KeresőKiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. márc. 1. (pé) – Albin,Albina
Egész-ség

Gyógyszerek helyett módszerek – 10+1 tuti tipp fejfájás ellen!

Tombol a kánikula, és bizony ilyenkor sokan panaszkodnak fejfájásra. Ez ilyenkor természetes? Természetgyógyászunk szerint egyáltalán nem az, sőt gyógyszerek nélkül is könnyedén megszabadulhatunk kínzó fejfájásunktól, ha módszereit alkalmazzuk.

1. Itta már ma?

A szervezetbe vitt víz (ásványvíz) helyreállítja a belső egyensúlyt, és megszűnik a fejfájás.A legtöbb fejfájás okozója nem más, mint a belső homeosztatikus egyensúly felbomlása, magyarán mondva a vízhiány. Nemcsak a nyári kánikulai fejfájást tehetjük pillanatok alatt elviselhetővé, hanem bármikor ha fáj a fejünk, először ezzel érdemes próbálkozni. Nagy kortyokban igyunk meg legalább 3 dl vizet, még akkor is, hogy ha úgy érezzük, hogy nem kívánunk inni. A szervezetbe vitt víz (ásványvíz) helyreállítja a belső egyensúlyt, és megszűnik a fejfájás. Kerülendő ilyenkor a fekete tea, és a víz ivása után fél óráig a kávé is.

2. Piheg, vagy lélegzik?

A bölcs kínai orvosok azt mondják, hogy az európai ember nem lélegzik, csupán piheg. A fejfájás oka igen gyakran a levegő, az éltető oxigén hiánya. Álljon fel a székről, menjen ki szabad levegőre, még akkor is, ha meleg van. (Egy közeli park megteszi.) Vegyen 10-15 mély levegőt úgy, hogy a hasából indítja, és az egész mellkasát is teleszívja friss levegővel, majd kifújja. Eközben akár végezhet karemeléseket, karkörzéseket is. A légkondicionált irodák levegője erre a gyakorlatra nem alkalmas, sőt néha a légkondi önmagában is fejfájást okozó faktor. Ha ez Önnél így van, és megteheti, kapcsolja ki a berendezést.

3. Bányakincsek bennünk!

Az is lehetséges, hogy nemcsak a víz kevés a szervezetünkben, hanem a sok izzadás által kiürültek belőlünk az ásványi sók és más fontos nyomelemek. Az ásványvizek többsége tartalmazza ezeket, de ha van nálunk szájon át bevihető vitamin vagy más táplálékkiegészítő készítmény, azt is bekaphatjuk, ám sokat segít az is, ha a büfében nem édességet, fagyit rendelünk, hanem „színesen táplálkozunk”, és természetes formában, zöldségekből visszük be szervezetünkbe ezeket a vitaminokat és ásványi anyagokat.

4. Punnyadás ellen szunnyadás!

A déli népek sziesztája nagyon jó dolog, mert a legmelegebb időszakban nem kínozzák magukat munkával, hanem egyszerűen ledőlnek és szunnyadnak egyet. Sajnos a munkahelyen ezt nem lehet megtenni, de aki odahaza van vagy éppen nyaral, legjobb, ha fejfájás esetén ledől kicsit, és szunyókál egyet. Munkahelyen az asztalon is lehet kicsit pihenni, ebédszünetben. Ne törődjünk vele, mit mondanak a többiek. A saját teljesítményünk a lényeges.

5. Mozogni – fejfájás ellen!

A fejfájás leggyakrabban a lassú vérkeringés következménye (ivás, légzés, mozgás, ami együtt a leghatásosabb!), így ha megfájdul a fejünk, egyszerűen lépjünk ki cipőnkből, és néhányszor guruljunk végig úgy saját talpunkon, hogy lassan sarokról lábujjhegyre, majd vissza állunk. Ez az egyszerű gyakorlat – főleg ha utána szökdelünk néhányat – a talp reflexpontjain keresztül stimulál, és megszüntetheti a fejfájásunkat.

