Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. ápr. 19. (pé) – Emma
Egész-ség

A mi fogorvosaink még nem tartanak itt

Tiltólistán az amalgám Amerikában?

Az utóbbi időben egyre többet halljuk, hogy amalgám fogtöméseinket ki kellene cseréltetni. Legutóbb én is ezt a tanácsot kaptam egy természetgyógyásztól. Bár a másik eljárás – a fehér tömés – még nagyon drága Magyarországon, érdemes végiggondolni a dolgot.

Több évi tagadás után, az FDA (Amerikai Élelmiszer és Gyógyszer Hivatal) végre beismerte, hogy az amalgám fogtömések valóban egészségügyi kockázatot jelenthetnek. A változást jelzi az a hirtelen véget ért polgári per (Moms kontra Mercury) is, ami azzal a szándékkal zajlott, hogy betiltassák a higany használatát a fogtömésekben és a gyermekeknek szánt oltásokban.

Agykárosító hatás a magzatra és a fejlődésben lévő gyermekekre

Az FDA honlapján megjelent hivatalos közleményben a szabályozással foglalkozó hivatal elismerte, hogy a higany tartalmú fogtöméseknek agykárosító hatásuk lehet a magzatra és a fejlődésben lévő gyermekekre is. (Az amalgám okozhat továbbá – egyebek mellett – allergiát, vérnyomásproblémát, depressziót, szédülést, fejfájást, kimerültséget, memóriazavart, gyomor- és bélpanaszokat, szájszárazságot, nehézlégzést stb.)
Az USA tehát várhatóan csatlakozik azokhoz az országokhoz, amelyekben várandós asszonyok esetében nem engedélyezik az amalgámtömés használatát (Dániában az idén tiltották be ezt a tömőanyagot). Bár az FDA további vizsgálatokat tart szükségesnek a témában, elképzelhető, hogy jövőre ott is teljes tiltólistára kerül a higanytartalmú tömés. A hivatal addig is felhívja a várandós asszonyok és mindazon emberek figyelmét, akik egészségi állapotuknál fogva fokozott veszélynek vannak kitéve, hogy haladéktalanul forduljanak fogorvosukhoz, és távolíttassák el a szájukból a veszélyes anyagot. (Arról nem szól a hír, hogy az eltávolítás során mennyi káros anyag szabadul fel – a ford.).

Higanymentes oltóanyagok

Mint ismeretes, a higanytartalmú thimerosalt (tiomerzált) sokáig adalékanyagként használták a gyermekeknek szánt oltásokban, de a jelenleg alkalmazott oltóanyagokban már nincs benne, vagyis higanymentesek.
Mi hát a megoldás? Mindenképpen beszéljük meg a fogorvosunkkal az alternatívákat, és esetleg folyamatosan, egyenként cseréltessük ki az amalgámtöméseket – az egészségünket és a pénztárcánkat is kímélve ezzel.

* * *

A szerkesztő kiegészítése:
Ne felejtsük el megkérdezni az amalgámtömések cseréjét végző fogorvost a szervezetben lerakódott nehézfémek kivezetésének módjáról. Létezik erre egy fogorvosi protokoll, amely tartalmazza, hogy mely antioxidánsokból mekkora adagot és milyen hosszú időn át szükséges szedni ahhoz, hogy a belső szervekben lerakódott higanyt eltávolíthassuk a szervezetünkből. Általában jó minőségű C-vitamin, szelén, cink, esetleg E-vitamin szedése javasolt magas dózisban, néhány héten át.

(Forrás: Dental Fillings: They are toxic, world's largest health regulator finally admits; FDA website, angolból fordította: Vég Erzsébet)

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com