betegségére, ő mégis képes volt arra, hogy nagy részük drámai módon csökkentse, illetve elhagyja a mérgező szereket. A gyógyszerek javarésze egyszerűen túl veszélyes ahhoz, hogy éljünk velük, továbbá növelhetik a fertőzések és a rák kialakulásának esélyét. Ráadásul emellett – állítja a doktor -a reumatológusoknak úgyszólván fogalmuk sincs az általuk kezelt betegség fő kiváltó okáról, ezzel magyarázható tipikus kezelési módszerük: mérgező anyagokat rendelnek el a beteg számára.

A továbbiakban vegyük fontolóra, hogy a reumás ízületi gyulladást fertőzés is okozhatja, a mikoplazma egy típusa, egy szubmikroszkópikus fertőzés, amely behatol az ízületekbe és a szövetekbe. Ez az elmélet, amely ma már jelentős tudományos támogatottságot élvez, az 1980-as évek végén jelent meg dr. Thomas Browntól, aki sikeresen alkalmazott antibiotikumos kezelést reumás ízületi gyulladás esetén. Kezdetben dr. Mercola szintén alkalmazta ezt a kezelést, és gyakran sikerrel járt, ám mindig az volt az érzése, hogy van ennél jobb kezelési mód is – olyan, amelyhez nincs szükség antibiotikumokra vagy egyéb gyógyszerekre. S valóban, rátalált erre a módszerre. Dr. Brown gyógymódja fantasztikus fejlődést jelentett a hagyományos megközelítéshez képest, ám nem vette figyelembe a reumatoid artritisz érzelmi és táplálkozási aspektusait. Ha ezeket a tényezőket is figyelembe vesszük, e betegség sok esetben magától enyhül – antibiotikumok használata nélkül.

Nézzük meg részletesen, milyen tényezőket kell figyelembe venni az RA eredményes kezeléséhez.

Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com