6. Fejfájás? Kezet rá!

A kézen van egy univerzális akupresszúrás pont, melyet ha megmasszírozunk, sokféle fájdalmat megszüntethetünk.Ha egy megbeszélésen tör ránk a fejfájás, akkor egyszerűen az asztal alatt masszírozzuk végig tudatosan a kezeinket, a balt a jobb kézzel, utána a jobbat a ballal. Módszeresen az ujjak végétől a csuklóig. A köröm környékének és az ujjbegyeknek a masszírozása különösen jót tesz. A kézen van egy univerzális akupresszúrás pont, melyet ha megmasszírozunk, sokféle fájdalmat megszüntethetünk. Ez látható a képen is.

7. Kinek van erre energiája?

Ma már rengetegen végeztek agykontrollt, reikit vagy más hasonló gyógyító kurzust. Biztosan az Ön környezetében is van ilyen kolléga. A módszerek távolból is működnek, így ha nem egy irodában ülnek, az sem okoz gondot. Kérjük meg őket, hogy segítsenek nekünk. Ezt maguktól ugyanis nem teszik, csak ha megkérjük őket erre. Nem fontos hinni benne, majd az eredmény meggyőzi Önt is, hogy a bioenergetikai módszerek igenis nagyszerűen működnek! Ha pedig esetleg Ön végzett ilyen kurzust? Nos, alkalmazza a tanultakat!

8. Éhség és mézes kenyér

Igen gyakori, hogy nem csupán a szomjúság, de az éhség is okozhat a melegben fejfájást. Ilyenkor nyugodtan lehet gyümölcsnapokat tartani vagy tudatosan léböjtnapot is. Ám ha nem eszünk, az is okozhat fejfájást. Legjobb, ha egy kanál mézet vagy mézes kenyeret veszünk magunkhoz, mivel a méz különleges gyógyító hatású szer, a benne lévő cukrok és egyéb anyagok pillanatok alatt elviszik tőlünk a fejfájást. Ízesíthetünk vele teát is, mégpedig a következő módon:

9. Gyógytea kánikulai fejfájásra

Borsmentát és citromfüvet használjunk, ennek friss leveleit törjük meg kissé, forrázzuk le, és ha már ihatóra hűlt, akkor ízesítsük mézzel (esetleg citromlével). Legalább 3 dl, vagyis egy nagy bögre teát kell ahhoz elfogyasztanunk, hogy a fejfájás elmúljon. A citromfű és a menta csinos kis növénykék, és a legtöbb zöldségesnél cserépben kaphatók. Akár az íróasztalunkat is díszíthetjük velük.

10. Hűtse le magát!

A fejben a homloknál és a nyak két oldalán futó fő ereket érdemes egy-egy nagyobb arc- és nyaklemosással folyamatosan hűteni, ezzel elejét vehetjük már a fejfájás kialakulásának is. Ha a fejünkre egy természetes anyagból készült – és mostanában divatos – fejpántot rakunk, amit előtte megnedvesítünk egy kicsit, megelőzhetjük a fejfájás kialakulását, vagy enyhíthetjük annak mértékét. Jótékony lehet egyidejűleg alkalmazva az alkar vizes hűtése.

10+1. Masszázs, ami felüdít

Ez a módszer egyáltalán nem gyors, mégis talán a legélvezetesebb. Masszírozza vagy szakképzett masszőrrel masszíroztassa végig arcát, fejbőrét – behunyt szemmel, miközben elképzeli, hogy a fejfájás mint egy felhő, kiszáll a fejéből és eltűnik a többi felhővel az égen.

Végezetül gondolkodjon el azon, hogy a fejfájás mindig belső üzenet a testünktől Azt mondja nekünk, hogy állj, valami nincs rendben a fejedben. Ha rohanva bekapunk egy fájdalomcsillapítót, lehet, hogy éppen ezt a fontos üzenetet nem vesszük figyelembe.

Szakítson időt a fejfájásra, és kérdezze meg önmagától, vajon mit akar üzenni nekem a szervezetem? A fenti módszerek kombinációja pedig mindenkinél beválik! Fejfájásmentes, szép napot kívánunk!

(Forrás: G. K. HarmoNet)

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!

Hozzászólások
#1 Don Calo 2007-11-09 09:47:47
 
De mi van ha csupán az a(z ál)fejfájás egy elterelő hadmozdulat, menekülés a szex elöl - pl. egyes feleségek "fejfájása". No, annak mi a természetes gyógymódja? Talán a "félrekefe..." ? ;-)

Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com